Blog » Achter de schermen #9: De making of de American Paint Horse

Deze blogpost is geschreven door: Levade 

Achter de schermen #9: De making of de American Paint Horse
Hey, leuk dat je kijkt bij deze nieuwe achter de schermen. Deze keer zal ik je meenemen door het proces van het nieuwe ras: de American Paint Horse.

Het kiezen van een ras en voorbereiding
Als we een ras kiezen kijken we naar zowel wat de spelers graag willen als wat bij de designer in kwestie past. Iedere designer heeft natuurlijk zijn eigen sterke kanten en voorkeuren vandaar dat we dit zo goed mogelijk proberen te verdelen onder de designers.

Op het forum zien we natuurlijk regelmatig opmerkingen over welk ras er echt in het spel zou moeten komen. Hier proberen we wel rekening mee te houden. Ook proberen we een beetje af te wisselen ... dan heb je bijvoorbeeld een ras met veel bontpatronen, dan een ras met wat minder bontpatronen en zo heb je een pony en daarna bijvoorbeeld weer een paard. Of een koudbloed en daarna een warmbloed. Een beetje afwisseling houd het spannend en leuk om te maken.

De Paint was een veel gevraagd ras. Gelukkig stond deze ook hoog op mijn eigen lijstje. Ik vind zelf rassen met zoveel mogelijk bontpatronen echt leuk om te maken. De Mustang en American Miniature Horse waren niet voor niets rassen die ook op mijn lijstje stonden. Ik vind de uitdaging van het maken van de witpatronen zelf erg leuk. Het is heel veel werk maar als je alles stukje bij beetje bij elkaar ziet komen tot een eindresultaat geeft dat ook voldoening.

Schetsen
Toen ik wist dat het de American Paint Horse ging worden ben ik aan de slag gegaan met schetsen. Leden die mijn eerdere blogs hebben gelezen weten misschien dat schetsen niet een van mijn sterke kanten is. Ik ben er heel erg slecht in zelfs. Vandaar dat ik vanuit mijn slechte schetsen vaak snel begin met een "greyscale". Ik zeg dit tussen haakjes omdat ik de greyscale nooit in het grijs maak. Ik maak namelijk standaard een vos. Vanuit de vos basis zijn dus alle andere kleuren gemaakt.



Overleg, overleg en nog eens overleg
Tijdens het proces van het maken van deze basis is het heel belangrijk om te blijven overleggen met mijn mededesigners. Soms ben je zo lang met een ras bezig dat je zelf de foutjes bijvoorbeeld niet meer ziet. Dan is het heel fijn dat er nog een extra paar ogen mee kijken. Een grappig weetje over de Paint is bijvoorbeeld dat designer Vulpes mij heel erg heeft geholpen met dit design, en dat is ook wel een beetje terug te zien in het ontwerp. Hartstikke tof dus!

Genen en aftekeningen
De American Paint Horse kent heel veel kleuren op My Horsez, 71 om precies te zijn. Al deze kleuren worden gemaakt door goed naar foto's te zoeken en kijken van paarden die een bepaalde kleur hebben. Je bent dus niet alleen bezig met het designen zelf maar ook met research over het ras. Welke genen kent een ras allemaal. Hoe ziet een kleur er uit en hoe maak ik deze zo goed mogelijk na?

Met aftekeningen werkt dat hetzelfde . Het beste is dan om naar echte paarden van het ras te zoeken die op bepaalde genen zijn getest. Als je dan een aantal verschillende references hebt die je naast elkaar kunt liggen weet je ongeveer hoe die bepaalde aftekening er uit hoort te zien. Verder helpt een beetje ervaring ook wel.

Het veulen
Veulens zijn altijd erg leuk om te maken. Ze hebben geen vaste houding nodig dus daarin ben je in principe vrij. Voor het Paint Horse veulen vond ik het erg leuk om een speelse houding te nemen. Het enige lastige aan het veulen was nog hoe we deze het beste konden laten opvallen naast "mama". Want een bont veulen naast een bonte merrie, dat is veel wit!

Let op, spoiler van het Paint veulen.

