Blog » Achter de schermen #8: Bij de designers

Deze blogpost is geschreven door: Levade 

Achter de schermen #8: Bij de designers
Hey, bij deze blog neem ik jullie mee achter de schermen bij de designers. Regelmatig kun je namelijk nieuw tuig vinden in het spel. Maar wie verzint dat eigenlijk? En hoe?

De voorbereiding
Voorbereiding is het halve werk. Dat spreekwoord bestaat natuurlijk niet voor niks. De voorbereiding is heel belangrijk. Wat gaan we maken? Met welke kleuren gaan we werken? Wanneer moet het af zijn? Allemaal vragen waar we rekening mee moeten houden. Eens in de zoveel tijd komen de designers bij elkaar om dat soort dingen vast te leggen. We maken een planning met wie wat maakt, welk thema en wanneer deze klaar moet staan.

Ontwerp
Als het thema van de collectie bekend is gaan we aan de slag met ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld een eventing collectie maken maar ook een western collectie! We proberen een beetje af te wisselen zodat we elke maand iets anders hebben. Voor ieder wat wils!

Als duidelijk is voor welke discipline we een tuigset gaan maken komen de kleuren om de hoek. Welke kleuren gaan we kiezen? Ook met de kleuren wisselen we af. De ene keer felle kleurtjes en de andere keer bijvoorbeeld natuurtinten. Deze keuze is altijd heel moeilijk want er zijn zoveel mooie kleurtjes!

Als het thema en de kleuren vast staan is het echt tijd om het ontwerp te gaan maken. De Andalusiër is ons vaste "paspaard". Dit is heel lang de Andalusiër uit versie 3 geweest (zie hieronder) maar inmiddels hebben we plaats gemaakt voor de Andalusiër zoals we hem nu kennen.


De Andalusiër, het paspaard van de designers. Links zie je de oude anda uit V3 en rechts zoals we deze nu kennen.

Als de ontwerpen voor de collectie klaar zijn delen we die weer met de andere designers. Het is altijd fijn om meerdere meningen te hebben en zo uiteindelijk tot een mooi ontwerp te komen waar we allemaal achter staan.

Het ontwerp zetten we daarna om in een definitief ontwerp. Daar komen soms nog wat wijzigen bij kijken. Een kleurtje wat het nét niet helemaal is bijvoorbeeld. Of toch een ander patroontje, dat kan ook. Een patroon moet namelijk zichtbaar zijn op een Shire maar ook op een American Miniature Horse.

30 rassen
Als het ontwerp helemaal af is kunnen we de dekjes "op maat gaan maken". Zo noemen we dit achter de schermen vaak. My Horsez heeft op dit moment 30 rassen en elk ras moet het gemaakte tuig item kunnen dragen. Elk tuig item kent dus 30 unieke afbeeldingen zodat hij past van Andalusiër tot Clydesdale.

Stalmaatjes
Wat ik zelf altijd nog heel leuk vind om te doen is een bijpassend stalmaatje maken. Ik probeer dan vaak een dier te vinden die past bij het gekozen thema. Zo had de Rose Gold een schattig egeltje met een strikje in bij passende kleur, mega schattig toch? Nog een grappig weetje over mij is dat ik helemaal niet zo goed ben in schetsen. Ik heb vaak iets in mijn hoofd, en dat uit zich op wat krabbels op papier. Mijn mededesigners weten dit gelukkig heel goed om te zetten in een beeld wat ik voor ogen heb.

Voor de komende collectie heb ik in samenwerking met mijn mededesigner Vulpes gekozen voor een wel heel stoer stalmaatje. Het ontwerpen van een stalmaatje verloopt vaak in dezelfde volgorde als het tuig. Dus eerst een ontwerp, dan kleuren kiezen die bij het thema passen en daarna uitwerken tot een definitief ontwerp.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het proces achter het tuig en de stalmaatjes te zien.

Liefs,
Levade

Spoiler alert

De Amerikaanse Bulldog voor de aankomende collectie van begin tot eind.

Geplaatst op 23-04-2024 07:40:10

Seregnis zegt:


Seregnis
OMY
Dat nieuwe stalmaatje ziet er super leuk uit

En heel leuk om te lezen, maar wat een werk!
Respect hoor..

Geplaatst op 23-04-2024 07:44:45

Haflinger_lover1 zegt:


Haflinger_lover1
Omg mega leuke blog !! 🫶
en dat stalmaatjes is zo mooi !!

Geplaatst op 23-04-2024 07:52:43

LOTTE- zegt:


LOTTE-
deze blog: 
en die hond

Geplaatst op 23-04-2024 08:16:16

lissette zegt:


lissette
Doe hond is heel leuk 

Geplaatst op 23-04-2024 08:53:14

Superjojo zegt:


Superjojo
Wat leuk om te lezen zeg!
Wat een werk!

Geplaatst op 23-04-2024 08:57:01

Eline2010 zegt:


Eline2010
Leuke blog dit en zooo schattig en stoer stalmaatje

Geplaatst op 23-04-2024 08:59:55

Elephant zegt:


Elephant
Een stalmaatje met een steeksleutel!  Ik ben zo benieuwd naar de komende collectie! Echt een super leuke blog  

Geplaatst op 23-04-2024 09:04:39

quirinal-lover zegt:


quirinal-lover
Hopelijk binnenkort ook een nieuwe doorlopende collectie in de algemene shop, want het houthakkersdekje is toch wel een beetje z'n seizoen voorbij 

Geplaatst op 23-04-2024 09:15:49

asmodeus zegt:


asmodeus
pls nu wil ik een collectie van automerken die matchen bij het stalmaatje. :’)

Geplaatst op 23-04-2024 09:17:57

Nightsky zegt:


Nightsky
Quote quirinal-lover
Hopelijk binnenkort ook een nieuwe doorlopende collectie in de algemene shop, want het houthakkersdekje is toch wel een beetje z'n seizoen voorbij 
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Die is net nieuw, dus de kans is groot dat die nog wel een paar jaar blijft

Ik vind dit soort blogs echt het leukste, heel interessant dit! Dat stalmaatje ook.. Wauw

Reageer

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.