Blog » Crossen, avonturen & dromen - Interview Kristy Snepvangers

Deze blogpost is geschreven door: Marlinda, in samenwerking met Kristy Snepvangers

Over crossen, avonturen & toekomstdromen - Interview Kristy Snepvangers
Kristy Snepvangers is al van jongs af aan paardengek en succesvol eventingruiter. Ze timmert hard aan de weg en werkt naar haar grote droom toe: meedoen aan de olympische spelen! Daarnaast is ze heel actief op instagram & youtube, waar ze vlogt over haar leven in de paardensport. In dit interview leren we Kristy en haar paarden beter kennen en vertelt ze over haar dromen en belevenissen. Lees snel verder en laat je inspireren om ook jouw dromen achterna te gaan!

Je doet echt super veel. Je bent heel actief op social media kanalen, hebt een webshop (met o.a. MH posters!), rijdt veel wedstrijden, traint alle paarden en ondertussen moet je ook nog naar school... Hoe combineer je dat allemaal?
Dat klopt inderdaad, ik studeer op dit moment op de Johan Cruyff Academy. Ik doe daar een HBO sportmarketing opleiding en daar heb je speciale faciliteiten om school te kunnen combineren met mijn sport. Zo kan ik school blijven volgen naast de sport en mijn eigen bedrijf!

Ik denk dat dit allemaal alleen te combineren valt met een hele strakke planning. Ik heb een agenda die ik zorgvuldig indeel. Bij mij gaan mijn wedstrijden voor: de sport staat wel echt op nummer 1. Daarna volgen school en mijn eigen bedrijf. Als ik de planning ga maken kijk ik altijd eerst naar wedstrijden en trainingen, daarna plan ik mijn schooltijden in en daarnaast komen dus nog alle andere dingen zoals social media, mijn webshop en noem het maar op.

Soms doe ik ook wel wat dingen tussendoor hoor, maar een strakke planning is wel de key om alles te kunnen combineren.

Met het rijden focus je vooral op eventing. Wat heeft je zo aangetrokken tot deze tak van de sport? Had je al contacten binnen deze sport die je hierin begeleid hebben, of moest je alles zelf ontdekken?
Het mooiste aan crossen vind ik de kick die je aan de finish hebt. Je moet je paard echt voor 100% vertrouwen. En soms is het mega spannend en ben ik super zenuwachtig. Dan denk ik soms: "Durf ik het wel?”. Maar als ik dan eenmaal de finish bereikt heb, volgt er echt een ontlading en ben ik zo trots op mijn paard. Hierdoor wordt de band met mijn paard ook elke keer sterker en sterker. Ik beschouw mijn paard dan ook echt als een beste vriend.

Paarden zijn al zo lang ik me kan herinneren onderdeel van mijn leven. De paarden zijn gefokt door mijn opa dus ik ben ermee opgegroeid. Ik ben zelf ooit begonnen met springen en mijn moeder deed destijds ook eventing. De neef van mijn moeder, Jan van Beek, was mijn coach. Die heeft toen gezegd “Zullen we een keer een crosstraining doen?” Ik durfde dat in eerste instantie niet maar heb het toch gedaan. Sinds die crosstraining wilde ik alleen nog maar crossen..!

Wat is je grootste droom op paardengebied en hoe werk je daar naartoe?
Mijn grootste droom is de Olympische Spelen. Samen met mijn team werk ik er echt keihard aan om die droom uit te laten komen. Dat is natuurlijk wel een droom voor de lange termijn.

Op korte termijn zou ik graag een keer een medaille winnen. Goud zou natuurlijk het mooiste zijn, haha. Qua eventing lijkt het me wel gaaf om een keer Military Boekelo te rijden, dat zijn hele grote wedstrijden op een gave locatie. Ik pak alles stap voor stap aan en stel voor mij en mijn paarden kleine doelen. Die doelen breid ik stap voor stap uit. Op deze manier hoop ik uiteindelijk bij mijn einddoel te komen!

Welke sprong vormt voor jou de grootste uitdaging tijdens de cross & waarom?
Ik denk niet dat ik per se een bepaalde hindernis heb waar ik tegenop zie. Ik vertrouw mijn paarden door en door dus daar ben ik niet bang voor. Het zijn eerder technische dingen, hindernissen die snel achter elkaar volgen bijvoorbeeld. Als je bij de eerste al net verkeerd neerkomt dan worden de hindernissen daarna gelijk een grotere uitdaging.

