Blog » How to - Een paardennaam verzinnen

Deze blogpost is geschreven door: Asterope

My Horsez How to - Een paardennaam verzinnen
We kennen het ongetwijfeld allemaal wel. Je hebt een nieuw veulentje, maar hoe moet je hem of haar nou noemen? In deze "How to" delen wij een aantal tips om wat leuke namen te verzinnen. Veel plezier met lezen!

Tip 1: Verzin een algemeen thema.
Als je een ras fokt, is het makkelijk om een thema te verzinnen. Alle namen die je dan moet geven, vallen binnen dat thema. Denk aan de namen van Goden, plaatsnamen, je favoriete films en series of misschien wel een thema over je favoriete eten. Zo wordt het namen verzinnen al een stuk makkelijker!

Tip 2: Kies een naam uit die goed bij het paard past.
Al is het natuurlijk grappig om je kleine Falabella 'Reus' te noemen, je kan ook kiezen voor namen in de wat kleinere categorie. 'Mini Marshmallow' bijvoorbeeld. En dat grote, stoere trekpaard van jou, daar verzin je makkelijker namen voor die ook bij z'n uiterlijk passen. Weet jij hier een mooi voorbeeld bij?

Tip 3: Maak gebruik van je gevoel!
Als je 's ochtends wakker wordt en je je nieuwe veulentje bekijkt, heb je daar natuurlijk een gevoel bij. Iedereen wilt graag dat zijn of haar veulentje goed is gelukt en naar verwachting heeft gepresteerd. Mijn tip is: maak gebruik van dat gevoel! Heb je een fantastisch veulen, geef 'm dan ook een naam die daarbij past. Is er een veulen uitgekomen waar je niet helemaal blij mee bent, aarzel dan niet om dit veulen een originele naam te geven als 'Weg' of 'Vallei' of 'Inslapen'. Er zijn nog niet genoeg paarden die zo heten namelijk.

Tip 4: Experimenteer met exotische talen.
Soms kunnen de mooiste namen voortkomen uit andere talen. Zoek naar woorden die je aanspreken in talen zoals het Italiaans, Swahili, of Hawaïaans. Een naam als 'Kai' (zee in het Hawaïaans) of 'Zuri' (mooi in Swahili) kan je paard een bijzondere flair geven. Zorg er wel voor dat je de betekenis en uitspraak controleert, zodat de naam geschikt is en respectvol blijft. Of noem je paard 'Baguette' of 'Bonjour' als herinnering aan het prachtige Frankrijk.

Tip 5: Raak wat gras aan!
Grapje, natuurlijk. Maar de natuur kan wel een enorme bron van inspiratie zijn! Denk aan de kleur van je paard, de seizoenen, of elementen uit de natuur zoals 'Storm', 'River', of 'Blaze'. De natuur bevat super veel unieke namen die je kan gebruiken! Plus, ze zijn vaak makkelijk te onthouden en uit te spreken, wat altijd een bonus is in de wereld van paardennamen!

Heb jij nog een paar goede tips om paardennamen te verzinnen?

Geplaatst op 02-05-2024 12:36:26

quirinal-lover zegt:


quirinal-lover
CC's Baguette approves 😎 Leuke blog

Geplaatst op 02-05-2024 12:40:27

Potato. zegt:


Potato.

Geplaatst op 02-05-2024 12:42:37

Wasted zegt:


Wasted
Ik vernoemde eigenlijk alle paarden die ik had naar artiesten/liedjes of lyrics van een nummer, das ook een goede tip

Geplaatst op 02-05-2024 12:44:04

Crepusculair zegt:


Crepusculair
Ik ga mijn paarden voortaan allemaal inslapen noemen, zo een prachtige naam. Maar alle grapjes ter zijde, leuke blog en een thema is een erg goede tip, bedankt!

Geplaatst op 02-05-2024 12:49:54

MarPaardenfan zegt:


MarPaardenfan
Leuke blog !
Mijn 1e zelfgefokte paardje heet : Once In A Lifetime, omdat ze mijn eerste veulen was en dat kan natuurlijk maar 1x in je leven gebeuren !!!!
Heel erg bedankt voor alle tips enz, ik denk dat bijna alle MH'ers hier veel aan hebben !

Geplaatst op 02-05-2024 13:52:53

Asterope zegt:


Asterope
Quote quirinal-lover

dit was puur toeval hoor HAHAH 

Geplaatst op 02-05-2024 14:03:15

-Bolero zegt:


-Bolero
Ik zit nog steeds op n tweeling te wachten zodat ik ze Lumos en Nox kan noemen

Geplaatst op 02-05-2024 14:06:28

HaydenSharky zegt:


HaydenSharky
Hele leuke blog!

@Bolero, zeker doen! Echt megaleuk!

Geplaatst op 02-05-2024 14:07:08

Hiraeth. zegt:


Hiraeth.
Quote -Bolero
Ik zit nog steeds op n tweeling te wachten zodat ik ze Lumos en Nox kan noemen
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

hehe ik zit er ook op te wachten. dan worden ze ‘De Een’ en ‘De Ander’

Geplaatst op 02-05-2024 14:11:26

-Bolero zegt:


-Bolero
Quote Renaissance
Quote -Bolero
Ik zit nog steeds op n tweeling te wachten zodat ik ze Lumos en Nox kan noemen
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

hehe ik zit er ook op te wachten. dan worden ze ‘De Een’ en ‘De Ander’
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

Prik & Prak, Jip&Janneke, Fred en George, wij hebben vaker tweelingen nodig

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.