My Horsez - Wiki - Fjordenpaard

Wiki » Paarden » Rassen » Fjordenpaard

Fjordenpaard
Het Fjordenpaard is een ras dat te verkrijgen is voor 350 pluscoins en was het eerste ras dat door middel van pluscoins te verkrijgen was.

Algemene rasinformatie

De Fjord komt uit de bergen van Noorwegen, waar het paard door de boeren werd gebruikt voor de bosbouw en als vervoersmiddel. In 1954 werden er voor het eerst Fjorden ingevoerd in Nederland voor de landbouw. Tegenwoordig heeft Nederland één van de grootste Fjordenstamboeken ter wereld.

Het zijn erg sterke paarden met stevige benen. Tegenwoordig wordt er een moderner type gefokt dan het bergpaard dat vroeger gebruikt werd. De paarden komen gewoonlijk in 5 kleuren voor. Brunblakk is de meest voorkomende kleur, maar ook Rodblakk, Gra, Gulblakk en Ulsblakk komen voor. Om de aalstreep beter te laten uitkomen worden de manen in een boog geknipt.

Ze hebben een koel karakter en zijn erg populair als recreatiepaard. Dit betekend echter niet dat ze niet geschikt zijn voor wedstrijden.

Rasinformatie My Horsez

  • Gehoorzaamheid: 30 punten
  • Behendigheid: 10 punten
  • Uithoudingsvermogen: 20 punten
  • Snelheid: 10 punten
  • Kracht: 30 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de Fjord.

  • Basis (zwart/vos)
  • Agouti
  • Cream
  • Dun

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Brunblakk

Rodblakk

GraUlsblakk

Gulblakk

Kvit

Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Birdcatcher Spots

Bend or Spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

NormaalLang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door EmmaVZ.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.