Blog » De 5 lekkerste kriebelplekjes van je paard

Deze blogpost is geschreven door: HolyCow

De 5 lekkerste kriebelplekjes van je paard
Iedereen heeft een innerlijke penny, en die innerlijke penny wil het allerliefst… met paardjes kroelen!

Elk paard is anders. Sommige paarden zijn gewoon geen fan van knuffelen. Zeker wanneer ze op een dag al veel bezoekers in hun stal krijgen, zoals sommige manegepony’s. Maar veel paarden vinden het heerlijk als je hun favoriete plekjes hebt gevonden! Het belangrijkste is goed kijken naar je paard. Vind ie het lekker? Ontspant ie? Of wordt het paard juist chagrijnig, gespannen en gaan de oren in de nek staan? 

Sommige paarden vinden het zo lekker, dat ze bij jou op de ‘schoft’ willen krauwen. Dit is natuurlijk gedrag voor een paard en lief bedoeld, maar voelt voor ons mensen niet zo fijn. Probeer dat dus vriendelijk te voorkomen.

Dat gezegd hebbende: Wat zijn de meest voorkomende favoriete kriebel plekjes??

1. De schoft
Ken je dat? De start of het einde van een koude periode, je paard gaat in de rui. Je gooit die rosborstel er tegenaan en op een gegeven moment staat die hals rechtop, koppie gestrekt naar voren, en die lip begint te bewegen.

Vooral als je vlak achter de schoft kriebelt. Paarden die dat lekker vinden, gaan heel snel in deze houding staan. Duidelijk, goedgekeurd!

2. Bij de hals
Zeker onderin, vlak voor de schouder. Of meer richting de borst. Ook op die plekken kan een paard goed genieten van jouw gekriebel. 

3. Achter de oren
Het zijn soms net honden! Ook bij paarden is achter de oren kriebelen een favoriet plekje. 

Niet elk paard vindt het prettig als iemand zo dicht bij het hoofd komt, dus benader dit plekje voorzichtig. 

4. Op het hoofd
Dat je plots dat zware hoofd in je handen hebt, compleet ontspannen paard… totdat je ermee stopt, dan volgt een verontwaardigde blik. “Hey baas, waar blijven mijn knuffels?"

Op het hoofd heb je verschillende kroelplekjes. Midden op het hoofd, tussen de ogen, kun je voorzichtig kriebelen. Maar ook onder de kaak schuren vinden veel paarden lekker. 

Ook hierbij geldt weer: Niet elk paard vind het leuk als je naar het hoofd grijpt, dus benader dit plekje weer voorzichtig. 

5. Op de achterhand
Ook dit is weer een populaire keuze wanneer je aan de gang bent met je rosborstel, zéker tijdens de rui. Waar jij een duikbril opdoet tegen de rondvliegende haren, is je paard aan het genieten. 

Ook buiten de rui blijft dit een favoriet plekje, zo vlak voor de staart. 

Wat zijn de favoriete plekjes van jullie (verzorg/favoriete manege)paarden? Staan deze in de lijst, of vindt jullie lieveling een heel ander plekje het állerlekkerste? Of houden ze niet zo van kroelen?

Geplaatst op 31-07-2023 18:10:06

Ferox zegt:


Ferox
Superhandig!
Helaas wordt de 'achter de oren' een no-go voor de pony waarmee in rijd. Haat het als ik aan zijn oren kom... xD

Geplaatst op 31-07-2023 18:19:05

Athair zegt:


Athair
Ik kom me even melden als bewijs dat ik je blog gelezen heb @HolyCow

Hoe dan ook. Vroeger, toen ik nog lief klein en schattig was en mijn ouders nog pony’s hadden.. Onder de kaak was hier wel echt een grote favoriet, lekker hun koppie laten hangen en idd heel verontwaardigd als je stopt :’) 

Geplaatst op 31-07-2023 19:08:35

Honeybee. zegt:


Honeybee.
en tussen de voorbenen, dat vinden de meeste paarden ook lekker

Geplaatst op 31-07-2023 21:38:18

horses74 zegt:


horses74
Aan de onderkant van de hals van de onderkaak naar de borst vinden ook veel paarden lekker! Vind het altijd geweldig als die paarden hun hals helemaal strekken omdat ze je gekriebel zo lekker vinden!

Geplaatst op 31-07-2023 22:34:19

Eline2010 zegt:


Eline2010
Ik ken een een pony waarbij de boot zijn favoriete kriebel plekje is omdat hij daargelaten niet bij kan

Geplaatst op 31-07-2023 22:55:56

Marjolein25 zegt:


Marjolein25
Mijn eigen pony vindt tussen de voorbenen kriebelen en dan eigenlijk alle klassiekers die hier zijn genoemd xD
Het paard waar ik op rijd schuurt zelf met zijn ogen over mijn handen, dus die blijkt dat lekker te vinden!

Geplaatst op 31-07-2023 23:37:16

-Hippo zegt:


-Hippo
Buiten dat ik enorm the ick krijg van het woord ‘kriebelplekjes’ (en ‘kriebelen’ in general tbh) is het een heel handig artikel!

Geplaatst op 31-07-2023 23:38:07

Mercurial zegt:


Mercurial
Pro tip voor merrie eigenaren: Bij de uier! Mijn merrie vind dat zo heerlijk, ze draait altijd haar kont naar me toe en parkeert m voor mijn neus “hier nu kriebelen” 
En met mijn jaarling heb ik ontdekt dat ze het ook erug lekker vindt  Ze tilt haar achterbeen er voor op :’)

Geplaatst op 31-07-2023 23:39:56

Nemphida zegt:


Nemphida
Quote Mercurial
Pro tip voor merrie eigenaren: Bij de uier! Mijn merrie vind dat zo heerlijk, ze draait altijd haar kont naar me toe en parkeert m voor mijn neus “hier nu kriebelen” 
En met mijn jaarling heb ik ontdekt dat ze het ook erug lekker vindt  Ze tilt haar achterbeen er voor op :’)

Pas op, niet elke merrie houdt hiervan. Die van mij trapt enorm als je eraan wilt zitten, een complete no-go tenzij je het eerst met koud water nat spuit om de uier schoon te maken, dan staat ze allen boos te kijken.

Geplaatst op 01-08-2023 14:05:59

HolyCow zegt:


HolyCow
Quote Athair
Ik kom me even melden als bewijs dat ik je blog gelezen heb @HolyCow


Lief!
Als je toch bezig bent, kun je meteen door met de geneticablogs, zoals afgesproken xx

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.