My Horsez - Wiki - Bronvermelding

Wiki » Forum & mail » Bronvermelding

Bronvermelding

Bronvermelding is, zoals de naam al zegt, het vermelden van je bronnen. Een bron kan bijvoorbeeld de fotograaf zijn waar je de foto's voor een bewerking vandaan haalt. Of een artiest waar je veel inspiratie vandaan hebt gehaald voor een tekening.

Informatie over het gebruik van afbeeldingen vind je hier.

Basisregel

Op elke blend/bewerking/tekening die verkocht wordt op creatieve verkoop dient een bronvermelding te staan.

Uitzondering: In het geval van afbeeldingen die 250*250px of kleiner zijn, mag de bron ook als tekst direct onder de afbeelding worden vermeld.

Digital Arts

Digital art/digitale tekeningen zijn tekeningen die digitaal getekend zijn. Digital arts (DA’s) worden (grotendeels) zelf gemaakt. Hieronder leggen we uit welke bron er op de afbeelding moet.

  • Geheel zelfgemaakte DA = Je eigen naam
  • DA gemaakt met behulp van reference = Je eigen naam + de bron van de reference (alleen een afbeelding waarvoor je toestemming hebt)

Line arts en greyscales

Een line art is een soort van ‘kleurplaat’. Het zijn dus alleen de lijnen van een DA, zonder ingekleurd te zijn. Een greyscale lijkt op een lineart, maar heeft al een inkleur vlak of al schaduwen. Er hoeft dus alleen nog maar ingekleurd te worden. Op My Horsez komt het vaak voor dat er line arts/greyscales worden gebruikt die door anderen gemaakt zijn. Dit is toegestaan zolang de bron goed vermeld wordt.

Bij line arts en greyscales geldt dus in het kort:
  • Geheel zelfgemaakte line art/greyscale = Je eigen naam.
  • Line art/greyscale gemaakt met behulp van reference = Je eigen naam + de bron van de reference (alleen een afbeelding waarvoor je toestemming hebt).

Blends/fotobewerking

Voor blends/fotobewerkingen mogen alleen stock foto’s gebruikt worden (tenzij de speler toestemming van de fotograaf heeft om de foto’s te gebruiken. Op een blend/fotobewerking die ter verkoop wordt aangeboden dient altijd een bron te staan.

Stock foto’s

Onder stock foto’s verstaan wij: foto’s waarbij de maker van de foto’s toestemming heeft gegeven om (gratis of tegen de betaling) de foto’s te gebruiken en te bewerken. Belangrijk bij het gebruiken van stock/references is dat je kijkt of je het mag gebruiken op My Horsez. Dit kan je vaak in de beschrijving zien.

Wat mag absoluut niet gebruikt worden?

Foto’s die je bijvoorbeeld zomaar vindt op Google, zonder dat je hebt gecheckt of je deze foto wel mag gebruiken. Deze foto’s zijn vrijwel nooit vrij te gebruiken.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.