rules_text

Gedragsrichtlijnen en regels

Op deze pagina vind je een overzicht van de gedragsrichtlijnen en regels die we hanteren op My Horsez om een gezellige en veilige omgeving voor onze leden te creëren.

Algemeen

Het gebruiken of maken van meerdere accounts (dubbelaccounts/multi-accounts) is niet toegestaan. Het weggeven, krijgen, kopen, verkopen, delen (samen 1 account beheren) of uitlenen van accounts is niet toegestaan. Het is niet toegestaan om een nieuw account te maken ter vervanging van het oude account. Ook als je het oude account niet meer gebruikt of hebt gedeactiveerd, mag dit niet (je kan eventueel wel je oude account weer laten activeren).

Daarnaast speelt iedere speler zijn/haar eigen spel en mag je dus van slechts één account de voordelen gebruiken. Het is dus niet toegestaan om jouw account enkel of vooral te gebruiken ter verbetering van andere accounts. Het op deze manier spelen/gebruik maken van accounts betekent dat je als speler uiteindelijk niet de voordelen van één account, maar van meerdere accounts hebt en dat is niet de bedoeling. Elke speler dient slechts de voordelen van één account te gebruiken.
Je mag nooit iemand anders op jouw account laten inloggen of spelen. Medewerkers van My Horsez zullen nooit om jouw wachtwoord vragen. Uiteraard mag jij ook nooit andere spelers om hun wachtwoord vragen.
Onder valsspelen valt onder andere het gebruik van bots, hacks, cheats of andere (illegale) manieren om meer coins te verkrijgen, het spel makkelijker te maken of op een andere onbedoelde manier te beïnvloeden. Het is niet toegestaan om je voor te doen als iemand met een speciale functie binnen My Horsez, wanneer dat niet het geval is. Ook is het niet de bedoeling om andere leden op te lichten. Als je een fout in het spel vindt, ben je verplicht dit aan het beheer van My Horsez te melden via de ServiceDesk.
Plaats geen racistische uitspraken, scheldpartijen, dreigementen, zwartmakerij (dus ook geen geruchten verspreiden) et cetera. Dit betekent ook dat je geen 'zwarte lijsten', 'boetes' en dergelijke mag publiceren. Ook het uitsluiten/buitensluiten van specifieke spelers mag niet. Ruzies of pestgedrag mogen gemeld worden via de ServiceDesk, wanneer deze zich op het spel afspelen en eigen pogingen tot het oplossen van het probleem niet gelukt zijn. Een moderator zal proberen te assisteren bij het oplossen van het probleem.

Val andere spelers niet openbaar lastig met problemen tussen jou en andere spelers. Vecht ruzies die in het echte leven spelen niet op My Horsez uit.
Dit geldt overal: in de mailbox, gastenboeken en op het forum. Onder spam wordt (onder andere) verstaan: reclameberichten (tenzij via het daarvoor bestemde forum), bedelberichten, kettingsmails, het steeds opnieuw plaatsen van hetzelfde bericht of het plaatsen van reacties die niks toevoegen aan een forumtopic. Dit soort reacties zijn vervelend voor medespelers en voegen niks toe aan het forum.
Gebruik daarom dus geen afbeeldingen, teksten of ander materiaal van derden dat niet gebruikt mag worden. Lees ook onze toelichting over auteursrecht (klik).
Onder content verstaan wij onder andere alle teksten, afbeeldingen, links etc. die je plaatst. Lees ook onze toelichting over auteursrecht (klik). Bij twijfel kun je altijd navraag doen bij een moderator via de ServiceDesk.
Plaats bijvoorbeeld geen afbeeldingen van dierenmishandelingen of erotische teksten. Dergelijke zaken mogen ook niet worden besproken als er in de titel of in het topic een 16+/18+ waarschuwing staat. Ook mogen bijvoorbeeld spelersnamen, paardennamen of ranchnamen geen ongepaste inhoud bevatten, zoals namen met scheldwoorden of namen die gerelateerd zijn aan geweld, drugs etc.
Verder raden wij aan om voorzichtig te zijn met de gegevens die je deelt, houd er rekening mee dat je nooit precies weet wie jouw (forum)berichten leest en dat er ook kwaadwillende mensen op het internet zijn.

