My Horsez - Wiki - Knabstrupper

Wiki » Paarden » Rassen » Knabstrupper

KnabstrupperDe Knabstrupper is 23 december 2022 in het spel gekomen tijdens het kerstevent. De Knabstrupper staat te koop in de vallei voor 400 pluscoins.

Algemene rasinformatie

De Knabstrupper is een paardenras dat uit Denemarken komt. Knabstruppers worden al sinds 1671 gefokt en werden toen vooral gebruikt door nobelen en koninklijke families. Ze werden toen vooral voor de hoge school dressuur gebruikt.

Knabstruppers zijn barokke paarden, dit komt doordat ze zijn ontstaan vanuit barokke paarden uit Spanje. Ze hebben een stokmaat van rond de 1.60. Inmiddels heeft de Knabstrupper verschillende fokrichtingen: het barokke type, de mini Knabstrupper en het sporttype. De Knabstrupper op My Horsez is gebaseerd op de originele barokke Knabstrupper.

Knabstruppers komen vooral voor in kleuren als zwart, bruin en vos. Maar ook creamkleuren zoals valk of cremello komen voor. Vaak worden ze onterecht als schimmel aangezien door de appaloosa patronen met veel wit. Echter komt schimmel niet officieel voor. Ondanks dat ze bekend staan om hun stippen patronen, komen Knabstruppers ook voor zonder stippen (effen).

Knabstruppers zijn vriendelijke paarden en hebben een fijn, meewerkend karakter.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 45 punten
 • Behendigheid: 10 punten
 • Uithoudingsvermogen: 20 punten
 • Snelheid: 10 punten
 • Kracht:15 punten

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de Knabstrupper:

 • Basis (zwart/vos)
 • Agouti (donkerbruin/lichtbruin/seal brown)
 • Flaxen
 • Liver
 • Cream
 • Silver
 • Kit: roan
 • Leopard complex
 • Patn1 & Patn 2
 • Birdcatcher Spots & Bend or Spots

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Vos

Koffievos


Zweetvos

Flaxen koffievos


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal brown


Smokey black

Valk

Palomino


Smokey cream

Perlino

Cremello


Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Varnish 1

Varnish 2

Blanket


Snowcap

Leopard

Few Spot


Roan

Bend Or Spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal

Lang


Extreem lang


Designer

Dit ras is ontworpen door Vulpes.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.