My Horsez - Wiki - Akhal-Teke

Wiki » Paarden » Rassen » Akhal-Teke

Akhal-Teke
De Akhal-Teke is een ras dat voor 450 pluscoins te koop is. Het ras is beschikbaar sinds 23 november 2011.

Algemene rasinformatie

De Akhal-Teke dankt zijn naam aan de Turkmeense Teke nomadenstam die zich rond de Akhal oase vestigden. Zij waren de eerste fokkers van dit ras. Het ras komt uit West-Azië.

Het is een zeer oud ras dat voort is gekomen uit het ras de Turkoman. Tot de 19e eeuw leken ze zelfs zo veel op elkaar dat ze vaak samen werden opgetekend. Eind negentiende eeuw kwam het ras in gevaar toen Turkmenistan bij Rusland werd gevoegd en verschillende oorlogen. Het ras had het niet makkelijk, maar is weer in opkomst.

De Akhal-Teke is meestal tussen de 1,47 en 1,64 meter groot. Het ras heeft een speciaal gemuteerd gen dat er voor zorgt dat sommige paarden, vooral palomino's en valken, een bijzondere goudglans hebben. Zwart, bruin en valk zijn de meest voorkomende kleuren, maar ook vos, schimmel, andere cream varianten en sabino komen voor. Ze hebben een fijn hoofd met een recht profiel of lichte ramsneus en lange oren. Ze hebben een lange opgerichte hertenhals. Het ras heeft een hoge schoft, lange rug en een wat hellend kruis met een laag ingeplante staart. De Akhal-Teke heeft een platte opvallende ribbenkast waardoor ze vaak onterecht als mager worden afgeschilderd. De Akhal-Teke heeft ook opvallend weinig manen, voor shows worden ze vaak afgeschoren.

Teke's zijn hele gevoelige paarden en worden soms eenmanspaarden genoemd. Ze hebben een zachte, geduldige hand nodig. Het is daarom geen ras voor iedereen, maar ze kunnen een hele goede band opbouwen met hun baas.

De Akhal-Teke is perfect voor endurance door hun uithoudingsvermogen en vlakke gangen. Maar ze kunnen ook goed zijn in dressuur. In Rusland worden ze vaak uitgebracht op de racebaan.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 10 punten
 • Behendigheid: 15 punten
 • Uithoudingsvermogen: 35 punten
 • Snelheid: 30 punten
 • Kracht: 10 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de Akhal-Teke.

 • Basis (zwart/vos)
 • Agouti
 • Grey
 • Rose
 • Fleabitten
 • Liver
 • Cream
 • Kit: sabino
 • Rabicano
 • Sooty

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Vos

Koffievos


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal Brown


Appelschimmel

Rose Appelschimmel

Schimmel


Rose Gray

Vliegenschimmel


Valk

Smokey Black

Palomino


Perlino

Smokey Cream

Cremello

Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Sabino 1

Sabino 2

Sabino 1+2


Rabicano

Sooty

Birdcatcher Spots


Bend or Spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal


Lang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door EmmaVZ.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.