Blog » How To - 10 must-haves voor je ranch

Deze blogpost is geschreven door: Asterope

My Horsez How to - 10 must-haves voor je ranch

In deze reeks blogs zullen we uitleggen hoe bepaalde dingen werken en waar bepaalde functies voor zijn. Deze week gaan we het hebben over de aannemer in Rijkerke. Om naar de aannemer te gaan, moet je level 4 hebben bereikt!

1. Koop een binnenbak!
De binnenbak is vooral handig voor de trainers onder ons. Met een binnenbak heb je 5 coins korting op de lesprijs én duurt een training in plaats van 2 minuten maar 1:40 minuut. De binnenbak kost 100.000 coins en het duurt 7 dagen om de binnenbak te bouwen.

2. De longeercirkel
De longeercirkel is een gebouw dat bijna iedere ranch wel heeft. De longeercirkel kost 25.000 coins en het duurt 3 dagen het op te bouwen. Dit gebouw heeft 2 functies: vaardigheden trainen – ook wel maxen genoemd – en beleren. Als een veulen wordt geboren, heeft het veulen 50% van de vaardigheden, de rest moet je trainen. Dit kan in de longeercirkel. Het kan ook zijn dat een van de ouders van het paard niet volledig tot 100% is gemaxt, dan moet je meer klikken en duurt het langer om het veulen te maxen. Ook kan je paarden beleren in de longeercirkel, als je paard 3 jaar is geworden moet je 10 gelukte beleerlessen volgen, om je paard te kunnen trainen. De longeercirkel is handig om te hebben, omdat je deze anders moet huren en dat kost coins.

3. Paddocks
Je hebt standaard 1 paddock, waar 4 paarden in passen, maar vaak is dit niet genoeg voor alle paarden die je op stal hebt. Daarom kan je meerdere paddocks aanschaffen voor 20.000 coins. De bouw van een paddock duurt 2 dagen. Het voordeel van een paddock is dat je je paarden geen eten hoeft te geven, de gezondheid van je paard gaat omhoog (tenzij je paard 25 jaar of ouder is) en het geluk van je paard gaat omhoog! Je moet je paarden alleen nog wel water geven, tenzij je automatische waterbakken hebt!

4. Fokweides
Weides zijn belangrijke gebouwen op je ranch, hiermee kan je namelijk paarden fokken en (plus)coins verdienen! Zonder een fokweide kan je geen veulens fokken. Weides zijn een investering, maar het is het zeker waard! Het kost 35.000 coins om de eerste weide te bouwen, 70.000 coins voor de tweede fokweide en voor de derde fokweide betaal je 125.000 coins. Als je nog geen weide hebt, maar wel graag een veulen wilt, kan je een weide huren van het spel of een medespeler. Een weide van het spel kost 200 pluscoins, hier kan je wel alleen je eigen merries inzetten. Je hoeft je paarden niet te voeren of drinken te geven als ze in de weide staan, maar het is wel handig om te letten op de hoefkwaliteit en inentingen van je paarden die in de weide staan.

5. Koop stallen
Als je begint met het spelen van My Horsez, heb je 3 stallen beschikbaar. Bij de aannemer in Rijkerke kan je nog 3 stallen erbij kopen voor 15.000 coins per stuk, maar als je meer paarden wilt, heb je meer stallen nodig. Dit kost 200 pluscoins per stal, je kan stallen kopen op de pluscoins pagina. Stallen zijn altijd handig, want dan heb je ruimte voor meer paarden!

6. De stapmolen
De stapmolen is een gebouw dat je nodig hebt om bijvoorbeeld in de Wouden van Solovo op onderzoek uit te gaan. In de stapmolen kan je namelijk aan de conditie van je paarden werken. Het bouwen van een stapmolen kost 50.000 coins en het duurt 4 dagen. Een paard zit in de stapmolen voor 10 minuten en bouwt +3% conditie per keer op. Je paard krijgt wel honger en dorst van het rondlopen in de stapmolen, de honger en dorst van je paard dalen 5% per keer dat je paard in de stapmolen staat. Het is belangrijk dat je paard minimaal 50% van de balkjes honger en dorst hebben gevuld.

