Blog » Achter de schermen #3: Bij de modjes

Deze blogpost is geschreven door: -Kipepeo & Nikkii

Achter de schermen #3: Bij de modjes - Een dag uit het leven van een modje

Wij zijn -Kipepeo en Nikkii en wij zijn beiden al best een tijdje moderator binnen het team van My Horsez.
We zullen ons eerst even voorstellen aan jullie.

Ik -Kipepeo (Floor) woon sinds vorige zomer in Hongarije en werken wij (mijn man en ik) daar samen hard om een camping op te zetten. Ik hou erg van de natuur en mooie natuur is hier in overvloed. ’s Morgens rustig opstaan met een cappuccino in de tuin met het zonnetje en enkel tjilpende vogeltjes is echt iedere dag weer een cadeautje. Daarna start de dag met de klusjes die we voor die dag onszelf gegeven hebben. Toen ik jonger was heb ik veel paard gereden en ook in bezit geweest van een eigen merrie, maar helaas doe ik op dit moment niks met paarden. Mijn wens is om in de toekomst hier wel een paard te hebben en fantastisch mooie buitenritten te maken. Op My Horsez vind ik het leuk om veel verschillende tuigsetjes te proberen bij mijn paarden en uiteraard om knappe veulentjes te fokken. Ik ben moderator op My Horsez geworden omdat ik het leuk vind om anderen te helpen en om bij te dragen aan een fijn online platform, waar iedereen kan/mag zijn wie diegene is.

Ik ben Nikkii (Nikki, was vast niet te raden), ben net getrouwd en woon samen met mijn man, onze katten en cavia’s in een klein dorp in Gelderland. Ik zou ooit graag Floor achterna gaan en ook emigreren, maar voor mij moet het helaas nog even wachten. De meeste van mijn dagen beginnen met mijn paardje, Montana (aka Monty). Uitmesten, voer en hooi klaarzetten, soms rijden, soms wandelen en soms alleen even knuffelen. Hij is altijd vrolijk, dus dat is een goed begin van de dag! Daarna is het meestal tijd om in te loggen op MH en hier vermaak ik me de rest van de middag mee. Lekker paarden trainen, veulens maxen en natuurlijk tickets doen!
Mijn man en ik koken graag samen en genieten ‘s avonds van onze jacuzzi in de tuin (opblaasbaar), bij mooi weer dan. Anders kijken we een goede film of serie, graag met een lekker glaasje wijn erbij! Ik vind het ontzettend leuk om moderator te mogen zijn en zo mijn steentje bij te kunnen dragen aan deze gezellige community en ben blij met ons gezellige team!

In deze blogpost nemen wij jullie mee op een tripje door de Service Desk (SD)! En dan de andere kant van de SD dan die jullie als speler kennen, er komt stiekem veel meer bij kijken.

Rondje tickets
Als wij inloggen, zien we onze persoonlijke statistieken in de SD. De statistieken van andere moderators zien wij niet, die zien enkel het beheer en de hoofdmoderators. Het is altijd wel leuk om te zien hoeveel ticketreacties je hebt geschreven in de gehele tijd dat we mod zijn, maar ook hoe veel ticketreacties we deze week hebben gestuurd en hoeveel tickets we hebben afgehandeld deze week.

Wij zijn beiden, met onze medemoderators, verantwoordelijk voor de tickets op ‘Vraag’, ‘Aangifte’ en ‘Forum’. Bij deze categorieën even spieken welke van deze delen als eerste om onze aandacht vraagt. Zoals jullie (wellicht) weten hebben we sinds de teamreform geen vaste forumdelen meer waar elke mod voor verantwoordelijk is en doen we de meeste onderdelen samen. Wel zijn er moderators die enkel toegang hebben tot de forumtickets en anderen hebben toegang tot meerdere categorieën.

Vraag
Als er geen tickets staan die echt haast hebben of al lang staan, beginnen we meestal met de tickets op Vraag. We willen deze tickets altijd een beetje eerlijk verdelen tussen de modjes die er verantwoordelijk voor zijn, zodat iedereen wat kan behandelen. Denk bij vraagtickets aan situaties waarbij merries vaststaan in weides en spelers die iets niet kunnen vinden op het spel. Dit zijn over het algemeen hele dankbare tickets, omdat je spelers vaak heel erg kunt helpen met je antwoorden.

Aangifte
Door naar aangifte, hier kun je van alles verwachten. Onderzoek naar dubbelaccounts, tickets over bedelen, accountresets, oplichting… echt van alles. Dit is ook precies datgeen wat dit onderdeel zo interessant maakt, elke dag brengt weer totaal wat anders. Binnen aangifte overleggen we veel onderling. Dit is heel fijn, (bijvoorbeeld over een ban) zo heb je nooit het gevoel alsof je er alleen voorstaat.

