My Horsez - Wiki - Ranchtypes

Wiki » Ranch » Ranchtypes

Ranch

Iedere speler krijgt een eigen ranch. Op deze ranch kunnen diverse gebouwen en groenvoorzieningen worden geplaatst. Ook is het mogelijk om je ranchtype te wijzigen, zodat je coins kan verdienen of kan aangeven wat voor soort ranch je hebt.

Je kunt kiezen wat voor type ranch je wilt hebben. Sommige ranchtypes geven extra inkomsten. Je begint altijd met een privéstal. Hoe hoger je komt in de levels, hoe meer ranchtypes er beschikbaar komen.
Je kan je ranchtype altijd wijzigen in een ander type, zolang je een ranchtype kiest wat je al hebt vrijgespeeld.

Privéstal

Als je net begint, is je ranch een privéstal. Dit betekent dat alleen jij gebruik kan maken van de gebouwen op je ranch. Je kan wel andere spelers stallen voor je laten uitmesten.
Je ranch staat standaard ingesteld als privéstal als je begint, een privéstal is dus beschikbaar vanaf level 0.

Hengstenhouderij

Het ranchtype genaamd 'hengstenhouderij' heeft een leuke functie in het spel. Zodra je dit ranchtype instelt kan je 5 dekhengsten beschikbaar stellen via het dekhengstensysteem (Wanneer je My Horsez Premium hebt, kan je meer dekhengsten beschikbaar stellen). Een speler kan een dekhengst huren door te betalen, als de hengst niet binnen 24 uur gebruikt wordt mag de hengstenhouder de hengst terughalen zonder dat deze jou terug hoeft te betalen.

Je kan een dekhengst instellen door de volgende stappen te doorlopen:
1) Ga naar het profiel van de hengst die je wil instellen als dekhengst.
2) Ga naar het tabblad ‘Fokken’.
3) Stel je paard in als dekhengst door de dekprijs in te stellen op het door jou gekozen bedrag.

Als je de dekhengst zelf op een bepaald moment nodig hebt, is het verstandig om de hengst van tevoren uit te zetten als dekhengst. Zo voorkom je dat de dekhengst precies is uitgeleend als jij hem zelf nodig hebt.
Hoe leen ik een dekhengst via het dekhengstensysteem?
1) Ga naar de zoekpagina (bovenin je scherm staat een zoekbalk) en klik op 'Toon alle zoekresultaten'.
2) Selecteer geslacht: dekhengst en vul je andere zoekcriteria in
3) Kies de hengst van jouw keuze en ga naar het profiel
4) Ga naar het tabje ‘Fokken’ en klik op ‘Ik betaal x coins dekgeld en huur deze dekhengst’. Er wordt dan automatisch een leensessie met de hengst gestart.
5) Ga naar je eigen weide en zet de dekhengst binnen 24 uur in de weide met de juiste merrie
De hengstenhouderij is beschikbaar vanaf level 8.

Pensionstal Doe-het-zelf

Het ranchtype genaamd 'pensionstal doe-het-zelf' heeft op dit moment nog geen functies in het spel. Je kunt je ranchtype wel hierin wijzigen, maar er veranderd dus niets ten opzichte van een privéstal.
De pensionstal doe-het-zelf is beschikbaar vanaf level 12.

Pensionstal volpension

Het ranchtype genaamd 'pensionstal volpension' heeft op dit moment nog geen functies in het spel. Je kunt je ranchtype wel hierin wijzigen, maar er veranderd dus niets ten opzichte van een privéstal.
De pensionstal volpension is beschikbaar vanaf level 17.

Manege

Een manege is een ranchtype waarbij andere spelers gebruik kunnen maken van de gebouwen op jouw ranch. Als je een manege hebt, kunnen andere spelers hier les nemen om hun persoonlijke sterren te halen. Je verdient hiermee coins.
Je kunt je ranch wijzigen in een manege vanaf level 19.

Ponyclub

Een ponyclub is een ranchtype waarbij andere spelers gebruik kunnen maken van de gebouwen op jouw ranch. Als je een ponyclub hebt, kunnen andere spelers hier een longeercirkel, stapmolen, binnenbak of buitenbak huren om hun paarden te trainen. Je verdient hiermee coins.
Je kan je ranchtype wijzigen in een ponyclub vanaf level 28.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.