Blog » Avonturen van een 'parttime' MH-er: Mookje

Deze blogpost is geschreven door: Mookje in samenwerking met Asterope

Avonturen van een 'parttime' MH-er: Mookje

In deze column is de indeling nét even iets anders, ik heb namelijk een van onze lieve leden geïnterviewd. In dit interview krijgen we een kijkje in het leven van Mookje. Veel plezier met lezen!

Ha Mookje! Hoelang loop jij ondertussen al rond op My Horsez?
Ik speel net 3 jaar, maar het voelt alsof ik al eeuwen speel! Het leukste op My Horsez vind ik toch wel het veulens fokken. Als er eentje wordt geboren die aan je doel voldoet, is dat iedere keer weer geweldig! Ik ben nu bezig bij de Tinkers om vos in alle patronen te fokken. Op dit moment probeer ik tobiano sabino splash vos te fokken, dat is een vervelend doel, omdat het 3 patronen zijn op 1 paard. Het is me al wel gelukt met andere kleuren, maar ik wil het bereiken in vos. Ik fok momenteel 5 rassen, maar de Tinkers vind ik het leukste! 

In deze reeks krijgen we natuurlijk ook een inkijkje in het dagelijks leven van een MH-er. Wat doe jij in het dagelijkse leven?
Ik ben secretaresse bij een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie in het oosten van Nederland. Ik ben autistisch en slechthorend, daarom heb ik een speciaal takenpakket waarbij ik volledig vanuit huis kan werken en geen telefonisch contact met patiënten en collega's hoef te hebben.

Qua hobby’s hou ik o.a. erg van bakken! Ik hou van gebak en van toetjes. Ik maak een hele lekkere panna cotta, daar kun je me echt voor wakker maken!

Ik ga ook altijd graag naar Frankrijk, in de Elzas. Dat is een gebergte in het noordoosten van Frankrijk, ik kom hier al sinds mijn 8e, dus al een behoorlijke tijd!

Als je zou emigreren, naar welk land zou je dan gaan?
Als ik zou emigreren, zou ik dan ook naar de Elzas gaan! We verblijven daar altijd in hetzelfde dal, eerst als kind met mijn ouders en later met mijn gezin, en nu bijna jaarlijks met mijn vriend en de honden. Mijn dochter woont sinds 2 jaar in Noorwegen, maar daar vind ik het te koud. Ik hou van alle seizoenen, maar de zomer moet wel echt zomer zijn en dus lekker warm. Ik ben autistisch en hou daarom niet van nieuwigheid, de Elzas is vertrouwd, het is altijd weer thuiskomen daar!

Ik heb al een aantal keer leuke foto’s van jouw huisdieren voorbij zien komen op het forum! Ik ben heel benieuwd, wie zijn deze knapperds?
Mijn leven zal nooit compleet zijn zonder huisdieren! Momenteel hebben we 3 Australische labradoodles, 1 kat en 14 kippen.
De honden zijn Shasta (13), Dazzle (9) en Sammie (4). Met Sammie hebben we vorig jaar een nestje gefokt en dit jaar zal ze ook weer gedekt worden. De kat heet Bo (10), hij is een kruising Maine Coon x Noorse boskat. Komend najaar hopen we weer 1 of 2 kittens in huis te mogen halen maar dan willen we weer Brits Kortharen.

Ook alle kippen hebben namen! We hebben: Tandoori, Piri Piri, Cupcake, Pollo, Sidonia & Sidoninee, Riesling, Sushi & Sashimi, Nugget, Sesam, Siam, Madras en Kerrie. Ook hebben we nu 4 kuikentjes van 5 weken oud, daar houden we er 1 of 2 van dus die moeten dan ook nog namen krijgen. Suggesties zijn altijd welkom!


Foto's uit eigen archief © Mookje

Doe je wat met paarden in je dagelijks leven?
Ik heb jarenlang bijrijdpaarden gehad! Mijn eerste vaste bijrijdpaard was een KWPN, daarna ben ik op een boerderij gaan rijden waar ze Friezen fokken. Mijn eerste vaste paard was Twirre, maar die werd helaas verkocht. Daarna had ik Trineke. Een prachtige imposante merrie, mooi breed, veel behang en 1.65 hoog. Ze had 5 jaar stil gestaan voor ik op haar ging rijden en ze vond het zo leuk om weer wat te doen, dat ze me de hele bak door heeft gebokt en hoog ook! Gelukkig was ik niet gevallen. Sinds een jaar ben ik gestopt met paardrijden, omdat dat niet meer ging. Ik kom nog wel regelmatig op de boerderij!


