Blog » De 5 leukste kinderpony's

Deze blogpost is geschreven door: Asterope

5 leukste kinderpony’s/paarden
De Shetlander staat over het algemeen bekend als dé perfecte kinderpony. Dit komt vooral door hun kleine formaat. Het karakter van een Shetlandpony is vaak wat minder geschikt voor jonge kinderen en beginners. Deze pony’s zijn namelijk super eigenwijs en een tikje brutaal! Welke pony’s of paarden zijn eigenlijk wel geschikt voor beginners of kinderen? Ik heb de 5 leukste rassen voor kinderen voor je op een rijtje gezet!

1. De Welsh Pony
De Welsh Pony is een favoriet onder jonge ruiters. Dit komt omdat een Welsh Pony vaak heel vriendelijk en betrouwbaar is. Ze zijn niet te groot, waardoor kinderen zich comfortabel voelen op hun rug. Bovendien zijn Welsh Pony's super slim!

2. De New Forest Pony
De New Forest Pony staat bekend om zijn zachtaardige aard en geduld. Deze pony's zijn vaak te vinden op maneges, omdat ze goed met beginners om kunnen gaan. Ze zijn niet te groot en lekker rustig, maar de New Forest kan zich ook goed aanpassen aan jouw niveau.

3. De Haflinger
Haflingers, wie kent ze niet! Met hun mooie, gouden vacht en blonde manen vallen ze erg op. Haflingers hebben een rustig en geduldig karakter en zijn vaak te vinden op maneges, omdat ze erg betrouwbaar zijn. Ook is dit ras behoorlijk sterk, waardoor jonge kinderen, maar ook iets oudere kinderen op de Haflinger passen.

4. De Connemara
De Connemara Pony staat bekend om zijn moed en vriendelijke aard. Ze zijn vaak klein genoeg voor kinderen om gemakkelijk op te stappen, maar toch sterk genoeg om hen veilig te dragen. Deze pony's zijn alleskunners! In lessen op de manege of op buitenritten, deze pony kan alles aan!

5. De IJslander
IJslanders zijn rustig en geduldig, wat ze ideaal maakt voor kinderen of beginners. Ook zijn ze niet te groot, maar ook niet te klein. Oudere kinderen of volwassenen kunnen er ook op rijden! Daarnaast hebben IJslanders een speciale gang, de tölt. Sommige IJslanders kunnen ook nog een andere gang, de telgang.

Wat is jouw favoriete pony/paardenras?

Geplaatst op 05-10-2023 14:30:08

hanna.russcher zegt:


hanna.russcher
MIjn lievelingspony is een New-Forest, maar echt makkelijk is ze niet. Dat ze wat kleiner zijn klopt wel ik kan ook niet meer op haar rijden. Ik heb niet echt een lievelingsras meer als het paard maar lief isIk rij nu vooral op KWPN'er, er zijn niet heelveel andere rassen op de manege die groot genoeg zijn. De welshjes bij ons zijn wel makkelijk, maar wij hadden een halve Ijslander op de manege, maar die is weg omdat ze te eigenwijs was

Geplaatst op 05-10-2023 15:29:42

Asterope zegt:


Asterope
Deze blog gaat inderdaad over de stereotype karaktereigenschappen van een ras. Verder reed ik vroeger wel eens op een hele lieve Welsh Pony en een leuke Haflinger, die allebei echt schatjes waren en geschikt waren voor beginners. Het ligt dus echt aan het paard!

Ik vind het heel leuk om al jullie meningen te lezen! Rassen als de tinker & fjord zijn zeker goede paarden voor beginners, daar ben ik het helemaal mee eens.

Geplaatst op 05-10-2023 16:15:16

Fiyorudo zegt:


Fiyorudo
Leuk!!

Geplaatst op 05-10-2023 16:16:28

Juultjeee zegt:


Juultjeee
Leuke blog! Mijn eerste rit was ook op een IJslander en zelf houd ik enorm veel van fjorden!

Geplaatst op 05-10-2023 16:17:28

NadjaPaard zegt:


NadjaPaard
Ik heb leren rijden op een Fjord

Geplaatst op 05-10-2023 18:41:40

Whisper_Gioia zegt:


Whisper_Gioia
Handig zo'n overzicht ik vind alle rassen die daar op de lijst staan leuk. Ik ben ook iets meer voor de kleine schattige ondeugende pony's

Geplaatst op 05-10-2023 18:45:12

Slaatje zegt:


Slaatje
Vind zelf haflingers geweldig! Heb er zelf ook een en ze zijn super lief en eerlijk, ook wel stronteigenwijs soms en vinden ze het geweldig om je te plagen toch blijven ze wel heel leuk! Ze zijn goud van kleur maar ze hebben ook een gouden hartje!!

Geplaatst op 05-10-2023 19:13:56

LiseMo zegt:


LiseMo
Jaaa halfjes

Echt al jaaaren mijn favoriete ras, en in 2017 mijn eigen Haflinger bij de familie mogen verwelkomen! Zo ontzettend lief en betrouwbare pony’s zijn het <3
al moet ik toegeven dat het ook wel echt boefjes zijn

Geplaatst op 05-10-2023 19:19:50

Maudx06 zegt:


Maudx06
Hele leuke blog!
Heb zelf leren rijden op shetlanders maar, dat waren wel eigenwijze pony's moet ik zeggen

Geplaatst op 05-10-2023 19:52:34

Anna_shetlander zegt:


Anna_shetlander
Mijn favoriete ras is toch wel mini Tinker ze zijn heel betrouwbaar en een vriendin van mij heeft er een je kan er echt alles mee doen mijn vriendin durfde niet maar ik durfde Wel zonder handen en zadel te springen en het was geweldig het is gewoon zo’n leuk ras

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.