My Horsez - Wiki - Gebouwen

Wiki » Ranch » Gebouwen

Gebouwen

Om je ranch steeds een beetje completer te maken, kun je bij de Aannemer in Rijkerke gebouwen kopen. Elk gebouw heeft zijn eigen functie.


Binnenbak

De binnenbak is de plaats om je paard te trainen zonder last te hebben van het weer. Je kunt maar 2 binnenbakken bouwen op je ranch en je kunt deze aanschaffen bij de aannemer in Rijkerke. Het bouwen van de eerste binnenbak kost 100.000 coins en de bouw hiervan duurt 7 dagen.

Functies

Met een binnenbak kun je goedkoper trainen dan zonder eigen bak. Je krijgt namelijk 5 coins korting op de lesprijs. De lesprijzen die getoond worden bij het inschrijven zijn nog inclusief de 5 coins ponyclub bakhuur. Pas als je de les neemt worden de 5 coins korting verrekend. Daarnaast kun je met een binnenbak sneller trainen dan met een buitenbak. In de binnenbak duurt een training namelijk 1:40 minuut (100 seconden), in een buitenbak duurt deze 2:00 minuten.

Uitbreidingen

Je kunt het aantal binnenbakken ook uitbreiden door deze uitbreiding te kopen bij de aannemer. Het bouwen van een grotere binnenbak kost 300.000 coins en de bouw hiervan duurt 14 dagen.


Buitenbak

De buitenbak is de plaats om je paard te trainen in de buitenlucht. Je kunt maar 1 buitenbak laten bouwen op je ranch door er 1 aan te schaffen bij de aannemer in Rijkerke. Het bouwen van een buitenbak kost 35.000 coins en de bouw hiervan duurt 4 dagen.

Functies

Met een buitenbak kun je goedkoper trainen dan zonder eigen bak. Je krijgt namelijk 5 coins korting op de lesprijs. De lesprijzen die getoond worden bij het inschrijven zijn nog inclusief de 5 coins ponyclub bakhuur. Pas als je de les neemt worden de 5 coins korting verrekend.

Uitbreidingen

De buitenbak kun je uitbreiden voor 25.000 coins. Je buitenbak wordt dan groter. Ook bij het uitbreiden van de buitenbak duurt de bouw 4 dagen.


Longeercirkel

De longeercirkel is de plaats op je ranch om jonge paarden te scholen. Je kan een longeercirkel op je ranch bouwen zodra je bij de aannemer in Rijkerke kan komen, dit kan zodra je level 3 hebt afgerond. Het bouwen van een longeercirkel kost 25.000 coins en duurt 3 dagen. In de longeercirkel is geen waterbak en kunnen je paarden niet eten, omdat ze er niet lang staan.

Functies

De longeercirkel heeft 2 functies in het spel. Als je zelf geen longeercirkel hebt, kun je bij een ponyclub een longeercirkel huren en zo gebruikmaken van de functies van de longeercirkel. Om een longeercirkel te huren kan op deze pagina.

Vaardigheden trainen (maxen)
Je kan de vaardigheden van je veulen trainen tot het paard 1 jaar oud is. Een veulen wordt namelijk niet geboren met zijn maximale vaardigheidspunten; de vaardigheid balkjes staan meestal rond de 50% bij de geboorte. Door de vaardigheden van het veulen in een longeercirkel te trainen, wat ook wel 'maxen' wordt genoemd, kun je de vaardigheid balkjes naar 100% trainen zodat het veulen het maximale aantal vaardigheidspunten zal hebben.
Zodra een veulen helemaal getraind/gemaxt is, verdwijnt hij automatisch uit het lijstje van de longeercirkel. Indien één of meerdere balkjes van een paard niet zijn gemaxt, beginnen deze specifieke balkjes bij een nakomeling van dat paard op 0%. Veulens van niet volledig gemaxte paarden zijn dus meer werk om naar 100% te trainen.

Beleren
Een paard wat 3 jaar of ouder is, zal beleerd moeten worden voor je het paard kan trainen. Het beleren van je paard doe je ook in de longeercirkel. Een paard moet 10x succesvol beleerd zijn voor je hem kan trainen. Op het paarden profiel kun je zien hoe vaak je paard succesvol is beleerd.
Om te kunnen beleren moet het paard aan het volgende voldoen:

 • Op stal staan
 • Honger minstens 20%
 • Dorst minstens 20%
 • Gezond zijn (dus ook niet ziek)
 • Niet op rust staan
 • Niet reeds beleerd zijn
 • Niet drachtig zijn
 • Van jou zijn of geleend zijn met train rechten
 • Volledig opgetuigd zijn


Mesthoop

De mesthoop is de plaats op je ranch waar de mest van je paarden terechtkomt nadat je de stallen hebt uitgemest. De mesthoop is standaard aanwezig op je ranch. Het is belangrijk om de stallen regelmatig uit te mesten om ze schoon te houden. Per keer dat je ze uitmest, haal je 2kg mest uit de stal.
Er kan maximaal 100 kg mest op een normale mesthoop liggen. Als je mesthoop vol is, moet je de mesthoop legen voor je jouw stallen weer kunt uitmesten. Het legen van de mesthoop kost 500 coins.

