Blog » Avonturen van een 'parttime' MH-er: IzaImara

Deze blogpost is geschreven door: IzaImara in samenwerking met Asterope

Avonturen van een 'parttime' MH-er: IzaImara
Omdat ik dus werkelijk waar nooit een blog schrijf of iets in die omgeving en dus ook totaal niet weet waar ik moet beginnen zal ik eerst wat in het kort vertellen over wat ik zoal op MH doe!

Over IzaImara:
Ik ben zoals iedereen hier die MH speelt ook begonnen als iemand die de site
tegenkomt en besluit om een account aan te maken! Mijn gebruikersnaam kiezen was al een behoorlijke opgave… Ik was namelijk behoorlijk inspiratieloos.

Uiteindelijk is dit IzaImara geworden! Nu vraag jij je misschien af: waarom dan? Nou, dat kan ik je uitleggen. In het echt heet ik Iza, mijn tweede naam is Imara.  Toen ik mijn gebruikersnaam had bedacht, ben ik begonnen met fokken. Ik ben begonnen met het fokken van de KWPN en Trakehner.
Onlangs heb ik de Trakehner laten liggen en fok ik nu dus op KWPN!

In de KWPN fok ik simpelweg op wat ik mooi vind, met kleuren zijn dit er ontelbaar veel en met patronen vooral Sabino! Verder hang ik graag rond op het forum en begin ik toch ook wel setjes fan te worden! Waarom? Nou, sinds ik naar Luzanië kan en op de wiki zulke leuke setjes heb gezien ben ik helemaal om! 

Hoe ik begon met paarden:
Vanaf dat ik geboren ben ben ik al in aanraking met paarden.
Het eerste paard bij ons thuis heette Noa, ze was een prachtige KWPN met de keur vos! Naar mate ik ouder werd, hebben we op mijn vijfde een pony gekocht, dit was een Shetlander genaamd Hobbit, het was een knappe palomino! Helaas was deze snel weer vertrokken gezien deze pony niet heel braaf was…

Dus zijn we weer op zoek gegaan naar een nieuwe pony. Op mijn 7e ben ik in aanraking gekomen met Rambo. Dit was echt het officiële begin van mijn eerste keer paardrijden! Hij heeft mij leren rijden, maar ook zeker leren zitten (Hij hield wel van gekke bokkensprongen xD) Na 3 jaar op deze fantastische pony gereden te hebben is hij recent vertrokken naar zijn nieuwe baasje! Zo zijn we alweer aangekomen bij het nu.

Deze pony, genaamd Oscar is echt een vriend voor het leven. Hij is nu 11 jaar oud, ik heb hem nu 5 maanden. Het is een echte grappenmaker. Met zijn lip mijn neus opeten of m'n hele gezicht aflikken. Laat ik het zo zeggen, hij heeft er een gewoonte van gemaakt . Het rijden gaat echt mega goed al! We zijn samen op weg naar het L1 dressuur, met overgaan wachten we nog heel even! Op wedstrijd rijden we nog gewoon B-niveau, we willen in het outdoor seizoen proberen de Limburgse kampioenschappen dressuur mee te nemen! In die tijd gaan we ons klaarmaken voor het L dressuur! We kochten hem als dressuurpony met wat extra´s, maar wauw! Wat kan hij springen We zijn dus al goed op weg!


Deze foto is gemaakt toen hij bij ons aankwam! (Oscar)
Foto's uit eigen archief © IzaImara


Mijn dagelijks leven:
We zijn alweer bijna aan het einde van deze column gekomen, jammer! Maar, laat ik jullie maar wat vertellen over mijn dagelijkse leven. Naast paardrijden doe ik nog twee andere sporten: handbal en dansen!

Handbal zorgt bij mij voor behoorlijk wat rust. Bij handbal kan ik lekker mijn energie kwijt, terwijl ik met vrienden speel. Ook dans ik, wat ook rustgevend is. Ik doe aan dance-ballet! Ik doe dit bij een dansschool samen met vriendinnen iedere woensdagavond! Wat altijd mega gezellig is!
In de zomer gaan we een show opvoeren in het theater, spannend, maar ook heel leuk!

En natuurlijk paardrijden, dat is gewoon mijn leven. Iedere ochtend als ik wakker word en mijn raam uit kijk zie ik de vrolijke snoet van Oscar. We hebben samen behoorlijk wat leuke wedstrijden op de planning staan, waar ik natuurlijk mega veel zin in heb!

Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden en zo iets meer te weten gekomen zijn over wie ik ben! Bedankt voor het lezen!

Geplaatst op 15-04-2024 09:21:39

Neytiri. zegt:


Neytiri.
Wat leuk meid, wauw!

Geplaatst op 15-04-2024 09:42:57

Superjojo zegt:


Superjojo
Superleuk! Oscar is mooi zeg!

Geplaatst op 15-04-2024 09:47:42

_Maaike20_ zegt:


_Maaike20_
wat een leuke blog!

Geplaatst op 15-04-2024 15:51:35

irenestijnen zegt:


irenestijnen
ik vond het een heel leuke blog ondanks je nog nooit hebt geblogd!

Geplaatst op 15-04-2024 16:26:14

-Mystica- zegt:


-Mystica-
Omg, meid, leuke blog!!

Geplaatst op 15-04-2024 18:33:42

donnelly zegt:


donnelly
oeh heel leuk! ik zou met heel veel plezier ook elke dag willen wakker worden met zo'n paardensnoet voor je raam!

Geplaatst op 16-04-2024 12:19:54

Evi. zegt:


Evi.
Super Bff de beste

Geplaatst op 16-04-2024 14:15:03

Tui zegt:


Tui
Wat een knappe pony heb jij zeg!

Geplaatst op 16-04-2024 14:29:54

JoanneKouwe zegt:


JoanneKouwe
Ah leuk!! Veel geluk samen!!

Geplaatst op 16-04-2024 15:38:07

Dewi_Kyara zegt:


Dewi_Kyara
o wat leuk dat zou ik ook wel willen

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.