Blog » Vloggen als manegeruiter: interview met Rohan Mahadat

Deze blogpost is geschreven door: Marlinda

Interview Rohan Mahadat

In dit blog gaan we in gesprek met Rohan Mahadat. Rohan vlogt over zijn leven als manegeruiter. Onlangs bereikte hij de 3000 abonnees op zijn youtube kanaal, supertof! Ter gelegenheid hiervan is er een winactie op Instagram gestart. Hiermee kun je onder andere ook leuke My Horsez prijzen winnen! Aan het einde van dit blog vertellen we je hier meer over. Laten we nu snel verder gaan naar het interview, om meer te weten te komen over wie Rohan is en hoe het is om te vloggen als manegeruiter.

1 - Hi Rohan! Leuk je te spreken. Zou je misschien eerst jezelf kort kunnen voorstellen? Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Hi! Ik ben een 24 jarige manegeruiter die het super leuk vindt om zijn ervaringen met paarden en paardrijden te delen door middel van mijn vlogs! Ik werk parttime als content creator bij een fietsenwinkel, maar in de dagen dat ik vrij ben of wanneer ik tijd kan maken, ben ik het liefst bezig met het filmen en editen van paarden-vlogs en tiktoks.

2 - Heb je ook een favoriet (manege)paard? Vertel eens meer over hem of haar!

Omdat ik 3 verzorgpaardjes heb, vind ik het moeilijk om er eentje uit te kiezen. Maar als ik er toch één zou moeten kiezen, dan is het Feli. Feli is een 5 jarige PRE-ruin met een prachtige palomino kleur. Ik heb de kleur palomino altijd al supermooi gevonden.

Verder is Feli echt de allerliefste en komt hij altijd naar mij toe draven als hij mij ziet. We maken vaak buitenritjes over het strand en dan gaat hij ook echt heel erg hard! Dat vind ik natuurlijk extra leuk. Hij kan soms wel een beetje lomp zijn, maar heeft verder een zachtaardig en speels karakter. (Eigenlijk lijken we gewoon op elkaar, haha!)

3 - Kun je meer vertellen over hoe je besloot om te beginnen met vloggen?

Ik heb altijd al willen vloggen. Ik vind het editen van filmpjes echt superleuk om te doen. Ik begon echter niet met het vloggen over paarden, maar over fotografie, wat ook een van mijn hobby’s is. Alleen merkte ik dat die vlogs niet veel kijkers opleverden.

Toen begon ik 3 jaar geleden mijn manegeles te vloggen, waarbij ik voor het eerst mocht galopperen. Ik was toen net begonnen met paardrijles en wilde mijn eerste galop natuurlijk dolgraag vastleggen. Uiteindelijk werd deze vlog best wel populair en is hij nog steeds een van mijn best bekeken vlogs! Ik ben daarna verder gegaan met het vloggen over mijn ervaringen als beginnende ruiter en alles wat ik mee maak op het gebied van paarden en paardrijden. En dat vond ik stiekem ook wel veel leuker dan mijn vlogs over fotografie!

4 - Welke onderwerpen vind je zelf het leukste om het over te hebben & voor welke doelgroep vlog je vooral? Hoe is dat zo ontstaan?

Ik vind het het allerleukst om nieuwe dingen uit te proberen of te leren en om die ervaringen dan te delen met de kijkers. Denk hierbij aan het uitproberen van nieuwe buitenritjes, voor het eerst springen, op ponykamp gaan en nog veel meer. Het liefst doe ik dit met mijn gezellige paardenbesties.

Mijn doelgroep is jonge kinderen die ook een passie voor paarden of paardrijden hebben net zoals ik. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik een “best wel jong” publiek zou hebben, maar eigenlijk vind ik dat nu vooral aandoenlijk. Vooral als ik kijkers tegenkom op evenementen en zij graag met mij op de foto willen, te schattig!

5 - Waar liep je tegen aan tijdens het vloggen, wat waren de grootste uitdagingen en hoe heb je die overwonnen?

Goede vraag! Ik liep best wel tegen een aantal obstakels aan en daarom was het niet altijd even makkelijk.

Allereerst vond ik het vloggen in het begin heel ongemakkelijk. Ik durfde nooit te vloggen waar anderen bij waren, zelfs niet bij mijn familie en vrienden. Het is natuurlijk ook best gek om tegen een camera te praten die niets terug zegt. Maar uiteindelijk ben ik er (na veel vlogs) gewend aan geraakt en vind ik het een stuk minder spannend om te vloggen. Nu durf ik ook met gemak mijn camera uit mijn tas te pakken en tegen de camera te kletsen waar anderen bij zijn.

Ook vond ik het heel erg moeilijk om elke week een vlog online te posten. Omdat ik geen eigen paard heb ben ik afhankelijk van waar en wanneer ik een paard tot mijn beschikking heb om ermee te kunnen vloggen. Daardoor lukte het mij niet altijd om op tijd een vlog te uploaden en dat vond ik dan best frustrerend. Ik wilde het namelijk heel graag, maar had daar helaas niet altijd de middelen voor.
Uiteindelijk kwamen mijn verzorgpaarden op mijn pad en heb ik ook leuke paardenvriendinnen ontmoet waarmee ik vaak leuke vlogs kan maken. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

6 - Kun je vertellen over wat jij het leukste vindt aan het delen over wat jij meemaakt, doet en leert?

Ik vind het superleuk om de reacties te lezen die onder mijn video’s geplaatst worden. Dat anderen mijn vlogs kijken vind ik al leuk, maar als ze dan ook nog de tijd en moeite nemen om iets liefs te schrijven in de comments vind ik echt onwijs leuk! Ik probeer daarom ook op elke reactie te reageren.

