Blog » How To - 10 must-haves voor je ranch

Deze blogpost is geschreven door: Asterope

My Horsez How to - 10 must-haves voor je ranch

In deze reeks blogs zullen we uitleggen hoe bepaalde dingen werken en waar bepaalde functies voor zijn. Deze week gaan we het hebben over de aannemer in Rijkerke. Om naar de aannemer te gaan, moet je level 4 hebben bereikt!

1. Koop een binnenbak!
De binnenbak is vooral handig voor de trainers onder ons. Met een binnenbak heb je 5 coins korting op de lesprijs én duurt een training in plaats van 2 minuten maar 1:40 minuut. De binnenbak kost 100.000 coins en het duurt 7 dagen om de binnenbak te bouwen.

2. De longeercirkel
De longeercirkel is een gebouw dat bijna iedere ranch wel heeft. De longeercirkel kost 25.000 coins en het duurt 3 dagen het op te bouwen. Dit gebouw heeft 2 functies: vaardigheden trainen – ook wel maxen genoemd – en beleren. Als een veulen wordt geboren, heeft het veulen 50% van de vaardigheden, de rest moet je trainen. Dit kan in de longeercirkel. Het kan ook zijn dat een van de ouders van het paard niet volledig tot 100% is gemaxt, dan moet je meer klikken en duurt het langer om het veulen te maxen. Ook kan je paarden beleren in de longeercirkel, als je paard 3 jaar is geworden moet je 10 gelukte beleerlessen volgen, om je paard te kunnen trainen. De longeercirkel is handig om te hebben, omdat je deze anders moet huren en dat kost coins.

3. Paddocks
Je hebt standaard 1 paddock, waar 4 paarden in passen, maar vaak is dit niet genoeg voor alle paarden die je op stal hebt. Daarom kan je meerdere paddocks aanschaffen voor 20.000 coins. De bouw van een paddock duurt 2 dagen. Het voordeel van een paddock is dat je je paarden geen eten hoeft te geven, de gezondheid van je paard gaat omhoog (tenzij je paard 25 jaar of ouder is) en het geluk van je paard gaat omhoog! Je moet je paarden alleen nog wel water geven, tenzij je automatische waterbakken hebt!

4. Fokweides
Weides zijn belangrijke gebouwen op je ranch, hiermee kan je namelijk paarden fokken en (plus)coins verdienen! Zonder een fokweide kan je geen veulens fokken. Weides zijn een investering, maar het is het zeker waard! Het kost 35.000 coins om de eerste weide te bouwen, 70.000 coins voor de tweede fokweide en voor de derde fokweide betaal je 125.000 coins. Als je nog geen weide hebt, maar wel graag een veulen wilt, kan je een weide huren van het spel of een medespeler. Een weide van het spel kost 200 pluscoins, hier kan je wel alleen je eigen merries inzetten. Je hoeft je paarden niet te voeren of drinken te geven als ze in de weide staan, maar het is wel handig om te letten op de hoefkwaliteit en inentingen van je paarden die in de weide staan.

5. Koop stallen
Als je begint met het spelen van My Horsez, heb je 3 stallen beschikbaar. Bij de aannemer in Rijkerke kan je nog 3 stallen erbij kopen voor 15.000 coins per stuk, maar als je meer paarden wilt, heb je meer stallen nodig. Dit kost 200 pluscoins per stal, je kan stallen kopen op de pluscoins pagina. Stallen zijn altijd handig, want dan heb je ruimte voor meer paarden!

6. De stapmolen
De stapmolen is een gebouw dat je nodig hebt om bijvoorbeeld in de Wouden van Solovo op onderzoek uit te gaan. In de stapmolen kan je namelijk aan de conditie van je paarden werken. Het bouwen van een stapmolen kost 50.000 coins en het duurt 4 dagen. Een paard zit in de stapmolen voor 10 minuten en bouwt +3% conditie per keer op. Je paard krijgt wel honger en dorst van het rondlopen in de stapmolen, de honger en dorst van je paard dalen 5% per keer dat je paard in de stapmolen staat. Het is belangrijk dat je paard minimaal 50% van de balkjes honger en dorst hebben gevuld.

7. Automatische drinkbakken
Automatische drinkbakken zijn een investering van 1000 pluscoins, maar wel een waardevolle investering. Met deze drinkbakken hoef je je paarden namelijk nooit meer water te geven! In de paddocks en in de stallen komen er automatische drinkbakken die je paarden water geven.

8. De buitenbak
Met een buitenbak kun je goedkoper trainen dan normaal, je krijgt 5 coins korting op de lesprijs! In combinatie met de binnenbak is trainen dus een stuk goedkoper en makkelijker. De bouw van de buitenbak kost 35:000 en duurt 4 dagen om te bouwen. Een must-have voor een trainer!

9. Extra paddockplaatsen
Voor pluscoins kan je extra paddockplaatsen toevoegen, dit is vooral handig voor als je veel paarden hebt. Voor 50 pluscoins past er een extra paard in een van je paddocks, super handig!

10. Uitbereidingen en Groenvoorzieningen
Groenvoorzieningen hebben geen functie in het spel, behalve dat ze je ranch er een stuk mooier en luxer uit laten zien. Dat is ook belangrijk! Je kan struiken, heggen of bomen aan je ranch toevoegen. Ook kan je je ranch uit laten bereiden: dit heeft ook geen functie, behalve dat het er fantastisch uit ziet! Je kan bijvoorbeeld een fontein, een hek of een bosweggetje laten bouwen.

Wat leuk dat je deze blog hebt gelezen, dit was het voor vandaag! Welke ranchuitbereiding vinden jullie het belangrijkste en wat is een uitbreiding waar je nu voor aan het sparen bent?

Geplaatst op 03-07-2023 15:36:18

NikiTheKitty zegt:


NikiTheKitty
@Chase maar dat zijn zoooooooooveel pc 

Geplaatst op 03-07-2023 16:17:26

annaisqwerty zegt:


annaisqwerty
Hier aan t sparen voor mijn eerste fokweide.

[Update 03-07-2023 16:17]
Oeps sorry refreshde de pagina.

Geplaatst op 11-07-2023 15:10:06

Roosilovehorzes zegt:


Roosilovehorzes
Ben aan het sparen voor een fokweide en een longerencirkel

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.