My Horsez - Wiki - Friese paard

Wiki » Paarden » Rassen » Friese paard

Fries paard
Het Friese Paard is vanaf 9 augustus 2011 op My Horsez te koop voor 250 pluscoins.

Algemene rasinformatie

De Fries is het bekendste ras dat uit Nederland komt. Al in de 13e eeuw kwamen er paarden voor met dezelfde kenmerken als de Fries. Vroeger was de Fries een populair krijgspaard in de Middeleeuwen, omdat hij sterk genoeg was al het pantser en bewapening te dragen. Daarna werd het paard erg gewild door wat rijkere boeren, die het paard door de week op het land gebruikten voor lichter werk, en op zondag voor de sjees spanden om naar de kerk te rijden. Tegenwoordig wordt de Fries steeds meer zo gefokt dat het een goed sportpaard is, zowel voor de wagen als onder het zadel. Het is een vierkant gebouwd ras met een trotse houding en veel behang. De schofthoogte ligt tussen de 1,55m en 1,70m. Uitschieters naar boven en beneden komen wel voor. De Fries is vrijwel altijd zwart gekleurd. Aftekeningen komen heel soms voor, maar zijn niet gewenst, een klein kolletje wordt door het stamboek nog net door de vingers gezien.

Rasinformatie My Horsez

  • Gehoorzaamheid: 20 punten
  • Behendigheid: 5 punten
  • Uithoudingsvermogen: 25 punten
  • Snelheid: 10 punten
  • Kracht: 40 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de Fries.

  • Basis (zwart//koolzwart/vos)
  • Liver

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Koolzwart

VosKoffievos

Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Birdcatcher Spots

Bend or Spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

NormaalLang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door EmmaVZ.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.