My Horsez - Wiki - Welsh Mountain Pony

Wiki » Paarden » Rassen » Welsh Mountain Pony

Welsh Mountain PonyDe Welsh Mountain pony is een ras dat voor 350 pluscoins te koop is. Het ras werd in het spel gebracht op 1 januari 2012, samen met de Shire en de Engels Volbloed. Dit was de eerste keer dat er meerdere rassen tegelijk in het spel gebracht werden.

Algemene rasinformatie

De Welsh A, ook wel Welsh Mountain pony, is met een schofthoogte van maximaal 1,22 cm de kleinste van de verschillende types Welsh pony. Ze hebben een edel hoofd met fijne oren, en grote ver uit elkaar staande ogen. Ze hebben een lange, sierlijk gedragen nek. Ze hebben een korte rug en een sterk ontwikkelde achterhand. Ze hebben een uitgesproken en vlotte beweging, met name in de draf. De kleuren zwart, vos en bruin zijn het meest voorkomend. Schimmel en cream komt ook voor, evenals sabino. Heel zeldzaam maar wel mogelijk is zilverappel. Dun en andere bontvarianten komen niet voor bij zuivere welshpony's. Ze hebben een vriendelijk, betrouwbaar maar fel karakter. Ze staan ook bekend om hun hoge intelligentie, waardoor ze makkelijk te trainen zijn.

Er is bewijs dat de Welsh pony al voor 1600 v. Chr. bestond. Het ras heeft zich vooral ontwikkeld in Wales, vandaar de naam. Het is een ras dat zichzelf heet ontwikkeld, later is er wel eens Arabisch bloed toegevoegd, maar het pony uiterlijk bleef behouden. Voor de intrede van de grote trekpaarden werden ze gebruikt in de land- en bosbouw. Het ras zoals we het nu kennen werd naar verluid eind 15e eeuw vastgesteld. In 1901 werd het eerste stamboek "the Welsh Pony and Cob Society" opgericht. Er is ten besloten dat er verschillende secties moesten komen. De indeling zoals we die nu kennen stamt uit 1949.

Rasinformatie My Horsez

 • Gehoorzaamheid: 25 punten
 • Behendigheid: 30 punten
 • Uithoudingsvermogen: 15 punten
 • Snelheid: 15 punten
 • Kracht: 15 punten

Klik hier om naar de rasstatistieken te gaan.

Beschikbare genen

Dit zijn de beschikbare genen bij de Welsh Mountain Pony.

 • Zwart/vos
 • Agouti
 • Grey
 • Rose
 • Fleabitten
 • Flaxen
 • Liver
 • Cream
 • Silver
 • Dun
 • Kit: sabino, roan
 • Splash

Beschikbare kleuren

Hieronder staan de kleuren die in het spel zijn verschenen. Kleuren die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien.


Zwart

Vos

Koffievos


Zweetvos

Flaxen Koffievos


Lichtbruin

Donkerbruin

Seal Brown


Appelschimmel

Rose Appelschimmel

Schimmel


Rose Gray

Vliegenschimmel


Valk

Smokey Black

Palomino


Perlino

Smokey Cream

Cremello


Bruin dun

Zwart dun

Vos dun


Flaxen vos dunValk dun

Smokey black dun

Palomino dunPerlino dun

Smokey cream dun

Cremello dunZilverappel bruin

Zilverappel zwart

Zilverappel valkZilverappel smokey black

Zilverappel perlino

Zilverappel smokey creamZilverappel bruin dun

Zilverappel zwart dun

Zilverappel valk dunZilverappel smokey black dun

Zilverappel perlino dun

Zilverappel smokey cream dun
Beschikbare witpatronen

Hieronder staan de patronen die in het spel zijn verschenen. Patronen die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Patronen worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras, maar kunnen op iedere kleur voorkomen.

Sabino 1

Sabino 2

Sabino 1+2


Splash 1

Splash 2


Sabino splash


Roan

Birdcatcher spots

Bend Or spots

Manenlengtes

Hieronder staan de manenlengtes die in het spel zijn verschenen. Lengtes die nog niet zijn voorgekomen zijn niet te zien. Manenlengtes worden hier afgebeeld op de meest voorkomende kleur van het ras.


Kort

Normaal


Lang

Extreem lang

Designer

Dit ras is ontworpen door Levade.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.