Forum
Daarna zijn de tickets bij forum aan de beurt. Dit omdat er natuurlijk veel modjes voor forum verantwoordelijk zijn en minder voor Vraag en Aangifte. Op forum checken we altijd eerst of er heropen verzoeken staan, deze hebben voorrang. De enige twee die hiervoor de uitzondering zijn, zijn ruzietickets en tickets over kindonvriendelijke inhoud. Deze hebben voorrang op alles. Gelukkig hebben we die niet dagelijks! Na het heropenen beginnen we onderaan, daar staan de oudste tickets. De meest gemelde tickets zijn de tickets met titelfoutjes en verkeerd geplaatste topics, over het algemeen zijn die ook makkelijk en snel te behandelen. Sommige tickets hebben meer tijd nodig, zoals tickets over missende bronvermelding en wedstrijden zonder einddatum. Ook over tickets op Forum hebben we regelmatig onderling overleg, om zo samen tot het beste besluit te komen.

Forumrondje
Eens in de aantal weken is het ook tijd voor een forumrondje. Hierbij kiezen we een onderdeel op het forum uit waarbij we alle topics langslopen die erop open staan. We hebben hier als team onderling contact over, zodat je bijvoorbeeld niet tegelijkertijd bezig bent met hetzelfde forumonderdeel (dat zou zonde zijn). Bij een forumrondje is het per onderdeel weer verschillend waarop je let. Forumrondjes doen we aan de hand van de algemene My Horsez regels en de aanvullende regels in de sticky topics. Vaak kom je tijdens een forumrondje topics tegen die op een verkeerd forumdeel geplaatst zijn, topics met titelfoutjes, topics met paarden die al verkocht zijn maar nog te leen staan, dubbelposts en nog heel veel meer.

Extra taken
Daarnaast hebben ook veel modjes nog een soort extra taak binnen het team. In het geval van Nikkii is dat bijvoorbeeld ‘gezelligheid en samenwerking’. Dit betekent onder meer dat Nikkii zich bezig houdt met het organiseren van de maandelijkse (digitale) funsessie van het team (elke keer weer een nieuwe bezigheid/spel bedenken, ik sta open voor alle tips ) maar ook met het organiseren van teamuitjes! Dat is natuurlijk ontzettend leuk! Verder kan je bijvoorbeeld denken aan extra taken als bijvoorbeeld hoofdmoderator, het ervoor zorgen dat alle beginnende spelers beter wegwijs worden gemaakt op My Horsez of het bewaken/verbeteren van het beleid en het moderatorschap.

Als we dit zo teruglezen, klinkt het misschien als een full time job, maar dat valt ook wel weer mee! Iedere moderator voert het moderatorschap uit omdat we het leuk vinden. De ene dag heb je er wat meer tijd voor dan de andere dag, maar dat is bij iedere moderator zo. Hier hebben wij overleg over met elkaar, zodat we van elkaar weten wanneer er iemand minder/niet is bijvoorbeeld.

Naast dit alles is het ook gewoon enorm gezellig om met elkaar een team te vormen. Zo hebben wij ook dagelijks contact met elkaar en vertellen we elkaar over ons dagelijks leven. Zo kwam er gisteren een filmpje van een moderator op een paard langs die helemaal doorweekt was door het slechte weer. Een ander moment zien we prachtige trouwfoto’s en hebben we ook serieuzere gesprekken met elkaar over hoe het met ons gaat. Daarnaast zijn we er voor elkaar wanneer het met iemand even wat minder gaat.

We hopen dat jullie dit kijkje ‘achter de schermen’ leuk vonden om te lezen en wellicht tot een volgende keer


Foto van Nikkii (links) en -Kipepeo (rechts)

Geplaatst op 03-08-2023 20:56:05

Potato. zegt:


Potato.
Super interessant weer!

Geplaatst op 03-08-2023 21:00:41

NikiTheKitty zegt:


NikiTheKitty
wowie ! knappe paarden en leuke meiden achter die SD ! 

Geplaatst op 03-08-2023 21:01:28

-Coruscent zegt:


-Coruscent
Hele leuke blog! Heel interessant!

Geplaatst op 03-08-2023 21:03:25

Fate zegt:


Fate
Leuke blog!^^

Geplaatst op 03-08-2023 21:04:11

Astraea zegt:


Astraea
Hele leuke en interessante blog!!

Geplaatst op 03-08-2023 21:14:22

Mimosa zegt:


Mimosa
Wat leuk Nik en Floor!

Geplaatst op 03-08-2023 21:17:57

minou. zegt:


minou.
Interessant weer

maar even een vraagje want gebeurt er vaak dat er kind ons vriendelijk word gedaan? Hoef er geen antwoord op als jullie het niet willen zeggen

Geplaatst op 03-08-2023 22:33:39

Honeybee. zegt:


Honeybee.
gaaf dit! Vaagje, oelang ben je gemiddeld aan het moderaten per dag?

Geplaatst op 03-08-2023 22:38:14

Regenboogtosti zegt:


Regenboogtosti
Heel interessant om te lezen hoe het allemaal ik zijn werk gaat . Echt chappo voor de gene die moderator kunnme zijn . Dit zal mij niet lukken omdat ik ook veel moet doen buiten het spel 

Geplaatst op 04-08-2023 09:43:30

0Arren0 zegt:


0Arren0
Zeer interessant! Fijn om te lezen hoe het er aan toe gaat en dat jullie een top team vormen! Bedankt om alles in goede banen te leiden!

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text