Foto's uit eigen archief © Mookje

Wat zijn jouw geluksmomentjes?
Ik kan overal blij van worden. Als de houtkachel lekker brandt, als het zonnetje schijnt, als mijn hond een knuffel komt halen, een lekkere taart of panna cotta in de maak. Ik zie altijd in alles het positieve, dus haal ook overal mijn geluk uit.
Gouden tip als je een winterdipje hebt, omdat het koud en donker is en dat gaat maar niet voorbij: smeer wat zonnebrandcrème onder je neus. Dan ruik je de zomer!

Als je één update voor My Horsez zou mogen verzinnen, wat zou je dan toevoegen aan het spel?
Ik zou MH Stuff graag geïntegreerd zien in het spel. Daar maakten altijd veel spelers gebruik van, ikzelf ook, maar helaas is die site uit de lucht. Dus, als ik iets zou mogen kiezen is het dat wel!

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd van My Horsez, dat je ook in het echte leven toepast?
Kleurgenetica! Door wat ik op My Horsez heb geleerd, snap ik ook wat ik moet doen binnen de hondenfokkerij om een bepaalde kleur/patroon te fokken.

Op welke prestatie in My Horsez ben je het meest trots en waarom?
Ik heb al heel lang het hoogste VH bij de WC! En ik heb bij de Tinkers met mijn fokmaatjes de eerste patn paardjes gefokt. En ook de eerste vliegenschimmel! Dat was een langdurig en duur project, maar het is gelukt! Ook had ik vorig jaar een fokdoel om van alle rassen een vos te fokken. Ik heb dat kunnen halen dankzij de hulp van veel spelers, dat was echt fijn om hulp te krijgen van volslagen onbekenden.

Als je één superkracht kon kiezen om te hebben, welke zou dat zijn en waarom?
Ik zou graag door de tijd willen reizen om te zien hoe het er op bepaalde momenten op bepaalde plaatsen uit zag. Uiteraard zou ik onkwetsbaar en liefst ook onzichtbaar moeten zijn, want je wil natuurlijk niet worden opgegeten door een dino of in de Middeleeuwen een struikrover tegenkomen.

Wat leuk dat je dit interview met Mookje hebt gelezen! Dankjewel Mookje, voor de leuke antwoorden! Als je nog vragen hebt, zet ze vooral in de reacties!

Geplaatst op 18-03-2024 20:46:00

Potato. zegt:


Potato.
Ahh superleuke blog!

Geplaatst op 18-03-2024 20:57:27

-Convivialis zegt:


-Convivialis
Echt heel leuk! Die namen van de kippen zijn echt . En die kat en hondne zijn ook heel schattig! 

Wat een knapperd heb je allemaal thuis zeg!

Geplaatst op 18-03-2024 21:00:07

donnelly zegt:


donnelly
oeh leuk zeg!

Geplaatst op 18-03-2024 21:14:23

Lillifee zegt:


Lillifee
Wat een leuk interview! Mookje verdient het zeker om even in de spotlights te staan

Geplaatst op 18-03-2024 21:31:25

Sella. zegt:


Sella.
wat leuk!!!!!

Geplaatst op 19-03-2024 08:17:34

Isa1214 zegt:


Isa1214
Wat een leuke blog! 

Geplaatst op 19-03-2024 08:50:52

Elysian zegt:


Elysian
Superleuke blog!

Geplaatst op 19-03-2024 08:57:59

Elinb132 zegt:


Elinb132
superleuke blog!

Geplaatst op 19-03-2024 09:16:40

MissUnderstood zegt:


MissUnderstood
Heel leuk blog !
Leuk om op,deze manier een lieve en heel gezellige MH-er beter te leren kennen  😄
Ooh en die kippen namen .... Geweldiggggg ! 🤣
Wat dacht je van Pieper 🐣 als kuiken naam ?! 😆

Geplaatst op 19-03-2024 10:52:22

Loev zegt:


Loev
Wat leuk

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

you_are_visiting_myhorsez

seo_text