Blog » Afstuderen bij My Horsez

Geschreven door: Vulpes

Achter de schermen: Afstuderen bij My Horsez
Hoi! In deze blogpost wil ik (Rianne / Vulpes) jullie laten zien hoe stage lopen / afstuderen er uit ziet bij My Horsez.

Mijn afstudeeropdracht bij My Horsez
Jullie kennen mij waarschijnlijk als designer voor My Horsez! Naast mijn werk als designer voor My Horsez, werk ik ook als User experience designer bij een design studio. Ondertussen ben ik nog bezig met mijn studie communication & multimedia design af te ronden. Afgelopen september ben ik gestart met het afstuderen. In overleg met Marlinda heb ik besloten om mijn afstudeeropdracht dus bij My Horsez te doen!

Mijn opdracht? Het beter in kaart brengen van de verhaallijn en deze gebruiksvriendelijker maken. Uit onderzoek kwam naar voren dat spelers de verhaallijn vaak het meest lastige gedeelte van het spel vinden, omdat deze niet goed vindbaar is. Dat is super zonde natuurlijk! Want de verhaallijn maakt juist My Horsez zo uniek.

Hoe ziet mijn week er uit?
Ik ben nu 4 dagen in de week bezig voor My Horsez. In principe werk ik vanuit huis. 1x per week ga ik naar Marlinda op kantoor. Deze dag is vaak heel gezellig, we hebben brainstormsessies en kunnen veel overleggen omdat we samen op kantoor zitten. Marlinda heeft 2 super lieve katten, dus de dag begint standaard met wat knuffelsessies met Rivin en Kailash.

Voor mijn project ben ik vooral bezig met onderzoek doen, overleggen met leden en het designen van verschillende processen en webpagina’s van My Horsez. Ik merk dat ik het heel leuk vind om leden te betrekken bij dit proces. Voor dit project heb ik dan ook een focusgroep. Een focusgroep is een bepaald aantal leden van verschillende leeftijdscategorieën. Deze leden kunnen hun mening geven over bepaalde designs of probleemstellingen die ik voorleg. Op deze manier krijg ik goed beeld van wat de leden willen, wat ik mee kan nemen in mijn besluitvorming.


Wachten op de trein naar Apeldoorn, Marlinda haar kat Rivin en in het kantoor staat uiteraard mooie MH versiering.

Wat maakt afstuderen bij My Horsez zo leuk?
Wat ik het leukste vind aan afstuderen bij My Horsez is het gezellige team. We zijn een klein team, maar ontzettend hecht en informeel. Hierdoor is er altijd ruimte voor gezelligheid en eigen inbreng. Hoewel het mijn collega’s zijn, zijn het inmiddels ook gewoon goede vrienden die ik ontzettend graag spreek. Ook de teamuitjes zijn erg gezellig.

Daarnaast is het werk heel divers. Ik ben natuurlijk druk bezig met mijn afstudeeropdracht, maar ik kan ook tussendoor even een blog schrijven, meedenken over nieuwe acties of iets van de social media oppakken. Er is veel ruimte om voor eigen initiatief en afwisseling. Daarbij vind ik het gewoon heel leuk om te helpen bij de groei van My Horsez, omdat het spel een groot onderdeel is geweest van mijn jeugd.

Wat voor skills heb je nodig?
Wat wel heel belangrijk is voor een stage of afstudeeropdracht bij My Horsez is dat je zelfstandig kan werken. In principe is My Horsez een online bedrijf en zal je dus de middelen moeten hebben om online te kunnen werken en zelfstandig aan de slag te kunnen. Natuurlijk is motivatie en inzicht in de game ook heel belangrijk! Maar vooral motivatie en je best doen, dan komt het helemaal goed.

Wat ga ik doen na mijn afstudeeropdracht?
Als het goed is studeer ik eind januari af! Daarna blijf ik aan het werk bij het design bureau waar ik nu ook werk. Maar ook is er een kans dat ik bij My Horsez in dienst kom als (User Experience) designer. Mijn werkzaamheden gaan er dan wat anders uitzien. Ik ga namelijk meer bezig met de gebruiksvriendelijkheid van de website en hoe bepaalde processen logischer, makkelijker en beter kunnen verlopen. Daarnaast zal ik ook bezig zijn met het design van de website. Natuurlijk blijf ik ook aan de afbeeldingen van de game werken, want dat vind ik echt het allerleukste om te doen!

Mocht jij denken: wat leuk, en ben je nog opzoek naar een afstudeeropdracht of stage? Dan zou My Horsez misschien wat voor je kunnen zijn. My Horsez denkt graag mee over de invulling van je stage of afstudeeropdracht. Als je het interessant vindt, kun je op deze pagina meer lezen over de beschikbare stageplekken. Mocht je iets willen doen omtrent (UX) design en content creation, zal ik misschien je stagebegeleider worden.

Ik hoop dat jullie dit inkijkje in mijn afstudeeropdracht leuk vonden om te lezen!

Ps. Jullie zullen niet direct resultaat zien van mijn afstudeeropdracht. Over verloop van tijd zullen bepaalde wijzigingen worden uitgevoerd.

Geplaatst op 07-12-2023 16:36:43

-Sarabi- zegt:


-Sarabi-
Veel succes ☺️

Geplaatst op 07-12-2023 16:39:59

Galactic zegt:


Galactic
Veel succes! Leuke blog

Geplaatst op 07-12-2023 16:44:18

-Papillon zegt:


-Papillon
Heel veel succes! Leuke blog ook! die verhaallijn mag van mij ook wel wat uitgebreider  ik hoop ooit dat heel de kaart nog wel eens vol komt

Geplaatst op 07-12-2023 17:58:20

Fiyorudo zegt:


Fiyorudo
Suc6! leuke blog!

Geplaatst op 07-12-2023 18:01:45

loto_1234h zegt:


loto_1234h
Wat leuk!

Geplaatst op 07-12-2023 18:05:20

-Mythos zegt:


-Mythos
Veel succes! Erg leuk dat je het leuk heb gehad, wou dat ik een stage had van uit thuis

Geplaatst op 07-12-2023 19:13:33

minou. zegt:


minou.
wat leukk heb nog een foto van onze team maskotte tilana van horse event zo leuk

Geplaatst op 07-12-2023 19:21:17

MegooHorsez zegt:


MegooHorsez
interessant, heel veel succes!

Geplaatst op 07-12-2023 20:43:07

IzaImara zegt:


IzaImara
Wat een leuke blog!! veel succes alvast!

Geplaatst op 07-12-2023 20:44:58

PeefEnPaard zegt:


PeefEnPaard
Heel leuk om te lezen, succes met afstuderen! 

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text