Blog » Achter de schermen #2: Bij de designers

Deze blogpost is geschreven door: EmmaVZ

Achter de schermen #2: bij de designers

Hoi!

Wil jij wat meer weten over hoe het er aan toe gaat om een MH ras te designen? Dan zit je hier goed! In deze blog neem ik, EmmaVZ, je voor een stukje mee in het tekenen van MH rassen. En aangezien de Marwari net nieuw is, leek het me leuk om daarvan een aantal WIPjes te laten zien!

Voorbereidingswerk
Ver weg, in een afgelegen hoekje van de MH teamruimte, wordt in het grootste geheim besloten wat voor nieuwe rassen er gemaakt gaan worden.. zelfs de modjes zijn er niet van op de hoogte wat wij designers allemaal uitspoken! Maar pas na die beslissing begint het grote werk. Eerst moet er onderzoek gedaan worden naar het ras, wat voor schofthoogte heeft het? Hoe is de bouw? Welke kleuren komen er voor? Zijn er stiekeme kleurgenen in het ras die bijna niet voorkomen? Deze zijn vaak het lastigst uit te vinden!

En tekenen dan maar!
Om het ras later in verschillende kleuren te maken, wordt er een grayscale getekend. Vaak vind ik zelf het fijnst om deze al in de voskleur te maken. Dit is dan vaak nog niet de uiteindelijke vos kleur, maar werkt voor mij wat beter dan met grijs werken. Ik begin met schaduwen op een aparte laag, en voeg daarna lichtinval toe op weer een aparte laag. Meestal werk ik op beide lagen om de beurt tegelijkertijd zodat ik zeker weet dat het samen allemaal mooi staat! Deze twee lagen kunnen daarna aangepast worden voor andere kleuren later.De verschillende lengtes manen moeten natuurlijk ook gemaakt worden, hiervoor zet ik eerst een paar lijnen zodat ik weet hoe lang elke manensoort moet worden. En dan is het weer schaduw en licht toevoegen!Verkleuren
Als de grayscale eenmaal klaar is, kan er verkleurd worden! De marwari heeft 19 verschillende kleuren en 15 verschillende patronen (en daarnaast de normale aftekeningen). Ik pas de basiskleur eerst aan (linker plaatje), en daarna geef ik de schaduw en lichtval lagen ook hun eigen kleur. Ik speel graag met wat kleurverschillen en maak bijvoorbeeld bij de donkerbruine kleur de lichtinval blauwig op sommige stukken.Ik houd ook vaak vorige MH rassen ernaast zodat ik kan vergelijken en de stijl hetzelfde houd, maar ook om de kleuren goed te krijgen! En hoe had ik nou ookalweer de appelschimmel gemaakt de vorige keer? Even terugspieken bij m’n vorige rassen! ^^’PS: marlindaponyroze staat de marwari ook heel goed.Voor de witpatronen en aftekeningen verkleur ik de marwari wit, samen met een roze neusje, zoals de dominant white kleur. Daarna ga ik gummen wat ik weg wil hebben en zo komt er uiteindelijk een patroon in zicht. Bij tobiano en sabino moet ik ook rekening houden dat de patronen mooi over elkaar heen vallen en zo een derde patroon vormen. Dit kan soms wel tricky zijn!En dan na al dit werk, is het geduld hebben totdat je nieuwe ras eindelijk aan het spel wordt toegevoegd, haha!

Dit was dan het kleine kijkje achter de schermen bij de designers! Er gaat heel wat werk zitten in het maken van een MH ras, maar het is des te leuk om alle blije reacties te zien nadat het ras uitgebracht wordt op MH! Ik heb al jullie berichtjes met genoegen gelezen, veel plezier allemaal met het fokken van de marwari. <3

Geplaatst op 03-07-2023 22:20:20

Mozepozie zegt:


Mozepozie
ohh wat interessant zeg!!

Geplaatst op 03-07-2023 22:21:42

Stitches zegt:


Stitches
Oh wat leuk!

Geplaatst op 03-07-2023 22:24:35

Sharisu zegt:


Sharisu
Wauw wat ontzettend mooi en gaaf

Ik doe het jullie echt niet na!

Geplaatst op 03-07-2023 22:25:35

Tet zegt:


Tet
Super interessant om te zien! 

Geplaatst op 03-07-2023 22:26:36

minou. zegt:


minou.
Interessant vind de marlinda Marwari wel heel mooi

Geplaatst op 03-07-2023 22:28:50

HolyCow zegt:


HolyCow
Interessant om te zien hoe je het maakt! En leuk geschreven <3

Nu wil ik eigenlijk wel 'Marlinda gen' in de vallei om ook zo'n roze kruloor te krijgen!

Geplaatst op 03-07-2023 22:29:29

minou. zegt:


minou.
Quote HolyCow
Interessant om te zien hoe je het maakt! En leuk geschreven <3

Nu wil ik eigenlijk wel 'Marlinda gen' in de vallei om ook zo'n roze kruloor te krijgen!
ik ook😍

Geplaatst op 03-07-2023 22:29:47

Elysian zegt:


Elysian
Ah super interessant dit!

Geplaatst op 03-07-2023 22:30:00

-Mythos zegt:


-Mythos
Gaaf joh! een keer zien hoe het gemaakt word, ik doe het je niet na

Geplaatst op 03-07-2023 22:33:28

Tet zegt:


Tet
Quote HolyCow
Interessant om te zien hoe je het maakt! En leuk geschreven <3

Nu wil ik eigenlijk wel 'Marlinda gen' in de vallei om ook zo'n roze kruloor te krijgen!

+1

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text