Blog » Community highlights: Tas' Juridische Spreekuur

Deze blogpost is geschreven door: HolyCow

Community highlights: Tas' Juridische Spreekuur

Tas’ Juridische Spreekuur, afgekort TJS. De meeste MH gebruikers hebben er weleens van gehoord. Met meer dan 400 delen heeft TJS het meest aantal delen gehad van alle kletsclubjes. Daarnaast is TJS het langstlopende, nog bestaande kletsclubje welk niet gericht is op het fokken van een bepaald ras. 

Een stukje historie: Vroeger waren er maar 25 tekens mogelijk in een paardennaam, maar bij de overgang naar versie 4 was dit verhoogd… Het nieuwe limiet? Een groot raadsel. En zoals wel vaker gebeurd op MH bij een groot raadsel, werd een topic, over een ander onderwerp, vol gespamd over deze ene super belangrijke vraag. En met vlagen kwamen er nog meer offtopic onderwerpen aan bod. Toen er op een gegeven moment zelfs een juridische tint aan kwam, waarvoor de juridisch aangelegde speler Tas werd opgeroepen, was het echt genoeg geweest voor de andere MH gebruikers. Hup, naar je eigen topic. Tas’ Juridische Spreekuur was geboren. 

Wie had kunnen weten dat het veranderen van het aantal tekens in de paardennaam, 8 jaar later nog zulke gevolgen zou hebben?

Uiteraard verandert er veel in 8 jaar. Waar vroeger met gemak een deel per dag doorheen ging, is het nu een stuk rustiger, maar de gezelligheid is er niet minder om. 

Ondertussen is Tas wat minder actief, en heeft FluffyFox het topic overgenomen. Daarnaast heeft TJS veel verschillende spelers gezien afgelopen jaren. Een deel stopt, een deel bleef MH spelen maar kwam gewoon niet meer in TJS, een deel van beide groepen is weer teruggekomen. En uiteraard komen er af en toe nieuwe spelers in het TJS, die hartelijk welkom zijn!

Zowel de huidige TS, FluffyFox, als de oprichter Tas heb ik wat vragen mogen stellen!

Hoe is het om TS te zijn van Tas’ Juridische Spreekuur?
Quote FluffyFox
Ik vind het geweldig! Natuurlijk voel ik me daardoor ook verantwoordelijk om mensen soms tot de orde te roepen (ook al is dat misschien niet helemaal mijn taak), maar dat maakt me niet uit. Ik vind het een hele eer om TS te mogen zijn van dit jarenoude kletsclubje en hoop het dan ook nog vele jaren te mogen doen.


Ondertussen is het al even geleden dat je dit topic hebt opgericht. Zeker in het begin was je zeer actief binnen het topic. Hoe denk je aan die periode terug, mbt TJS?
Quote Tas
TJS is vanaf het begin af aan een topic geweest waarin iedereen en eigenlijk ook alle onderwerpen welkom zijn en dat is wat het topic zo mooi maakt als je het mij vraagt, ook toen al. Veel kletsclubjes gaan toch over een bepaald onderwerp, zoals een ras of een hobby, maar in TJS kan alles worden besproken en ik denk dat dat ook de kracht van TJS is. De laatste jaren ben ik inderdaad wat minder op MH actief dankzij mijn grote mensenleven met fulltime baan, studie en eigen paard, maar nog altijd is TJS eigenlijk het eerste waar ik naartoe ga als ik inlog.


Wat zorgt ervoor dat jij telkens weer terugkomt bij het TJS?
Quote FluffyFox
TJS zit vol met fantastische mensen die altijd wel weer iets leuks of interessants te vertellen hebben. Dat zorgt telkens weer voor de afleiding die ik nodig heb (of soms juist beter niet zou kunnen hebben, als ik bijvoorbeeld een tentamen moet leren). Soms is TJS rustig en zijn het meer losse reacties dan echte gesprekken, maar soms zijn we ook enorm melig met z'n allen of juist heel diepzinnig. Ik kan die gesprekken altijd erg waarderen Daarnaast is TJS een beetje mijn 'baby'. Net zoals een paar anderen ben ik er al vanaf het begin bij en op de een of andere manier voel ik me af en toe toch een beetje een van de moeders (of oma's, volgens mijn mede-TJS'ers) van dit topic. In september bestaat het alweer 8 jaar!


Quote Tas
Hmm, wat ik hierboven eigenlijk ook al wel benoemde, het feit dat het er altijd gezellig is, iedereen is vriendelijk naar elkaar, elk onderwerp kan worden besproken en iedereen is ook heel supportive naar elkaar. Het voelt toch een beetje als thuiskomen op MH als ik TJS weer open haha!


Welke (specifieke) gebeurtenis in het TJS staat je nog het meest bij? Waarom?
Quote FluffyFox
Het begin ervan in 2015 natuurlijk! Zie de uitleg hierboven voor hoe dat ging. Voor mij was dat een schakelpunt in mijn MH-leven: voor het eerst had ik het gevoel alsof ik ergens helemaal bij hoorde. En zoveel jaren later lijkt dat nog steeds zo te zijn!


Quote Tas
Het is misschien niet een specifieke gebeurtenis, maar ik vind het toch altijd nog wel erg bijzonder dat TJS met inmiddels 404 delen nog steeds bestaat, ook al ben ik als oorspronkelijke topicstarter zelf niet meer altijd even actief.


Is er nog iets wat je kwijt wil over TJS?
Quote FluffyFox
Kom gerust een keer kijken in dit topic! Iedereen is welkom en gezellig wordt het sowieso. Schroom niet om in TJS te reageren, we bijten niet en zijn ook niet eng. Over het algemeen gesproken dan...


Quote Tas
Eh, op naar deel 500? Nee, wat ik denk ik nog wel wil meegeven; echt iedereen is welkom in TJS, dus voel je absoluut vrij om gezellig mee te kletsen mocht je dit nog niet doen.


Jullie lezen het: Mocht je zelf eens een kijkje willen nemen in het TJS, ben je welkom!

Met dank aan FluffyFox en Tas voor het beantwoorden van mijn vragen <3.

Geplaatst op 20-07-2023 15:09:54

Melatonin zegt:


Melatonin
leukk <3 TJS heeft voor mij ook heel erg geholpen in de tijd dat ik een slechte tijd had.

Geplaatst op 20-07-2023 15:12:06

minou. zegt:


minou.
Super leuk om dit zo te lezen

Geplaatst op 20-07-2023 15:20:37

-Zidane zegt:


-Zidane
TJS is echt een onderdeel van mijn leven geworden. Het helpt mij door goede en slechte tijden. Een super leuke blog over TJS!

Geplaatst op 20-07-2023 15:23:21

Elysian zegt:


Elysian
Ah TJS is ook oprecht een goede en gezellige topic

Geplaatst op 21-07-2023 18:02:34

-Sapphyrus zegt:


-Sapphyrus
Yeah, TJS is het beste topic ooit

Geplaatst op 23-07-2023 10:25:21

superfenna zegt:


superfenna
Weer een superleuke blog ❤️

Geplaatst op 24-07-2023 11:06:09

FluffyFox zegt:


FluffyFox
Yes, TJS in de spots, dat verdient het! ;D

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text