Blog » 10 tips voor een leuk profiel

Deze blogpost is geschreven door: Serendipity

10 tips voor een leuk profiel!
Hoi! Deze blog gaat over hoe jij dat perfecte profiel krijgt, om indruk te maken op al je MH-vrienden! Want zeg eens zelf, die 10 in het "Cijfer Profiel-forumspel", dat is toch de droom.
 
1. Een mooie quote!
Wat is nou echt een mooi begin voor je profiel? Een quote, natuurlijk! Misschien is het een stukje lyrics uit je favoriete nummer, misschien is het een wijsheid die je moeder je altijd vertelde, misschien zei je idool het ooit in een interview… In ieder geval, een goed begin is het halve werk en een mooie quote is een hele betrouwbare manier om goed te beginnen!
 
2. Zorg voor een mooie blend/portrait.
Beginnen met een lap tekst is vervelend om te lezen: een leuk plaatje daarentegen, dat maakt het interessant! Er zijn een hele hoop getalenteerde MH'ers die een mooie edit voor je kunnen maken, als je er wat coins voor over hebt. En je kan ook altijd zelf wat proberen met Gimp, Photoshop of een dergelijk programma. Let wel op dat je een correcte bronvermelding gebruikt! Daar kan je hier meer over lezen.
 
3. Gebruik tussenkopjes.
Een life-hack bij het maken van een profiel is om tussenkopjes te gebruiken. Er zijn enkele verschillende stijlen, zoals twee gekleurde balkjes die een titel insluiten, een mooie combinatie van tekens, een balkje met tekst in een mooi lettertype, een stukje van je blend of portrait, een pixelillustratie en nog veel meer! Tussenkopjes zorgen ervoor dat je profiel overzichtelijk is door meerdere stukken van elkaar te onderscheiden en zijn echt een must-have voor een mooi profiel, als je het mij vraagt.
 
4. Probeer een kleurenthema aan te houden!
Natuurlijk zijn die regenboogtussenkopjes heel gezellig, maar moeten ze echt met die felrode tekst en die overwegend blauwe blend? Natuurlijk hoeft niet alles op je profiel niet perfect aan te sluiten op de blend aan het begin, maar dingen zien er een stuk netter uit als ze bij elkaar passen. Dus probeer eens te kijken naar bijpassende tussenkopjes, zou ik zeggen! Er zijn genoeg mensen die voor een klein prijsje bijpassende in elkaar willen frutselen en bij veel blends zijn ze zelfs al aangeleverd.
 
5. Maak het niet té bont
Natuurlijk heeft een profiel met 3 blends, een paar dingen om te onthouden tussendoor en verschillende kleuren tekst ook wel een bepaalde charme. Maar het oogt als je het mij vraagt toch net een beetje onoverzichtelijk. Voor lezers is het fijn om een zekere mate van consistentie te hebben op een profiel. Dat komt direct een stuk netter over!
 
6. Wees niet bang om iets over jezelf te vertellen.
Als ik rondkijk op het profiel van mensen, is dat negentig procent van de tijd om een idee te krijgen van wat voor persoon diegene is. Ben je misschien ook helemaal fan van Harry potter? Luister je graag naar Taylor Swift? Zet in ieder geval je interesses ergens neer: wie weet hou je er nog wel een leuk gesprek aan over!
 
7. Art?!
Soms kijk ik rond op iemands profiel en zie ik onderaan opeens allemaal leuke plaatjes van eigen paarden, van HARPG-karakters of gewoon random. In ieder geval, art fleurt mijn leven en jouw profiel altijd helemaal op! Als je de coins hebt staat het altijd heel leuk. Let wel op met de indeling: als je een enorme serie hebt, is het handig om het onderaan je Index of eventueel op een aparte profielpagina te zetten. Zo hou je alles een beetje overzichtelijk!
 
