Blog » De 5 lekkerste kriebelplekjes van je paard

Deze blogpost is geschreven door: HolyCow

De 5 lekkerste kriebelplekjes van je paard
Iedereen heeft een innerlijke penny, en die innerlijke penny wil het allerliefst… met paardjes kroelen!

Elk paard is anders. Sommige paarden zijn gewoon geen fan van knuffelen. Zeker wanneer ze op een dag al veel bezoekers in hun stal krijgen, zoals sommige manegepony’s. Maar veel paarden vinden het heerlijk als je hun favoriete plekjes hebt gevonden! Het belangrijkste is goed kijken naar je paard. Vind ie het lekker? Ontspant ie? Of wordt het paard juist chagrijnig, gespannen en gaan de oren in de nek staan? 

Sommige paarden vinden het zo lekker, dat ze bij jou op de ‘schoft’ willen krauwen. Dit is natuurlijk gedrag voor een paard en lief bedoeld, maar voelt voor ons mensen niet zo fijn. Probeer dat dus vriendelijk te voorkomen.

Dat gezegd hebbende: Wat zijn de meest voorkomende favoriete kriebel plekjes??

1. De schoft
Ken je dat? De start of het einde van een koude periode, je paard gaat in de rui. Je gooit die rosborstel er tegenaan en op een gegeven moment staat die hals rechtop, koppie gestrekt naar voren, en die lip begint te bewegen.

Vooral als je vlak achter de schoft kriebelt. Paarden die dat lekker vinden, gaan heel snel in deze houding staan. Duidelijk, goedgekeurd!

2. Bij de hals
Zeker onderin, vlak voor de schouder. Of meer richting de borst. Ook op die plekken kan een paard goed genieten van jouw gekriebel. 

3. Achter de oren
Het zijn soms net honden! Ook bij paarden is achter de oren kriebelen een favoriet plekje. 

Niet elk paard vindt het prettig als iemand zo dicht bij het hoofd komt, dus benader dit plekje voorzichtig. 

4. Op het hoofd
Dat je plots dat zware hoofd in je handen hebt, compleet ontspannen paard… totdat je ermee stopt, dan volgt een verontwaardigde blik. “Hey baas, waar blijven mijn knuffels?"

Op het hoofd heb je verschillende kroelplekjes. Midden op het hoofd, tussen de ogen, kun je voorzichtig kriebelen. Maar ook onder de kaak schuren vinden veel paarden lekker. 

Ook hierbij geldt weer: Niet elk paard vind het leuk als je naar het hoofd grijpt, dus benader dit plekje weer voorzichtig. 

5. Op de achterhand
Ook dit is weer een populaire keuze wanneer je aan de gang bent met je rosborstel, zéker tijdens de rui. Waar jij een duikbril opdoet tegen de rondvliegende haren, is je paard aan het genieten. 

Ook buiten de rui blijft dit een favoriet plekje, zo vlak voor de staart. 

Wat zijn de favoriete plekjes van jullie (verzorg/favoriete manege)paarden? Staan deze in de lijst, of vindt jullie lieveling een heel ander plekje het állerlekkerste? Of houden ze niet zo van kroelen?

Geplaatst op 31-07-2023 15:52:49

Layla_Wolf zegt:


Layla_Wolf
De schoft blijft toch echt de klassieker! Voor de rest ken ik een paard dat het heel leuk vind om op haar bles geaaid te worden.

Geplaatst op 31-07-2023 15:56:49

Potato. zegt:


Potato.
Geniale blog 💪

Geplaatst op 31-07-2023 16:03:20

Levade zegt:


Levade
De schoft en achter de oren was hier ook favoriet bij mijn oude pony! 

Geplaatst op 31-07-2023 16:23:00

Lassie. zegt:


Lassie.
Hier kan ik wel wat mee 

Geplaatst op 31-07-2023 16:23:33

mrs.emeraldpoulos zegt:


mrs.emeraldpoulos
Mijn paardje zijn favo plekje is in zijn oren haha

Geplaatst op 31-07-2023 16:28:40

Fiyorudo zegt:


Fiyorudo
Hé ik mis de borst, dat vind Ali zo lekker

Geplaatst op 31-07-2023 16:36:59

-Sapphyrus zegt:


-Sapphyrus
En op de hals bij de manengrens (heet dat zo?).

Geplaatst op 31-07-2023 16:38:12

Baron2011 zegt:


Baron2011
Haha baron vind zijn kont heel fijn en schoft en sunny onder der buik

Geplaatst op 31-07-2023 16:46:28

Sappy zegt:


Sappy
Mijn kleine oude Pony komt altijd met haar neus tegen m'n zij duwen tot ik haar hoofdje aai, altijd heel cute!

Mijn paard houdt niet zo van knuffelen, maar bij de schoft gekriebeld worden vind ze dan wel weer geweldig. Ze wilt het alleen eerst niet toegeven xD
En mijn vorige paard vond op haar buik geaaid worden helemaal geweldig!

Geplaatst op 31-07-2023 17:58:35

Sella. zegt:


Sella.
dit zijn  handige dingen, de schoft is erg herkenbaar

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.