My Horsez - Wiki - IJslander

Wiki » Paarden » Rassen » IJslander

IJslander
De IJslander is het 15de ras op My Horsez en is sinds 18 mei 2014 beschikbaar. De IJslander is voor 350 pluscoins te koop.

Algemene rasinformatie

De IJslander komt zoals de naam al zegt uit IJsland. Sinds het jaar 900 zijn er geen paarden meer naar het eiland toegebracht, daardoor is de IJslander een erg zuiver en robuust ras wat nog dicht bij het Europese oerpaard staat. Alleen de sterkste en beste paarden werd mee gefokt.

Het zijn kleine stevige paardjes met een stokhoogte van gemiddeld 1,30 tot 1,45 meter. Ze hebben korte benen met harde hoeven. Door hun lage kruis hebben ze de ideale bouw voor de tölt. De tölt en de telgang zijn 2 extra gangen waar de IJslander om bekend staat. Sommige paarden kennen 4, en andere 5 gangen. Dit is aangeboren en kan niet worden aangeleerd. Alle kleuren behalve appaloosa zijn toegestaan, maar niet alle kleuren komen voor.

IJslanders hebben een vriendelijke uitstraling en een mensvriendelijk karakter, waar ze selectief op gefokt worden. IJslanders die van het eiland af zijn geweest mogen nooit meer terug. Om het ras zuiver te houden en om de kans op ziektes te verkleinen.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 15 punten
 • Behendigheid: 15 punten
 • Uithoudingsvermogen: 25 punten
 • Snelheid: 20 punten
 • Kracht: 25 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de IJslander.

 • Basis (zwart/vos)
 • Agouti
 • Grey
 • Rose
 • Fleabitten
 • Flaxen
 • Liver
 • Cream
 • Dun
 • Silver
 • Kit: tobiano, roan, dominant white
 • Splash

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Vos

Koffievos


Zweetvos

Flaxen Koffievos


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal Brown


Appelschimmel

Rose Appelschimmel

Schimmel


Rose Gray

Vliegenschimmel


Valk

Smokey Black

Palomino


Perlino

Smokey Cream

Cremello


Bruin dun

Zwart dun

Vos dun


Flaxen vos dun


Valk dun

Smokey black dun

Palomino dun


Perlino dun

Smokey cream dun

Cremello dun


Zilverappel bruin

Zilverappel zwart

Zilverappel valk


Zilverappel smokey black

Zilverappel perlino

Zilverappel smokey cream


Zilverappel bruin dun

Zilverappel zwart dun

Zilverappel valk dun


Zilverappel smokey black dun

Zilverappel perlino dun

Zilverappel smokey cream dun

Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.

Tobiano 1

Tobiano 2

Tobiano 1+2


Splash 1

Splash 2


Dominant White 2


Tobiano splash


Roan

Birdcatcher spots

Bend Or spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal


Lang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door Levade.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.