Blog » Avonturen van een 'parttime' MH-er: -Bolero

Deze blogpost is geschreven door: -Bolero in samenwerking met Asterope

Avonturen van een 'parttime' MH-er: -Bolero
Welkom welkom, zoals je ziet heb ik werkelijk geen idee hoe ik een blog moet beginnen of schrijven. Dat zal mij er echter niet van weerhouden om jullie iets interessants te vertellen over mijn avonturen van afgelopen zomer.

Ik sprak afgelopen jaar in april met een kennis, die had in Amerika op een paardenranch gewerkt. En zo kreeg ik het geweldige idee om ook maar naar Amerika te gaan voor de zomer. Lang verhaal kort, ik kwam bij CampLeaders uit, een soort uitzendbureau die zomerkampen in Amerika koppelt met werknemers uit Europa.

Amper 24u na het afronden van mijn aanmelding kreeg ik een geweldig aanbod. Een kamp in de staat New York wou mij aannemen als ‘Head of Riding’, oftewel, manager/afdelingshoofd van het paardrijden. Ik zou 5 man personeel onder mij krijgen, en de leiding over al het paardrijden van het junior kamp.

Na van alles geregeld te hebben met VOG’s, Amerikaanse ambassade en referenties vertrok ik 15 juni naar NYC. Eenmaal daar een nachtje de toerist hebben uitgehangen ging ik met de bus naar het kamp, bovenin New York. Ik was amper de bus uit of mijn nieuwe baas, Hannah, hing me al om de hals.

Ik kreeg een slaapkamer toegewezen en werd door iedereen die er al was (ik was een van de eerste die aankwam) hartelijk onthaald. De meeste Amerikanen zijn namelijk bijna overdreven vriendelijk en open, ik werd meteen meegesleurd naar de lokale dive bar, jetlag en al.


Foto's uit eigen archief © -Bolero

Daarna was het tijd voor mijn training en introductie, alvorens alle kids zouden arriveren, 2 weken later. Het zomerkamp werd grotendeels opgedeeld in 2 kampen. Junior en senior. Junior was de leeftijd 8-11 en senior 12-15, met enkele jongere en oudere uitzonderingen. Ik zou dus manager bij junior worden.

Mijn werkzaamheden waren in theorie vrij simpel. Het beoordelen van de paard rijervaring van de kinderen, het maken van lesschema’s, koppelen van kinderen en paarden, planning maken voor mijn 5 instructeurs, leidinggeven aan mijn instructeurs, paardrijles geven aan de kids en het verzorgen van de paarden en stallen.

De 2 weken training waren zwaar. Om 6u in de ochtend ging de wekker, moesten we de 16 paarden verzorgen en klaarmaken voor de dag. Om 8u stond ons ontbijt op tafel, rond 9u zaten we vaak al in het zadel, tot de lunch om 12u, om 13u weer in het zadel tot 17u. Ik had blauwe billen in de vorm van een dressuurzadel na 4 dagen. Zat ik niet op het paard, moest ik oefenen met lesgeven, gelukkig gaf ik al jaren les op een zorgboerderij. Naast paardrij-training kreeg ik uiteraard ook algemene training over het reilen en zeilen van het kamp.

Na 2 weken was het zover, de kids komen eraan! 80+ in junior, 150+ in senior. De meeste kinderen zouden voor de volle 7 weken blijven! De meeste kinderen hadden geen paardrij-ervaring, maar dat geeft niks! Daar waren wij voor! Elk paard kreeg 1-2 kinderen toegewezen per week als verzorger, voor uitmesten, poetsen, voeren etc. Elke dag moest ik 2-4 uur per dag paardrijles geven, het streven was dat elk kind minimaal 1 les per week had, mits het weer het toeliet.

En wat hadden we een lol met z’n allen! Serieus leren rijden, kinderen die nog nooit een paard van dichtbij hadden gezien, achterstevoren op een paard, Gymkhana, van alles heb ik meegemaakt!
Ik heb zelfs de kans gekregen om met mijn baas Hannah op buitenrit te gaan, op een gigantisch groot ex-race paard, Bankers Holiday! Zoek hem maar eens op! En ja, die heb ik in een open veld even losgetrokken. En nou zou ik graag zeggen dat ik superstoer was en een nieuw record heb gezet, maar in werkelijkheid kon ik bijna m’n ondergoed vervangen na die rit. Blijkbaar zijn ongetrainde ex-racepaarden nog steeds snel. Heel snel. Hannah is achtergebleven op haar dikke Haflinger.


