Blog » De 5 leukste kinderpony's

Deze blogpost is geschreven door: Asterope

5 leukste kinderpony’s/paarden
De Shetlander staat over het algemeen bekend als dé perfecte kinderpony. Dit komt vooral door hun kleine formaat. Het karakter van een Shetlandpony is vaak wat minder geschikt voor jonge kinderen en beginners. Deze pony’s zijn namelijk super eigenwijs en een tikje brutaal! Welke pony’s of paarden zijn eigenlijk wel geschikt voor beginners of kinderen? Ik heb de 5 leukste rassen voor kinderen voor je op een rijtje gezet!

1. De Welsh Pony
De Welsh Pony is een favoriet onder jonge ruiters. Dit komt omdat een Welsh Pony vaak heel vriendelijk en betrouwbaar is. Ze zijn niet te groot, waardoor kinderen zich comfortabel voelen op hun rug. Bovendien zijn Welsh Pony's super slim!

2. De New Forest Pony
De New Forest Pony staat bekend om zijn zachtaardige aard en geduld. Deze pony's zijn vaak te vinden op maneges, omdat ze goed met beginners om kunnen gaan. Ze zijn niet te groot en lekker rustig, maar de New Forest kan zich ook goed aanpassen aan jouw niveau.

3. De Haflinger
Haflingers, wie kent ze niet! Met hun mooie, gouden vacht en blonde manen vallen ze erg op. Haflingers hebben een rustig en geduldig karakter en zijn vaak te vinden op maneges, omdat ze erg betrouwbaar zijn. Ook is dit ras behoorlijk sterk, waardoor jonge kinderen, maar ook iets oudere kinderen op de Haflinger passen.

4. De Connemara
De Connemara Pony staat bekend om zijn moed en vriendelijke aard. Ze zijn vaak klein genoeg voor kinderen om gemakkelijk op te stappen, maar toch sterk genoeg om hen veilig te dragen. Deze pony's zijn alleskunners! In lessen op de manege of op buitenritten, deze pony kan alles aan!

5. De IJslander
IJslanders zijn rustig en geduldig, wat ze ideaal maakt voor kinderen of beginners. Ook zijn ze niet te groot, maar ook niet te klein. Oudere kinderen of volwassenen kunnen er ook op rijden! Daarnaast hebben IJslanders een speciale gang, de tölt. Sommige IJslanders kunnen ook nog een andere gang, de telgang.

Wat is jouw favoriete pony/paardenras?

Geplaatst op 05-10-2023 11:25:11

Baron2011 zegt:


Baron2011
Leuke blog ik heb idd me eerste rijlessen ook op een shet gereden

Geplaatst op 05-10-2023 11:25:50

Wave zegt:


Wave
De mini tinkers
Rijd er zelf altijd 1 en we hebben zelf nog 3 mini tinkers voor de kids op stal staan.
Gewoon lekker beetje eigenwijs maar toch een zacht en lief karakter!

Geplaatst op 05-10-2023 11:26:01

Sterretje123 zegt:


Sterretje123
Ik heb vooral op welshjes gereden en dat is ook mijn favo ras maar new forests zijn ook echt super leuk mijn pony is ook een new forestje

Geplaatst op 05-10-2023 11:40:22

Ethera zegt:


Ethera
Quote Wave
De mini tinkers
Rijd er zelf altijd 1 en we hebben zelf nog 3 mini tinkers voor de kids op stal staan.
Gewoon lekker beetje eigenwijs maar toch een zacht en lief karakter!


hier ga ik in mee, 
kunnen wat eigenwijs zijn maar ook je beste vriend
heb er zelf 1 ingereden en was zo geduldig met kleine kinderen van minimaal 3 jaar ivm pony ritjes op de boerderij

Geplaatst op 05-10-2023 11:40:24

Dryada zegt:


Dryada
Ik heb zelf een ijslander en dat is wel mijn favo ras, maar ijslanders zijn ook wel heel eigenwijs. In iedergeval alle ijslanders die ik ken.

Geplaatst op 05-10-2023 11:42:02

-Meeuw zegt:


-Meeuw
Ik ga stuk, de meeste new forest en Welsh ponies die ik heb meegemaakt waren krengen en totaal niet geschikt voor beginnende ruiters xD Echt niet betrouwbaar xD

Geplaatst op 05-10-2023 11:44:24

jultje12345 zegt:


jultje12345
Ja IJsco's, mijn kinderen van 6 en 2 kunnen rustig samen op mijn oudste merrie zitten. Zulke fijne paardjes !

Geplaatst op 05-10-2023 11:47:02

Rhadamanthys zegt:


Rhadamanthys
Quote Starfall
Ik ga stuk, de meeste new forest en Welsh ponies die ik heb meegemaakt waren krengen en totaal niet geschikt voor beginnende ruiters xD Echt niet betrouwbaar xD


Ik had ipv Welsh toch eerder (mini)tinker gekozen idd. Welshjes hebben pit en ze zijn vaker te fris dan niet. Natuurlijk heb je overal altijd uitzonderingen, maar als de kinderen ergens van leren zitten zijn het de welshjes. :')

Geplaatst op 05-10-2023 11:47:10

-Sarabi- zegt:


-Sarabi-
Ik heb alles geleerd op haflingers

Geplaatst op 05-10-2023 11:48:21

-Oatmeal- zegt:


-Oatmeal-
ja moet ook ff denken van welshes een jaar dr een als verzong pony gehad nou jongen rodeo elke les

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.