My Horsez - Wiki - Belgisch Trekpaard

Wiki » Paarden » Rassen » Belgisch Trekpaard

Belgisch TrekpaardHet Belgisch Trekpaard is een ras dat voor 350 pluscoins te koop is. Voor de invoering van het ras werden hints weggegeven en leden konden raden welk ras het zou zijn. Het ras werd in het spel gebracht op 12 juli 2014.

Algemene rasinformatie

Het Belgisch Trekpaard, ook wel Brabander genoemd, is, zoals de naam al doet vermoeden, een zwaar koudbloed ras afkomstig uit België. Ze hebben een zeer koel karakter en laten zich niet snel gek maken. De paarden zijn meestal tussen de 1,60m en 1,75m hoog. Het is een krachtig paard met een zware hals en een relatief klein hoofd. Ze hebben zeer sterke benen met veel beharing. Vroeger was het gebruikelijk om de staart te couperen(er met staartwortel en al af halen) zodat deze niet in de weg zat bij het bewerken van het land, tegenwoordig is dit in veel landen, waaronder Nederland en België, verboden omdat het nu puur wordt gedaan omdat mensen het mooi vinden of omdat "het zo hoort bij zo'n paard".

De Belg is een oud ras dat als sinds de 17e eeuw bewust wordt gefokt als ras. Echter waren er in de 11e eeuw al paarden die in principe hetzelfde waren als de Belg. In 1886 werd het stamboek van de "Sociëteit van het Belgisch Trekpaard" opgericht, en in 1910 werden er vele Belgen geëxporteerd om andere rassen, zoals de Shire te verbeteren. Zoals veel rassen kreeg het Belgisch Trekpaard het zwaar te verduren door de industrialisering. Het aantal paarden nam sterk af tot 6000 in 1980. Liefhebbers zijn zich gaan inzetten voor het ras en tegenwoordig zijn er zo'n 12.000 Belgen. Ze worden voornamelijk gebruikt voor recreatief mennen of rijden.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 25 punten
 • Behendigheid: 5 punten
 • Uithoudingsvermogen: 45 punten
 • Snelheid: 5 punten
 • Kracht: 45 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij het Belgisch Trekpaard.

 • Basis (zwart/vos)
 • Agouti
 • Grey
 • Rose
 • Fleabitten
 • Flaxen
 • Liver
 • Kit: roan

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Vos

Koffievos


Zweetvos

Flaxen Koffievos


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal Brown


Appelschimmel

Rose appelschimmel

Schimmel


Rose gray

Vliegenschimmel

Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Roan

Birdcatcher spots

Bend Or spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal


Lang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door Vulpes.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.