My Horsez - Wiki - Shire

Wiki » Paarden » Rassen » Shire

Shire
De Shire is een ras dat voor 350 pluscoins te koop is. Het werd in het spel gebracht op 1 Januari 2012, samen met de Engels Volbloed en de Welsh Mountain. Dit was de eerste keer dat er meerdere rassen tegelijk in het spel gebracht werden.

Algemene rasinformatie

De Shire is een koudbloedras uit Engeland en wordt doorgaans gezien als het grootste ras ter wereld. De kleinste zijn soms maar 1,63 meter, maar er zijn paarden die boven de 2 meter uitkomen. Gemiddeld zijn de paarden ongeveer 1,80 meter. Het is een enorm sterk ras dat vooral gebruikt wordt voor trekwerk. Ze hebben veel behang, de sokken zijn een van de belangrijkste kenmerken. De hengsten mogen bruin, zwart of schimmel zijn. Merries en ruinen mogen zwart, bruin, schimmel, en ook roan zijn. Vos is niet toegestaan. Ook te veel wit op de buik is niet gewenst.

De Shire is ontwikkeld uit de oude Engelse karrepaarden en door invloed van Nederlandse trekpaarden en Friezen omdat er vraag was naar sterkere paarden dan de paarden die toen gebruikt werden. In 1879 werd de English Cart Horse Society gevormd, wat in 1884 veranderd werd naar the Shire Horse Society. Door mechanisatie nam het aantal paarden net als bij vele andere gebruiksrassen na de Tweede Wereldoorlog ook sterk af met als dieptepunt 1955. Daarna nam het aantal paarden weer toe doordat liefhebbers van het ras weer meer gingen fokken. In de jaren '60 zijn veel Clydesdales gebruikt bij het fokken en dat valt nu terug te zien in de bouw en de aftekeningen van het paard, ook de sokken zijn hier het gevolg van.

Tegenwoordig wordt hij vooral recreatief gebruikt om mee te mennen en om op te rijden. Soms worden ze nog in de bosbouw gebruikt.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 20 punten
 • Behendigheid: 15 punten
 • Uithoudingsvermogen: 15 punten
 • Snelheid: 10 punten
 • Kracht: 40 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de Shire.

 • Zwart/vos
 • Agouti
 • Grey
 • Rose
 • Flaxen
 • Liver
 • Kit: Roan

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Vos

Koffievos


Zweetvos

Flaxen Koffievos


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal Brown


Appelschimmel

Rose appelschimmel

Schimmel


Rose gray

Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.


Roan

Birdcatcher spots

Bend Or spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal


Lang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door Claudiatjuh.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.