Foto's uit eigen archief © -Bolero

Heb ik alleen maar tussen de paarden gestaan al die weken? Meestal wel, maar ik heb ook andere gave dingen gedaan en geleerd! Ik was vooral heel dol op het pottenbakker-atelier, ik heb meerdere dingen op het wiel gemaakt en ook meegenomen naar huis! Ik heb gezeild, een volledige kast gemaakt bij houtbewerking (paste niet in de koffer), leren squaredancen, sieraden maken, heel veel zingen (Camp Rock was vrij realistisch), allerlei dingen gekookt en gebakken en ik veel meer dingen waarvoor het blog te kort is.

Na 7 weken vol met paarden, kampvuren, blije en verdrietige kinderen, nieuwe vrienden en heel veel nieuwe skills kwam het zomerkamp ten einde. In totaal heb ik ruim 2,5 maand in het kamp doorgebracht. Met sommige collega’s en kids heb ik nog steeds contact door middel van brieven schrijven, supergaaf! Ik zou volgend jaar heel graag weer gaan, maar dat zit er waarschijnlijk helaas niet in…

Nou, dat was in het ‘kort’ wat ik deze zomer heb uitgevreten. Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven! Bedankt voor het lezen!

Foto thumbnail uit eigen archief © -Bolero

Geplaatst op 22-01-2024 18:20:18

NadjaPaard zegt:


NadjaPaard
Supergaaf en leuk! 

Geplaatst op 22-01-2024 18:21:46

Rivendell zegt:


Rivendell
Super gaaf!!

Geplaatst op 22-01-2024 23:50:48

Sissypaso zegt:


Sissypaso
Wauw! Wat een bijzondere ervaring😍 en dat paard!!

Geplaatst op 22-01-2024 23:56:42

-Bolero zegt:


-Bolero
Quote Sissypaso
Wauw! Wat een bijzondere ervaring😍 en dat paard!!.
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

Banker bedoel je? Heb je m opgezocht?

Hij was echt supergaaf om te rijden! Verder beetje rotpaard om eerlijk te zijn

Geplaatst op 23-01-2024 00:01:09

Sissypaso zegt:


Sissypaso
Quote -Bolero
Quote Sissypaso
Wauw! Wat een bijzondere ervaring😍 en dat paard!!.
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

Banker bedoel je? Heb je m opgezocht?

Hij was echt supergaaf om te rijden! Verder beetje rotpaard om eerlijk te zijn .
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Ja tof! Ahw nawww🤣
Ik deed ook verdwalen in een jockey profile, en dan de earnings.....😐

Geplaatst op 23-01-2024 00:04:00

-Bolero zegt:


-Bolero
Quote Sissypaso
Quote -Bolero
Quote Sissypaso
Wauw! Wat een bijzondere ervaring😍 en dat paard!!.
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

Banker bedoel je? Heb je m opgezocht?

Hij was echt supergaaf om te rijden! Verder beetje rotpaard om eerlijk te zijn .
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Ja tof! Ahw nawww🤣
Ik deed ook verdwalen in een jockey profile, en dan de earnings.....😐.
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Ja ach, dat is dan weer minder interessant
Ik dacht zo’n kans krijg ik nooit weer met n racepaard, gas dr op

En oef hij kan t nog steeds :’)
Hij was ook altijd voorop met buitenritten, voor de duvel nog niet bang dat beest, de stoerste, de snelste en de grootste!

Geplaatst op 23-01-2024 07:52:17

Layla_Wolf zegt:


Layla_Wolf
Wat gaaf! Jammer dat je er dit jaar niet terug bij kan zijn! Misschien het jaar erna weer wel!

Geplaatst op 23-01-2024 08:05:11

MojoLuna zegt:


MojoLuna
Wauw! Wat onwijs gaaf!

Geplaatst op 23-01-2024 11:44:04

Nightsky zegt:


Nightsky
Wat een onwijs gave avonturen! Zo'n periode is om nooit te vergeten. Heel leuk om te lezen!

Geplaatst op 23-01-2024 13:25:26

-Bolero zegt:


-Bolero
Quote Layla_Wolf
Wat gaaf! Jammer dat je er dit jaar niet terug bij kan zijn! Misschien het jaar erna weer wel!.
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

Zou gaaf zijn, maar ben er bang voor. Is natuurlijk wel n lange tijd weg

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.