Blog » Verbazingwekkende paarden records

Deze blogpost is geschreven door: Levade 

Fun facts: Verbazingwekkende paarden records!
We kennen bijna allemaal wel het Guinness Book of Records. Dat is een boek boek waarin je verbazingwekkende wereldrecords kunt vinden. Elk jaar worden er weer duizenden records gebundeld in een nieuw boek. Maar wist jij ook al dat er ook paarden zijn die in dit boek staan? Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet!

1. Klein, kleiner, kleinst
We hebben allemaal wel eens gehoord van kleine paardenrassen zoals de American Miniature Horse en de Falabella. Maar er zijn daadwerkelijk paardjes die het record houden voor de allerkleinste! Zo staat het record voor de kleinste hengst op naam van Bombel. Met een schofthoogte van slechts 56,7cm is hij kleiner dan de gemiddelde hond!

Het record voor de kleinste merrie gaat naar Thumbelina. Deze kleine merrie was slechts 43cm hoog en woog maar 26kg! De recordhouder bij de veulens is een miniatuur paardje genaamd Einstein. Bij de geboorte was hij 35,5cm hoog en woog hij slechts 2,7kg!

2. Groot, groter, grootst
Naast de allerkleinste kun je natuurlijk ook de allergrootste zijn! Het laatst bekende record van het grootste nu nog levende paard was "Big Jake". Een groot Belgisch trekpaard met een hoogte van maar liefst 210cm. Helaas is Big Jake in 2021 overleden. Wie de huidige recordhouder is, is niet bekend. Het record voor grootste paard ooit staat op naam van een Shire genaamd Sampson (later Mammoth genoemd vanwege zijn grootte). Sampson was maar liefst 219cm hoog.

3. Oudste paard
De gemiddelde leeftijd van een paard is zo rond de 30 jaar. Echter is er een paard genaamd Old Billy die dubbel zo oud is geworden! Old Billy is geboren in 1760 en overleed in 1822 wat hem dus 62 jaar oud maakte. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds de recordhouder.

4. Tweeling
Een paardentweeling zelf is natuurlijk al heel bijzonder. Een tweelingdracht kan namelijk gevaarlijk zijn voor de merrie daarom hebben veel fokkers dat liever niet. Heel af en toe komt het toch voor dat er twee geboren worden. De oudste bekende paardentweeling is geboren in het Verenigd Koninkrijk. Ze gingen onder de namen Taff en Griff. Deze paardentweeling is maar liefst 34 jaar oud geworden.

5. Haren om naar te staren
We kunnen allemaal wel een paar paardenrassen opnoemen die bekend staan om hun lange manen. Zo zijn er de Fries, de Tinker, de Haflinger en ook de Andalusiër bijvoorbeeld. Maar wist je dat het record voor de langste paardenstaart op naam staat van een Paint Horse? De merrie genaamd JJ's Summer Breeze heeft een staart van maar liefst 381cm!

Geplaatst op 30-01-2024 11:35:57

donnelly zegt:


donnelly
Super leuke blog weer zeg!

Geplaatst op 30-01-2024 11:46:31

Empyrean zegt:


Empyrean
Wat een leuke blog! Meeste feitjes wist ik wel, maar dat een paint de langste staart had ik nog niet gehoord. Apart inderdaad, je zou eerder denken dat dat idd een Fries of Haflinger zou zijn :p

Geplaatst op 30-01-2024 12:13:28

Selenophile zegt:


Selenophile
Psst, "Het grootste nu nog levende paard is "Big Jake". " Dat is niet correct. Big Jake is in 2021 overleden  

Die paint heeft wel echt een lange staart. Heb m even opgezocht, was benieuwd. Lijkt mij heel onhandig om zo'n lange staart te hebben. 

Geplaatst op 30-01-2024 12:23:09

_Lieke_ zegt:


_Lieke_
Wat een leuke blog! Interessant om te lezen.😊

Geplaatst op 30-01-2024 16:10:27

horses74 zegt:


horses74
Quote Selenophile
Psst, "Het grootste nu nog levende paard is "Big Jake". " Dat is niet correct. Big Jake is in 2021 overleden  

Die paint heeft wel echt een lange staart. Heb m even opgezocht, was benieuwd. Lijkt mij heel onhandig om zo'n lange staart te hebben. .
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.
 
Same xD

Geplaatst op 30-01-2024 16:52:57

Tyana zegt:


Tyana
Wauww!  Echt een super leuke blog weer! :3

Geplaatst op 30-01-2024 17:10:30

-Pistache zegt:


-Pistache
ohh, super leuke blog weer met allemaal leuke weetjes 

Geplaatst op 30-01-2024 17:12:10

_Maaike20_ zegt:


_Maaike20_
wat een leuke blog!

Allemaal dingen die ik nog niet wist

Geplaatst op 30-01-2024 17:13:13

emmalabrador zegt:


emmalabrador
leuke blog! 

Geplaatst op 30-01-2024 17:15:28

-Insanos zegt:


-Insanos
Wat ontzettend leuk dit weer!

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.