Lancering
Het moment voor een ras lancering is altijd heel erg spannend. Gaan de leden hem mooi vinden, valt het in de smaak..? Het is heel erg leuk om te volgen welke paarden er uit de vallei worden gehaald en hoe iedereen hierop reageert. Dat brengt voor ons achter de schermen natuurlijk extra spanning mee. We delen dan ook achter de schermen met elkaar welke reacties en paarden we voorbij zien komen, en natuurlijk welke paarden we zelf erg tof vinden, hartstikke leuk!

Geplaatst op 06-06-2024 10:14:14

JoeyTribbiani zegt:


JoeyTribbiani
super leuke blog weer  
Ben echt zo blij dat ze eindelijk in het spel zijn. Heb al sinds ik begon met spelen gezegd dat als ze er ooit in kwamen dat ik alles zou verkopen en alleen de paints zou gaan fokken juist i.v.m. hun vele mogelijkheden qua kleren en patrooncombinaties dus het blijft altijd leuk en interessant om ze te fokken.
Echt zeer blij dat ze er zijn en dan is het extra leuk om achter de schermen over hun te lezen  en ook weer erg leuk geschreven

Geplaatst op 06-06-2024 10:15:06

Bubbl3s zegt:


Bubbl3s
Leuke blog Knap gedaan allemaal!

Geplaatst op 06-06-2024 10:20:03

asmodeus zegt:


asmodeus
holy shit dat patroon van die merrie in de spoiler. <3 super gaaf! rianne's invloed is idd wel te merken in het design haha.

Geplaatst op 06-06-2024 11:04:23

Hedera zegt:


Hedera
Dat patroon in die spoiler 🥵

Geplaatst op 06-06-2024 11:08:11

Mecay zegt:


Mecay
Die spoiler is mega tof ^^ Ik ben wel benieuwd hoelang jullie ongeveer bezig zijn met het maken van ras? Letterlijk van idee tot de aankondiging van de lancering

Geplaatst op 06-06-2024 11:19:03

annaisqwerty zegt:


annaisqwerty
Dit is misschien wel het mooiste ras op MH 

Geplaatst op 06-06-2024 11:20:35

Hedera zegt:


Hedera
Quote annaisqwerty
Dit is misschien wel het mooiste ras op MH 
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.
Pagina per ongeluk gerefreshed?? 🫣🫣
Heb ik ook een paar keer gehad hoor.

Geplaatst op 06-06-2024 12:40:01

VeraVL zegt:


VeraVL
Wat leuk om te lezen! 
de pose van de veulentjes ziet er echt geweldig uit! 
Knap gedaan

Geplaatst op 06-06-2024 14:24:48

Levade zegt:


Levade
Quote Mecay
Die spoiler is mega tof ^^ Ik ben wel benieuwd hoelang jullie ongeveer bezig zijn met het maken van ras? Letterlijk van idee tot de aankondiging van de lancering
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Van begin tot eind zo ongeveer 100 - 150 uur! En dat is van het overleg tot welk ras tot het maken, tot het exporteren, tot het tuig verkleinen, tot einde. Heel veel uren dus. En soms nog meer als je niet tevreden bent bijvoorbeeld! Goed veel dus haha  

Geplaatst op 06-06-2024 14:29:33

asmodeus zegt:


asmodeus
Quote Levade
Quote Mecay
Die spoiler is mega tof ^^ Ik ben wel benieuwd hoelang jullie ongeveer bezig zijn met het maken van ras? Letterlijk van idee tot de aankondiging van de lancering
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Van begin tot eind zo ongeveer 100 - 150 uur! En dat is van het overleg tot welk ras tot het maken, tot het exporteren, tot het tuig verkleinen, tot einde. Heel veel uren dus. En soms nog meer als je niet tevreden bent bijvoorbeeld! Goed veel dus haha  
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

in uren klinkt het echt heel weinig of zo, ik weet niet. :sob: iemand van de designers (not sure of het jij was of rianne) heeft ooit gezegd dat de volledige tijd van het bepalen welk ras tot onderzoek naar de kleuren tot het maken ervan echt jaren in beslag neemt (wat zo was bij de schwarzwalder dacht ik? denk dat het daar gezegd was!). vanaf wanneer wisten jullie al dat de aph het volgende ras ging zijn?

Reageren

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.