Heb je stiekem een favoriete paard, of mag je dat niet zeggen? En welke van jouw paarden met magie drankjes vind je het leukste op My Horsez?
Haha, dat is een hele lastige vraag. Ik kan eigenlijk niet kiezen maar op dit moment zijn Korenbloem, Inspiration en Galante toch wel mijn favorieten. Dat zijn ook gelijk de drie paarden die in het spel verkrijgbaar zijn!

➤ Korenbloem was in het begin moeilijk te rijden en sinds een kleine twee maanden heeft hij zich echt ontpopt en hebben we zoveel stappen gemaakt.

➤ Galante is mijn all time favourite. Dat is echt een paard waar ik op kan bouwen en waarmee ik ook al zoveel heb gewonnen. Echt mijn beste maatje.

➤ Inspiration heeft op spring gebied echt mijn dromen laten uitkomen. Die heeft zoveel kwaliteit en vermogen dus ik ben ook zo dankbaar dat ik die mag rijden.

En ik ben natuurlijk ook super trots dat opa deze toppers gefokt heeft.


Kristy Snepvangers met Millstream's Galante

Wat zijn je grootste hoogtepunten van dit jaar geweest? Vertel er eens over!
Dat ik naar het EK in Italië mocht met Nikkie’s Gambler was toch wel het grootste hoogtepunt. Ik heb heel veel van dat paard geleerd en ik hoop met hem nog een hoop te bereiken in de toekomst. Misschien dat dat uiteindelijk wel mijn nieuwe favoriet wordt.

Daarnaast heb ik op Chio Rotterdam mijn eerste internationale springwedstrijd gewonnen. Meedoen met een springwedstrijd op hoog niveau was naast eventing ook echt een droom die ik heel lang had. En dat dit is gelukt is natuurlijk supergaaf!

Mijn paard Legina heeft ook wel echt een van mijn dromen uit laten komen. Vorig jaar nog viel ik heel vaak van hem af. Telkens als ik over de waterbak moest, gooide hij mij eraf en viel ik in het water. Hij was zo ontzettend bang voor water. En sinds dit jaar heeft hij elke cross foutloos gelopen en heeft hij het water keer op keer zonder angst getrotseerd. Dat vind ik heel bijzonder. Dat als je paarden zelf opleidt, en ze leren je te vertrouwen dat ze dan ook echt voor je door het vuur gaan. Dat betekent echt heel veel voor mij.

En als laatste natuurlijk Horse Event waar ik al mijn fans mocht ontmoeten. Zoveel mensen die speciaal voor jou komen, zoveel lieve berichten die ik heb gehad en de vele praatjes die ik met mensen heb gemaakt. Daar ben ik zo dankbaar voor.

Bedankt voor het mooie interview & superveel succes en plezier gewenst met het stap voor stap naar jouw dromen toewerken! Superstoer, zet ‘m op!

Kristy’s personage is ook beschikbaar in My Horsez! Je vindt haar op de eventingpagina, waar ze je uitleg & tips geeft over hoe eventing op My Horsez werkt. Ook kan je Kristy’s paarden in het spel verkrijgen, zodat ze in jouw eigen stallen komen te staan! Je geeft een magisch drankje aan jouw paard en het paard zal op één van Kristy’s paarden gaan lijken! Daarnaast kun je ook Kristy’s super toffe tuig kopen, om jouw paarden helemaal in stijl te brengen. Wil je meer weten? Klik dan hier om de supertoffe Follow Your Dreams collectie van Kristy te bekijken!


Kristy Snepvangers met Nikkie's Gambler / met Millstream's Korenbloem op Horse Event

Geplaatst op 26-10-2023 15:06:42

hanna.russcher zegt:


hanna.russcher
Superleuk , ik ben echt fan van kristy door haar heb ik nu de droom om te gaan crossen. MIjn favo van haar is korenbloem. 

Geplaatst op 29-10-2023 17:44:20

LivSaar zegt:


LivSaar
Ik ben echt een fan en ik wil ook later eventing doen 

Geplaatst op 13-11-2023 18:03:35

Milaswanenberg zegt:


Milaswanenberg
Echt mega cool ik ben echt een mega grote fan en ik raak helemaal geinspireerd door haar echt een super leuke blog trouwens.

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.