7. Automatische drinkbakken
Automatische drinkbakken zijn een investering van 1000 pluscoins, maar wel een waardevolle investering. Met deze drinkbakken hoef je je paarden namelijk nooit meer water te geven! In de paddocks en in de stallen komen er automatische drinkbakken die je paarden water geven.

8. De buitenbak
Met een buitenbak kun je goedkoper trainen dan normaal, je krijgt 5 coins korting op de lesprijs! In combinatie met de binnenbak is trainen dus een stuk goedkoper en makkelijker. De bouw van de buitenbak kost 35:000 en duurt 4 dagen om te bouwen. Een must-have voor een trainer!

9. Extra paddockplaatsen
Voor pluscoins kan je extra paddockplaatsen toevoegen, dit is vooral handig voor als je veel paarden hebt. Voor 50 pluscoins past er een extra paard in een van je paddocks, super handig!

10. Uitbereidingen en Groenvoorzieningen
Groenvoorzieningen hebben geen functie in het spel, behalve dat ze je ranch er een stuk mooier en luxer uit laten zien. Dat is ook belangrijk! Je kan struiken, heggen of bomen aan je ranch toevoegen. Ook kan je je ranch uit laten bereiden: dit heeft ook geen functie, behalve dat het er fantastisch uit ziet! Je kan bijvoorbeeld een fontein, een hek of een bosweggetje laten bouwen.

Wat leuk dat je deze blog hebt gelezen, dit was het voor vandaag! Welke ranchuitbereiding vinden jullie het belangrijkste en wat is een uitbreiding waar je nu voor aan het sparen bent?

Geplaatst op 27-06-2023 10:42:57

-Mythos zegt:


-Mythos
Hele leuke blog! Ben zelf voor niks aan het sparen  maar vind stallen en buitenbak wel belangrijk

Geplaatst op 27-06-2023 10:44:51

Melatonin zegt:


Melatonin
Leuke blog. Zodra ik plusjes koop, ga ik zeker mn ranch upgraden.

Geplaatst op 27-06-2023 10:45:35

laura011 zegt:


laura011
Fijn, nu weet ik een beetje wat alle dingen op MY (dus bijv longeercirkel) inhouden

Geplaatst op 27-06-2023 10:48:51

Queeniez zegt:


Queeniez
Leuke blog!
Krijg je met een binnen en buitenbak samen dan 10c korting op het trainen?

Geplaatst op 27-06-2023 11:00:14

-Mythos zegt:


-Mythos
Nee dat krijg je niet

Geplaatst op 27-06-2023 11:02:36

Astraea zegt:


Astraea
Ik denk dat ik de drinkbakken moet overwegen, er gaat me iets te vaak wat dood aan uitdroging xDDD

Geplaatst op 27-06-2023 11:03:25

Pearl. zegt:


Pearl.
Ik ook hier  ^^

Geplaatst op 27-06-2023 11:27:40

Layla_Wolf zegt:


Layla_Wolf
Quote Astraea
Ik denk dat ik de drinkbakken moet overwegen, er gaat me iets te vaak wat dood aan uitdroging xDDD

Dat is echt 1 van de beste aankopen die ik heb gedaan. Het is misschien duur maar wel goedkoper als bv. je waterbakken uitbreiden of een waardevol paard aan uitdroging laen doodgaan.

Geplaatst op 27-06-2023 12:11:07

EmmaVZ zegt:


EmmaVZ
Quote Astraea
Ik denk dat ik de drinkbakken moet overwegen, er gaat me iets te vaak wat dood aan uitdroging xDDD

Die drinkbakken is de beste aankoop ooit geweest voor mij  Een investering die het zeker waard is

Geplaatst op 27-06-2023 14:11:06

NikiTheKitty zegt:


NikiTheKitty
Heb binnenbak gekocht vergat het steeds

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text