Ook vind ik het leuk om anderen te laten lachen of te inspireren en te motiveren met mijn video’s. Dat is dan ook het voornaamste doel van mijn vlogs.

7 - Wat zijn jouw grootste dromen in de paardenwereld of als content creator?

Als er iets is waar ik een overvloed aan heb, dan zijn het mijn dromen wel, haha! Mijn grootste droom is om heel groot en succesvol te worden met mijn YouTube kanaal, zodat ik kan leven van wat ik het allerliefste doe; vloggen over paarden!

Ik hoop dan mijn baan als content creator op te kunnen zeggen om fulltime vlogger te kunnen zijn. Dan zou ik ook heel graag mijn eigen paard willen kopen! Ik heb dan meteen ook meer tijd over om nog meer leuke vlogs te maken voor de kijkers.

8 - Je hebt onlangs de 3000 abonnees behaald op youtube, gefeliciteerd! Ter gelegenheid van je 3K abonnees ben je een winactie gestart. Kun je daar meer over vertellen? Wat kun je winnen en hoe kunnen mensen meedoen?

Klopt! Ik heb de 3000 abonnees behaald en daar ben ik ontzettend blij om en bovenal dankbaar voor.
Als dank ben ik dan ook een winactie gestart, waarbij mijn volgers kans maken op een heleboel prijzen!

Uit alle deelnemers kies ik drie winnaars uit. Zij winnen alle drie een cadeaubon van de Epplejeck. Maar dat is nog niet alles, want ik mag in samenwerking met My Horsez elke winnaar ook nog eens blij maken met:
- Drie maanden premium membership
- Een extra paard uit de vallei
- Een premium dekje naar keuze

Om mee te kunnen doen ga je naar mijn Instagram (@rohan.mahadat) en klik je op de post met de 3K ballonnen. Daar staat alles wat je moet doen om kans te kunnen maken. Maar let op: de winactie loopt t/m 3 augustus!

Hierbij wil ik dan ook My Horsez bedanken voor hun bijdrage aan de winactie en wil ik jullie als deelnemers natuurlijk heel veel geluk wensen!


Deze foto is gemaakt door Martijn Cooijmans van Mat-Photography.

Geplaatst op 24-07-2023 11:05:09

Fiyorudo zegt:


Fiyorudo
Super leuk! ben heel groot fan van hem!

Geplaatst op 24-07-2023 11:10:16

Serotonin zegt:


Serotonin
Ohh tof! Denk dat ik zeker mee ga doen aan de winactie

Geplaatst op 24-07-2023 11:12:16

Levade zegt:


Levade
Oeh leuke blog! Veel succes gewenst voor de leden die mee gaan doen met de winactie!  

Geplaatst op 24-07-2023 11:28:57

-Faerie zegt:


-Faerie
Super leuk! Zo leer je ook nieuwe paarden vloggers kennen. Ik ga een poging wagen in de winactie. Ik schat de kans niet groot in, maar he beter misgeschoten dan niet geschoten! 

Geplaatst op 24-07-2023 12:20:24

-UnicornLover zegt:


-UnicornLover
Oke normaal ben ik niet zo van winacties in samenwerking met anderen aangezien die hun content meestal niet echt mijn interesse is, maar deze prijzen joh :o

Geplaatst op 24-07-2023 13:04:00

Regenboogtosti zegt:


Regenboogtosti
Waarom niet Britt dekker die is bekender San deze man . Ik ken heb niet 

Geplaatst op 24-07-2023 13:10:35

hvzwartje zegt:


hvzwartje
Quote Regenboogtosti
Waarom niet Britt dekker die is bekender San deze man . Ik ken heb niet 


Dat jij deze persoon niet kent wil niet zeggen dat niemand hem kent. 
Iemand zoals Britt moet het ook willen en er zijn nog genoeg andere redenen te bedenken waarom er niet voor Britt is gekozen/Britt het niet is.

Geplaatst op 24-07-2023 13:20:16

Serotonin zegt:


Serotonin
Quote Regenboogtosti
Waarom niet Britt dekker die is bekender San deze man . Ik ken heb niet 


Omdat het juist leuk is dat meer mensen een wat onbekender persoon leren kennen? Britt is ook niet magisch bekend geworden, iedereen begint ergens. Daarnaast zegt bekendheid echt net niks, een onbekend persoon kan net zo goed even leuk of zelfs leuker zijn dan een bekend persoon.

Geplaatst op 24-07-2023 14:29:24

asmodeus zegt:


asmodeus
Quote Regenboogtosti
Waarom niet Britt dekker die is bekender San deze man . Ik ken heb niet 

boehoe. om eerlijk te zijn komt deze man leuker over dan die britt dekker. bekendheid is niet alles.

Geplaatst op 24-07-2023 14:38:00

Nemphida zegt:


Nemphida
Quote Regenboogtosti
Waarom niet Britt dekker die is bekender San deze man . Ik ken heb niet 


Sorry not sorry maar ik vindt Britt Dekker echt niet zo bijzonder zoals veel mensen dat wel vinden. Koop een mooi paard [of meerdere] het liefst die al lichtelijk hoog lopen en doe dat compleet populair ermee en voila, je hebt zo'n beetje hetzelfde bereikt :']
Vind het leuker om dan zoiets te lezen van iemand die met terecht hard werken wat omhoog komt zoals deze man. Plus, met deze samenwerking is de kans groot dat hij wat extra volgers erbij krijgt terwijl Britt al genoeg volgers heeft imo, gun een minder bekend iemand ook een keer iets?

Verder een heel leuk interview om te lezen!

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text