Blog » De 5 lekkerste kriebelplekjes van je paard

Deze blogpost is geschreven door: HolyCow

De 5 lekkerste kriebelplekjes van je paard
Iedereen heeft een innerlijke penny, en die innerlijke penny wil het allerliefst… met paardjes kroelen!

Elk paard is anders. Sommige paarden zijn gewoon geen fan van knuffelen. Zeker wanneer ze op een dag al veel bezoekers in hun stal krijgen, zoals sommige manegepony’s. Maar veel paarden vinden het heerlijk als je hun favoriete plekjes hebt gevonden! Het belangrijkste is goed kijken naar je paard. Vind ie het lekker? Ontspant ie? Of wordt het paard juist chagrijnig, gespannen en gaan de oren in de nek staan? 

Sommige paarden vinden het zo lekker, dat ze bij jou op de ‘schoft’ willen krauwen. Dit is natuurlijk gedrag voor een paard en lief bedoeld, maar voelt voor ons mensen niet zo fijn. Probeer dat dus vriendelijk te voorkomen.

Dat gezegd hebbende: Wat zijn de meest voorkomende favoriete kriebel plekjes??

1. De schoft
Ken je dat? De start of het einde van een koude periode, je paard gaat in de rui. Je gooit die rosborstel er tegenaan en op een gegeven moment staat die hals rechtop, koppie gestrekt naar voren, en die lip begint te bewegen.

Vooral als je vlak achter de schoft kriebelt. Paarden die dat lekker vinden, gaan heel snel in deze houding staan. Duidelijk, goedgekeurd!

2. Bij de hals
Zeker onderin, vlak voor de schouder. Of meer richting de borst. Ook op die plekken kan een paard goed genieten van jouw gekriebel. 

3. Achter de oren
Het zijn soms net honden! Ook bij paarden is achter de oren kriebelen een favoriet plekje. 

Niet elk paard vindt het prettig als iemand zo dicht bij het hoofd komt, dus benader dit plekje voorzichtig. 

4. Op het hoofd
Dat je plots dat zware hoofd in je handen hebt, compleet ontspannen paard… totdat je ermee stopt, dan volgt een verontwaardigde blik. “Hey baas, waar blijven mijn knuffels?"

Op het hoofd heb je verschillende kroelplekjes. Midden op het hoofd, tussen de ogen, kun je voorzichtig kriebelen. Maar ook onder de kaak schuren vinden veel paarden lekker. 

Ook hierbij geldt weer: Niet elk paard vind het leuk als je naar het hoofd grijpt, dus benader dit plekje weer voorzichtig. 

5. Op de achterhand
Ook dit is weer een populaire keuze wanneer je aan de gang bent met je rosborstel, zéker tijdens de rui. Waar jij een duikbril opdoet tegen de rondvliegende haren, is je paard aan het genieten. 

Ook buiten de rui blijft dit een favoriet plekje, zo vlak voor de staart. 

Wat zijn de favoriete plekjes van jullie (verzorg/favoriete manege)paarden? Staan deze in de lijst, of vindt jullie lieveling een heel ander plekje het állerlekkerste? Of houden ze niet zo van kroelen?

Geplaatst op 01-08-2023 14:08:18

Vida. zegt:


Vida.
Bailey gaat lekker op manenkam en staart wortel krabbels. (Nee er is niks mis met de huid daar ) Hij vind t ook alleen maar lekker bij selectieve mensen haha

Geplaatst op 01-08-2023 15:50:34

Aquilla zegt:


Aquilla
Superleuke blog, bedankt! 😊
Goed om te weten nu ik een verzorgpony heb!

Geplaatst op 02-08-2023 08:49:14

Wave zegt:


Wave
Bij de meeste paarden van ons zijn hun favoriete kriebelplekjes de neus!
Behalve als je Charlie heet, zijn favoriete plekje is toch wel klassiek de hals. Aan zijn hoofd moet je niet komen

Geplaatst op 02-08-2023 09:12:03

-Nozem zegt:


-Nozem
Bij die van mij zijn de favo kriebelplekjes wel tussen de voorbenen en de manenkam.

Geplaatst op 02-08-2023 20:03:37

irenestijnen zegt:


irenestijnen
dat ga ik proberen bij de shetjes op de manege 

Geplaatst op 02-08-2023 20:05:35

Elinb132 zegt:


Elinb132
paarden vinden het ook lekker als je net naast de schoft kriebelt en op zijn borst. dus eigenlijk 2 plekjes tegelijk. paard op de manege wordt daar helemaal gek van zo lekker vind hij het

Geplaatst op 02-08-2023 20:10:02

-Corazon zegt:


-Corazon
als ik de paarden op texel en mijn verzorgpaarden moet geloven horen in de oren en de buik ook bij favoriete kriebelplekjes 

Geplaatst op 03-08-2023 09:43:31

Hurricane. zegt:


Hurricane.
Super leuke blog!

Geplaatst op 09-08-2023 20:20:48

ponygirl33 zegt:


ponygirl33
Het hangt er heel erg vanaf. Een paard houdt heel erg van krabbelen op haar kont en bij haar staartwortel en de meesten waar de manen uit de nek komen. En veel ook erg bij de schoft!

Geplaatst op 25-10-2023 20:05:15

Reputation. zegt:


Reputation.
1 van mn favos heeft achter zijn oor
de andere net voor dr schouderblad

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.