My Horsez - Wiki - Schwarzwälder Fuchs

Wiki » Paarden » Rassen » Schwarzwälder Fuchs

Schwarzwalder Fuchs
De Schwarzwälder Fuchs is beschikbaar sinds 18 september 2020. Het ras is te koop voor 400 pluscoins.

Algemene rasinformatie

De Schwarzwälder Fuchs komt uit het Zwarte Woud in Duitsland. Het is een klein, robuust paard dat geschikt is voor de hooglanden met zijn lange winters. De Schwarzwälder Fuchs ziet eruit als een grote Haflinger.

Voor een koudbloed is de Schwarzwälder Fuchs bijzonder elegant. De stokmaat van een hengst ligt tussen de 1,50 en 1,60 m. en die van de merrie ligt tussen de 1,48 en 1,56 m. Het gewicht ligt tussen de 500 en 700 kg. Er zijn niet heel veel kleuren die ze mogen hebben, ze zijn er namelijk in bruin, zwart, vos, schimmel en zilverappel. De manen zijn lichtbruin tot helder wit. De meest voorkomende en bekende kleur is de donkere zweetvos kleur met witte manen, dit wordt koolvos genoemd. Het hoofd is kort en heeft uitdrukkingsvolle ogen. De sterke hals is kort met een mooie kap en een brede halsaanzet. Het lichaam is compact en licht tot middelzwaar met schuine schouders. De rug en achterhand zijn breed en goed gespierd. De manen en staart zijn lang en bevatten haren in vijf kleuren. Het beenwerk is correct en droog met stevige gewrichten en harde hoeven. In de beweging is de Schwarzwälder Fuchs vlot en wendbaar. De gangen zijn soepel en ruim. De Schwarzwälder heeft een vriendelijk en makkelijk karakter en is bereid om hard te werken. De paarden zijn taai en hebben een goed uithoudingsvermogen.

Oorspronkelijk is de Schwarzwälder Fuchs gefokt voor het werk in de landbouw en bij alle mogelijke klussen in het bos in heuvelachtige gebieden. Tegenwoordig worden ze ook voor de koets gezet en onder het zadel gereden.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 20 punten
 • Behendigheid: 10 punten
 • Uithoudingsvermogen: 20 punten
 • Snelheid: 10 punten
 • Kracht: 40 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de Schwarzwälder Fuchs.

 • Zwart/vos
 • Agouti
 • Grey
 • Rose
 • Fleabitten
 • Flaxen (altijd aanwezig)
 • Silver
 • Rabicano

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Lichte koolvos

Normale koolvos

Donkere koolvos


Zwart


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal Brown


Appelschimmel

Rose appelschimmel

Schimmel


Rose gray


Zilverappel bruin

Zilverappel zwart


Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Rabicano

Birdcatcher spots

Bend Or spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal


Lang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door Levade.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.