Blog » Blogs enquête + Spookverhalen gezocht

Hoi allemaal!

In dit blog willen we twee dingen bespreken: Een enquête over de blogsectie, en een aankondiging over een leuke wedstrijd die My Horsez houdt!

De Enquête:
Enkele maanden terug heeft My Horsez een blogsectie gelanceerd. Hierop proberen wij leuke en leerzame blogs te publiceren. Ondertussen zijn er al meerdere blogs geschreven. Nu vragen wij ons af welke blogs jullie het leukste vinden, waar jullie wat meer van willen zien, en wat misschien beter kan.

Daarom zouden we jullie willen vragen deze enquête in te vullen:
De enquête is inmiddels afgelopen, bedankt voor het invullen!

Spookverhalenwedstrijd!
Daarnaast houdt MyHorsez binnenkort een verhalen-wedstrijd!
Zoals de meeste wel zullen weten is het alweer bijna Halloween. En dat betekent griezelen! Daarom willen wij als bloggers een leuk spookverhaal publiceren. Helaas hebben we zelf geen talent voor fictie, dus het einde is nog niet geschreven. Aan jullie de taak om het verhaal af te maken!

Afhankelijk van het aantal deelnemers worden 2-3 verhalen uitgekozen. Deze verhalen worden ook gepubliceerd als blog.

Het verhaal mag tot en met 26 Oktober 23:59:59 ingeleverd worden op challenge@myhorsez.com (via e-mail)

De eisen:
Je maakt het verhaal af. Jullie stuk sluit dus hierop aan.
Houd het kindvriendelijk, anders wordt jouw verhaal uitgesloten van deelname.
Het door jullie geschreven einde is tussen de 500-3000 woorden. (Dus exclusief het deel die wij al geschreven hadden.)
Het verhaal mag gepubliceerd worden in het museum en/of als blog. Geef hiervoor toestemming in jouw inzendingsmail.
Optioneel (dus niet verplicht) mag je een zelfgemaakt artwork voor bij het verhaal meesturen. Geef dan in je mail aan dat je ons toestemming geeft om dit te publiceren bij jouw verhaal in het museum en/of als blog.

Kleine subtiele veranderingen (denk aan weersomstandigheden, locatie of tijdstip), om zo meer continuïteit met je eigen tekst te krijgen, zijn toegestaan. Het veranderen van plotpunten óf grotendeels herschrijven van het verhaal met behoud van de plotpunten niet. Dit om het voor iedereen eerlijk te houden: iedereen heeft zo hetzelfde startpunt. Een verandering in toon kan het een verhaal trouwens ook extra spannend maken. Je mag dus zeker proberen daar je voordeel mee te doen.

De prijzen:
Het leukste, engste en/of spannendste blog krijgt een Miscus-dekje cadeau!
De tweede prijs is een Bloody Merrie dekje
De derde prijs is een Halloween spinnenweb dekje

Het verhaal:
Op een stormachtige nacht midden in Oktober, toen de maan hoog aan de hemel stond en haar zilveren stralen op de boerderij van Marlinda liet vallen, leek er iets magisch in de lucht te hangen. De weilanden rondom de stallen waren in een mysterieus licht gehuld, en in de verte klonk zacht gehinnik van paarden. Daar, in de stal, stond de kudde.

De paarden waren altijd al bijzonder geweest, maar deze nacht voelde anders aan. De stal voelde wel betoverd. Het leek wel alsof er iets onverklaarbaars ging gebeuren. Marlinda had dit gevoel ook opgemerkt en was uit bed gestapt om te onderzoeken wat er aan de hand was. Ze naderde de stal en zag dat de paarden onrustig in hun stal stonden. In een donkere hoek leek een vage, witte gloed te zweven. Wat was er aan de hand?

Er stond iets te gebeuren, en Marlinda wist dat haar wereld nooit meer hetzelfde zou zijn...

Dat was het! Hopelijk vinden jullie deze uitdaging leuk en kunnen we met Halloween genieten van leuke spookverhalen!

PS: Vergeet niet ook even onze enquête in te vullen!

Geplaatst op 14-09-2023 20:00:01

Pearl. zegt:


Pearl.
Oeh wat leuk! Misschien maar wat proberen te schrijven

Geplaatst op 14-09-2023 20:02:37

NikiTheKitty zegt:


NikiTheKitty
Hoppa ik heb een goed Nederlands schrijf verhaal gevonden ^^ 

Geplaatst op 14-09-2023 20:02:58

Ferox zegt:


Ferox
Oehla! Doe zeker mee!
Haha, ga me mogen inhouden xD
Bij mij is het, hoe griezeliger hoe beter. 

Geplaatst op 14-09-2023 20:09:45

Aquilla zegt:


Aquilla
Wat leuk, ik ga zeker meedoen aan de schrijfwedstrijd!

Geplaatst op 14-09-2023 20:09:48

Serendipity zegt:


Serendipity
klein vraagje: is het halloween verhaal verplicht een afmaak ding, of mag ik ook het stuk dat al gemaakt herschrijven? plotpunten wil ik best hetzelfde houden, maar de energy geeft nou niet echt een halloween-vibe en al helemaal niet degene die ik in mijn verhaal wil hebben, en als ik het dan toch ga doen in mijn verhaal wordt het zo’n rare tonal switch ineens dhddh

Geplaatst op 14-09-2023 20:14:52

Sihir zegt:


Sihir
Oehh recenten! Wil zeker meedoen aan die schrijfwedstrijd

Geplaatst op 14-09-2023 20:17:13

horses74 zegt:


horses74
Kun je alle Halloween verhalen op het eind lezen? Ook degenen die niet gewonnen hebben? Ben zelf niet zo goed in verhalen schrijven maar wil ze natuurlijk wel graag lezen hehehe...

Geplaatst op 14-09-2023 21:26:39

-Sapphyrus zegt:


-Sapphyrus
Ingevuld!

Geplaatst op 14-09-2023 21:46:59

TheUnknownMagic zegt:


TheUnknownMagic
Oeh wat leuk!
Ik ga wat schrijven! Met of zonder Olaf? 🤔

Geplaatst op 14-09-2023 21:48:46

-UnicornLover zegt:


-UnicornLover
Quote TheUnknownMagic
Oeh wat leuk!
Ik ga wat schrijven! Met of zonder Olaf? 🤔

Joh is dat nog een vraag

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.