My Horsez - Wiki - New Forest Pony

Wiki » Paarden » Rassen » New Forest Pony

New Forest Pony
De New Forest pony is sinds 17 november 2014 beschikbaar. Hij is te koop voor 350 pluscoins.

Algemene rasinformatie

De New Forest pony is net als veel andere Britse ponyrassen vernoemd naar de regio waar ze vandaan komen. Namelijk New Forest in het zuiden van Engeland. Het ras is in het verleden gekruist met Arabieren en Engels Volbloeden. In 1891 is het Britse stamboek opgericht.

De pony's mogen volgens het stamboek maximaal 1,48m hoog zijn. Een minimale maat is er niet, maar pony's kleiner dan 1,22m zijn nauwelijks te vinden. De grotere pony's zijn sterk genoeg om een volwassene te dragen. Ze zijn goed gebouwd met onder andere een schuine schouder en een krachtige achterhand. De gangen zijn regelmatig en actief. De meest voorkomende kleuren zijn vos, bruin en schimmel, maar zwart en cream komen ook voor. Palominokleurige hengsten mogen niet in het stamboek.

In New Forest lopen nog steeds halfwilde kuddes pony's. In Engeland zijn ze geliefd als rijpony voor zowel volwassenen als kinderen. Ook kunnen ze goed springen. In Nederland en België kom je ze ook tegen, maar ze zijn minder herkenbaar dan bijvoorbeeld een Welsh pony.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 30 punten
 • Behendigheid: 20 punten
 • Uithoudingsvermogen: 30 punten
 • Snelheid: 10 punten
 • Kracht: 10 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de New Forest Pony.

 • Basis (zwart/vos)
 • Agouti
 • Grey
 • Rose
 • Fleabitten
 • Flaxen
 • Liver
 • Cream
 • Kit: Roan

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Vos

Koffievos


Zweetvos

Flaxen Koffievos


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal Brown


Appelschimmel

Rose appelschimmel

Schimmel


Rose gray

Vliegenschimmel


Valk

Smokey black

Palomino


Perlino

Smokey cream

Cremello

Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Roan

Birdcatcher spots

Bend Or spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal


Lang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door EmmaVZ.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.