Blog » 10 leuke gebieden voor een buitenrit

Deze blogpost is geschreven door: Asterope

10 leuke gebieden voor een buitenrit!
Zelf vind ik een buitenrit maken altijd leuk! Lekker door het bos, over het strand of op de hei. Er zijn heel veel verschillende plekken waar je naartoe kan. Welke plekken verdienen een plekje op jouw to-ride-list? Hier staan een aantal van mijn favorieten onder elkaar!

1. Landgoed Den Treek-Henschoten, Utrecht
Dit uitgestrekte landgoed biedt ruiterpaden door bossen, over heidevelden en langs zandverstuivingen. Het is een divers gebied dat veel te bieden heeft voor zowel beginnende als ervaren ruiters.

2. Nationaal Park De Veluwezoom, Gelderland
Dit park omvat het beroemde Posbank-gebied met zijn heuvelachtige heidevelden. Het biedt uitgebreide ruiterpaden door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

3. Goois Natuurreservaat, Noord-Holland
Met bossen, heide en zandverstuivingen biedt het Goois Natuurreservaat diverse landschappen. Er zijn meerdere routes specifiek voor paardrijden, dus dat is een pluspunt!

4. De Sallandse Heuvelrug, Overijssel
Dit gebied staat bekend om zijn heuvelachtige terrein (voor zover dat kan in Nederland) en uitgestrekte heidevelden. Het is een prachtige plek voor ruiters die van een uitdaging houden. En je kan er mooie foto's maken!

5. Het Drents-Friese Wold, Drenthe/Friesland
Een van de grootste natuurgebieden van Nederland, beroemd om zijn bossen, heide en zandverstuivingen. Er zijn speciale ruiterpaden die een mooie gelegenheid bieden om de natuur te verkennen.

6. Nationaal Park De Maasduinen, Limburg
Dit unieke natuurgebied kenmerkt zich door zijn langgerekte zandduinen langs de Maas. Het biedt prachtige routes voor buitenritten.

7. Boswachterij Dorst, Noord-Brabant
Dit bosgebied tussen Breda en Tilburg heeft goed onderhouden ruiterpaden door een afwisselend landschap van bossen en open velden. Een echte must-ride!

8. De Loonse en Drunense Duinen, Noord-Brabant
Voor liefhebbers van zand en duinen is dit nationaal park een must. Het biedt uitgestrekte zandverstuivingen waar je heerlijk op kan racen.

9. Schoorlse Duinen, Noord-Holland
Dit kustgebied heeft de hoogste duinen van Nederland en prachtige bossen. Er zijn specifieke paden voor ruiters die een unieke ervaring langs de kust willen!

10. Het Leersumse Veld, Utrecht
Het Leersumse Veld staat bekend om zijn drie grote vennen en uitgestrekte heidevelden. Er zijn veel leuke ruiterpaden en je kan ondertussen van het mooie uitzicht genieten.

Hen jij een favoriet gebied waar je een mooie buitenrit kan maken?

Geplaatst op 06-02-2024 11:20:54

_Maaike20_ zegt:


_Maaike20_
wat een leuke blog weer!

Helaas heb ik geen pony, maar super leuk om te onthouden!

Geplaatst op 06-02-2024 11:24:03

Babsbvz_ zegt:


Babsbvz_
In Schoorl of bos in Bergen of Egmond. Echt top locatie's. 

Geplaatst op 06-02-2024 11:24:14

Empyrean zegt:


Empyrean
Ik heb vroeger leren rijden op een manege bij den Treek. Heel vaak buitenritten gemaakt daar, blijft een super mooi en fijn gebied om te rijden. Zeker in de zomertijden is het echt super daar.

Geplaatst op 06-02-2024 11:25:17

Elinb132 zegt:


Elinb132
3 is inderdaad een aanrader! Daar 2x met ponykamp vroeger geweest en is echt leuk. Ook om normaal te lopen

Geplaatst op 06-02-2024 11:28:14

Elephant zegt:


Elephant
Super leuke blog!  
Nummer 2, 4, 6, 8 en 10 ben ik geweest. Nog genoeg mooie gebieden te ontdekken dus 

Wat ik zelf ook nog heel mooi vind zijn het Dwingelderveld in Drenthe, het Leenderbos in Noord-Brabant en (als je bereid bent wat verder te rijden) de Ardennen of de Eifel!

Geplaatst op 06-02-2024 11:31:50

DutchDragon zegt:


DutchDragon
Misschien wel slim om te melden dan niet alle gebieden gratis zijn. 
De natuurgebieden van natuurmonumenten heb je een vergunning voor nodig om er te mogen rijden. 

Geplaatst op 06-02-2024 11:34:19

Wave zegt:


Wave
7. Boswachterij Dorst, Noord-Brabant
Ben er regelmatig heen geweest en het is inderdaad een aanrader!
Vooral het water dat daar is is best leuk om beetje doorheen te crossen in galop

Geplaatst op 06-02-2024 11:35:31

_leia_ zegt:


_leia_
Leuk om te onthouden!

Geplaatst op 06-02-2024 12:22:50

AmbervandeVelden zegt:


AmbervandeVelden
Zelf rij ik vaak op de veluwe. De hei is heel mooi als die in bloei staat.

Geplaatst op 06-02-2024 13:34:26

Bastille zegt:


Bastille
Hoe gaaf is het als bosritten begeleiden deel van je werk is  Zin in het bosritten seizoen 

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.