Blog » Recept: Paastaart voor je paard

Deze blogpost is geschreven door: HolyCow

Paas taart voor je paard!
Zondag is het alweer Pasen! Tegenwoordig vieren veel mensen dit door middel van een lekker paasontbijt of brunch. Ook je paard kan een keer extra verwend worden met een lekkere aanvulling op zijn ontbijt!

Ingrediënten:
- Bakvorm. Eventueel kan je hier ook een emmer voor gebruiken. Het ziet er dan minder uit dan een taart, maar je paard zal er niet minder om smullen!
- 100% puur appelsap. (Dus met zo min mogelijk toegevoegde suikers en zonder suikervervangers)
- 100% appelmoes
- Slobber Mix. Dit kan een eigen recept zijn, of kant-en-klare slobber mix van een winkel die paardenvoer verkoopt. 
- (Heet) water.
- Appels.
- Voor extra versiering: Een uitsteker in de vorm van een paasei, konijntje, kuikentje, lammetje, of een ander vormpje wat past bij het paasthema!

Maak de taart:
Maak de slobber klaar, door de slobber mix te mengen met heet water en een scheutje appelsap. Door deze slobber mix kun je ook nog wat fruit en groentes toevoegen die gezond zijn voor paarden, zoals bananen en wortels.
Beleg de bodem van de taartvorm met de laag slobber. (Tip: Houdt wat slobber over voor de paasversiering!) Druk de slobber stevig aan.
Pak de appelmoes en breng een laag aan over de slobber. Eventueel kan hiervoor ook 100% appelstroop gebruikt worden. Dit kan aangelengd worden met wat water als het niet vloeibaar genoeg is.

Snij een deel van de appels in partjes en leg deze langs de rand van de taart. 
Doe vervolgens wat overgebleven slobber in het uitsteekvormpje. Druk deze héél goed aan, zodat deze stevig genoeg is om zelfstandig in vorm te blijven.
Rasp wat van een overgebleven stuk appel. Doe deze appelrasp in het uitsteekvormpje, boven op de slobber. Druk weer goed aan zodat de rasp goed in de slobber zit. Haal het geheel voorzichtig uit het vormpje, en leg deze in het midden op de taart

Let op: Ondanks dat het grootste deel van de taart zal bestaan uit de slobber, zit er door de appelsap, appelmoes en eventueel extra toegevoegde lekkernijen ook best veel suiker in. Het is daarom zeker niet de bedoeling om je paard té veel te verwennen hiermee. Geef je paard dit niet te vaak, en gebruik een kleine bakvorm. Eventueel kun je de taart verdelen over meer paarden. En kijk uit bij paarden die slechts beperkt suikers mogen krijgen. 

Dat allemaal meegenomen? Top. Smullen maar dan!

Geplaatst op 26-03-2024 09:01:38

Sapphire zegt:


Sapphire
Wat leuk! 

Geplaatst op 26-03-2024 09:06:09

-Divergent zegt:


-Divergent
Ahh leuk!

Geplaatst op 26-03-2024 09:06:40

Isis12 zegt:


Isis12
Super leuk! Gaat van pas komen!!

Geplaatst op 26-03-2024 10:20:32

Broodje-kabab zegt:


Broodje-kabab
Wat leuk alleen moet ik er wel 45 maken om ze allemaal 1je te geven (zonder de veulens mee geteld) dus dat wordt nog ene hele klus haha 

Geplaatst op 26-03-2024 17:26:05

IzaImara zegt:


IzaImara
Ah wat leuk!
Oscar zal gaan smulleb

Geplaatst op 26-03-2024 18:13:20

NoaSummer zegt:


NoaSummer
Klink super tof 

[Update 26-03-2024 18:14]
Ik klinkt sorry typ foutje 

Geplaatst op 26-03-2024 19:29:53

Fiyorudo zegt:


Fiyorudo
Klinkt lekker (voor paardjes dan) ga ik zeker een xtje maken denk ik!

Geplaatst op 27-03-2024 07:38:48

Jadore zegt:


Jadore
Aaaah wat leuk ik ga dat zeker maken voor mijn pony’s 

Geplaatst op 27-03-2024 15:57:34

Snowy11 zegt:


Snowy11
Mijn pony snowy en lucky en mijn paard eefje die vinden dat heel lekker

Geplaatst op 27-03-2024 16:01:30

horses_lover_freak zegt:


horses_lover_freak
leuk

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.