Als je ziet dat iemand anders bepaalde gegevens deelt die hij/zij beter niet kan delen, informeer die persoon daar dan zelf over of contacteer indien nodig een moderator. Zo zorgen we er samen voor dat My Horsez een veilige omgeving is voor iedereen.
Het is niet toegestaan om andere online spellen te bespreken. Ook niet als dit online spel een ander thema dan 'paarden' heeft. Het bespreken van PC spellen (zonder online connectie) of online paardenfora is geen probleem. Bij twijfel over of iets wel of niet besproken mag worden kun je altijd een ticket in de ServiceDesk openen.
Indien je iemand verdenkt van oplichting kun je daarvan wel melding maken via de ServiceDesk, zodat wij in het geval van meerdere of ernstige meldingen deze speler van het spel kunnen waarschuwen of verbannen. Lees ook onze moderatiepagina.
Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om op My Horsez echte spullen te verhandelen of commerciële advertenties te plaatsen. Onder 'commercieel' verstaan wij alles waarmee direct of indirect echt geld wordt verdiend. Het kopen/verkopen/(uit)lenen van spullen in het spel voor echt geld of goederen/diensten buiten het spel is dus ook niet toegestaan. Dit geldt voor bijvoorbeeld: coins, pluscoins, paarden, ranchgebouwen, items en accounts.

Forum

Gebruik normale woorden en leestekens. Af en toe een zinnetje in een andere taal is geen probleem, maar zorg dat je tekst over het algemeen voor iedereen begrijpelijk blijft en houd de basistaal op Nederlands. Het is niet toegestaan om te schelden of op andere manieren ongepast te praten op My Horsez. We willen het spel voor iedereen gezellig en toegankelijk houden, dus let op je taalgebruik.
Je mag daarom geen regels hebben die gericht bepaalde leden buitensluiten op iets waar zij niet of moeilijk aan kunnen voldoen.
Op die manier houden we het forum gezellig met elkaar.
Je gaat offtopic wanneer je reacties plaatst die niet meer over het onderwerp van het topic gaan. Natuurlijk kan een topic soms afdwalen qua onderwerp, dat is OK zolang het nog gerelateerd is aan het hoofdonderwerp van het topic. Streef er echter naar om het onderwerp terug te sturen naar het oorspronkelijke onderwerp van het topic.
Een titel is in principe altijd in het Nederlands, tenzij het gebruik van een andere taal in de titel bij het topic past en/of niet als storend wordt ervaren. Op sommige fora gelden speciale titelregels, lees daarom altijd de forumregels door van het forum waarin je post.
Het is niet toegestaan om een topic te openen waarin je naar stemmen/abonnees/'likes'/clicks voor een website buiten My Horsez vraagt. Ook is het niet de bedoeling om op het forum een topic te maken met als enige doel het delen van chatbox links/contactgegevens.
Lees dit sticky topic door voordat je een bericht op het betreffende forum plaatst.

Tot slot

Meepraten en -lezen op het spel en forum is op eigen risico. De gedragsrichtlijnen en regels van het spel kunnen te allen tijden worden aangepast. Wanneer iemand zich niet aan de regels houdt of een bepaalde handeling/tekst in team overleg als niet passend voor My Horsez wordt gezien, kunnen teamleden van My Horsez profielteksten/topics/reacties aanpassen of verwijderen, waarschuwingen geven of de toegang tot een topic, het spel en/of forum ontzeggen. Op deze manier houden we het spel een gezellige en veilige plek voor iedereen.