8. Informatie over wat je fokt
Natuurlijk is een mooi profiel belangrijk. Maar een praktisch profiel is ook heel belangrijk. En als je een ras fokt, zou het goed kunnen dat er eens iemand op je profiel gaat koekeloeren of die mooie merrie van je misschien te leen is. Dan is het misschien handig om een overzichtje te maken van of je paarden uitleent of verkoopt en zo ja, voor welke prijs. Zo spaar je jezelf een hele hoop ruimte in je postbus!
 
9. Overzicht, overzicht, overzicht!
Een profiel waarop je niets kan vinden, daar wordt niemand blij van. Van een stukje over je interesses naar wat je fokt naar je favoriete bands naar of paarden wel of niet te leen zijn? Dat oogt onoverzichtelijk en is ook gewoon best onpraktisch. Zorg dus voor overzicht! Dat kan je doen door bijvoorbeeld een nieuwe profielpagina te kopen voor informatie over je ranch, als je heel veel te zeggen hebt, maar je kan ook slim gebruik maken van tussenkopjes en een kopje wat omschrijft wat je gaat zeggen.
 
10. Credits!
Om het mee af te sluiten, iets waar ik mijn profiel graag zelf mee afsluit. Ik ben namelijk echt niet creatief genoeg om zelf mijn avatar, mijn tussenkopjes of de foto’s voor mijn blend te regelen. In plaats daarvan kijk ik graag rond op het internet voor wat ik misschien mag gebruiken. Maar, als je iets van iemand anders gebruikt is het altijd wel zo beleefd om even te noemen wie die mooie blend gemaakt heeft en wie jouw fantastische avatar ontworpen heeft.
 
Bonus: Let op, Nederlands!
Natuurlijk zijn spelling en grammatica en formulering allemaal hele stomme dingen, maar ze zijn wel heel belangrijk. Ze zorgen er namelijk voor dat jouw boodschap duidelijk overkomt en laten alles er een stuk netter uitzien. Natuurlijk is een dt-foutje ergens niet het einde van de wereld, maar als het er tien in één alinea zijn, wordt het misschien toch eens tijd om te kijken naar online spellingcheckers. Zo ziet je profiel er ineens een stuk professioneler uit!
 
Leuk dat jullie deze blog hebben gelezen! Hebben jullie nog andere tips die ik niet genoemd heb? Zijn jullie van plan iets aan te passen aan je profiel?

Geplaatst op 10-06-2024 20:02:29

Sella. zegt:


Sella.
Oeh onthouden voor als ik tijd hem om m'n profiel te doen

Geplaatst op 10-06-2024 20:08:15

horsieee_lover1 zegt:


horsieee_lover1
Oehhh onthoudennn

Geplaatst op 10-06-2024 20:08:16

donnelly zegt:


donnelly
ah ik ben heel blij met deze blog want ik vind het altijd stom als mensen geen profielpagina hebben want ik probeer via daar een beetje te weten te komen hoe die persoon is
ect!

heel fijne blog!

Geplaatst op 10-06-2024 20:08:23

Sunflxwer zegt:


Sunflxwer
Onthouden! hou van jouw blogs

Geplaatst op 10-06-2024 20:09:06

dauw zegt:


dauw
Onthouden ☺️

Geplaatst op 10-06-2024 20:27:36

Hjalmarr zegt:


Hjalmarr
Quote Sella.
Oeh onthouden voor als ik tijd hem om m'n profiel te doen
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

Dit idd

Geplaatst op 10-06-2024 22:43:37

quirinal-lover zegt:


quirinal-lover
Ik heb net naar m'n zomer tussenkopjes geswitcht 

Geplaatst op 11-06-2024 06:51:42

-Athena- zegt:


-Athena-
onthouden<3

Geplaatst op 11-06-2024 08:51:26

HaydenSharky zegt:


HaydenSharky
Leuk zeg! Even onthouden!

Geplaatst op 11-06-2024 19:19:44

Jentelovehorse zegt:


Jentelovehorse
Leuk! Onthouden

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text