Uitbreidingen

Je kan je mesthoop vergroten door een uitbreiding te kopen met pluscoins. Iedere keer dat je de mesthoop uitbreid, komt er 100 kg ruimte bij. Je kan de mesthoop uitbreiden tot 500 kg. Het legen van de mesthoop blijft altijd 500 coins kosten.


Paddock

De paddock is een plaats waar je paard tot rust kan komen. Er is bij het begin van het spel al een paddock aanwezig op je ranch. Je kunt maximaal 7 paddocks bouwen op je ranch, in totaal heb je dan dus 8 paddocks. Een paddock kan gebouwd worden bij de aannemer in Rijkerke voor 20.000 coins en de bouw hiervan duurt 2 dagen.
Als je jouw paard in de paddock hebt staan, hoef je jouw paard niet te voeren. Jouw paard kan namelijk onbeperkt gras eten in de paddock. Wel moet je jouw paard water geven in de paddocks zolang je geen automatische waterbakken hebt.

Functies

Als je paard in de paddock staat, gebeurt het volgende:

 • De gezondheid van je paard gaat omhoog als het paard in de paddock staat en ongezond is. Per 4 uur stijgt de gezondheid 5%. Bij een paard van 25 jaar of ouder stijgt de gezondheid niet.
 • Het geluk van je paard stijgt als het paard in de paddock staat, per 4 uur +5%. Het geluk komt nooit onder de 0%.
 • De vacht en hoeven dalen als je paard in de paddock staat, per 4 uur -5%. De vacht en hoeven komen nooit onder de 0%.
 • De honger van de je paard gaat omhoog als het paard honger heeft. De honger stijgt met 5% per 4 uur.
 • De dorst van je paard gaat omhoog als het paard dorstig is. De dorst stijgt met 7% per 4 uur.
 • Iedere 4 uur drinkt een paard 10% uit de waterbak in de paddock. Alle paarden in 1 paddock drinken uit dezelfde waterbak.

Uitbreiden

Er zijn verschillende uitbreidingen voor je paddocks beschikbaar in het spel.

 • Extra paddock plaatsen -> Het is mogelijk om met pluscoins extra paddock plaatsen te kopen. Iedere paddock heeft standaard plaats voor 4 paarden. Door paddock plaatsen bij te kopen, kun je meer paarden in een paddock zetten.
 • Automatische drinkbakken -> Je moet regelmatig de waterbakken vullen in de paddock, omdat je paarden moeten drinken. Het is mogelijk om met pluscoins automatische drinkbakken te kopen voor in de paddock. Zo hoef je de waterbak niet meer te vullen en hebben je paarden altijd water.


Ranchhuis

Het ranchhuis is de centrale plaats op je ranch. Als je net begint, zal je ranchhuis bestaan uit een caravan. Er zijn diverse uitbreidingen beschikbaar voor je ranchhuis. Je kan jouw ranch een naam geven door op 'ranch' te klikken.

Functies

Je ranchhuis geeft jou informatie over je spel en geeft je de mogelijkheid een paar dingen aan te passen die betrekking hebben op je ranch. Daarnaast kun je het ranchtype wijzigen in je ranchhuis en aangeven of andere spelers je stallen mogen uitmesten of niet. Je kunt er de volgende dingen vinden:

 • Aantal gefokte veulens
 • Aantal gefokte veulens die een dood zijn gestorven
 • Fok initiaal (de eerste keer kun je deze gratis instellen via Gebruikerspaneel -> Instellingen)

Uitbreidingen

Het is mogelijk om je ranchhuis groter en luxer te maken door het ranchhuis uit te breiden. Hoe luxer het ranchhuis, hoe duurder de uitbreiding zal zijn. Het maakt niet uit in welk level je bent of welke uitbreiding je ranchhuis al heeft gehad om een andere uitbreiding te kopen.

Op dit moment zijn de volgende uitbreidingen beschikbaar:

 • Bungalow - 95.000 coins met een bouwtijd van 11 dagen
 • Vrijstaand huis - 325.000 coins met een bouwtijd van 15 dagen
Terug gaan naar een eerdere uitbreiding is niet mogelijk.


Stallen

De stallen bieden een onderkomen voor je paarden. In je stallen kun je zien welke paarden je hebt. Uitgeleende paarden zijn niet zichtbaar in het overzicht, deze staan wel in het overzicht wat andere spelers kunnen zien via je profiel.
Als je net begint, heb je 3 stallen beschikbaar. Je kunt nog 3 stallen bijkopen voor 15.000 coins per stuk bij de aannemer in Rijkerke. Wil je meer dan 6 stallen, dan kun je voor 200 pluscoins een stal erbij kopen. Er is geen limiet voor het aantal stallen wat je hebt.
De paarden die op stal staan, zul je regelmatig water en voer moeten geven.
Bij een bepaald aantal stallen, komt er een nieuw stallenblok bij op je ranchkaart. Een nieuw stallenblok is pas te zien als je een nieuw gebouw, uitbreiding of groenvoorziening voor je ranch hebt gekocht. De verdeling van stallenblokken werkt als volgt:

 • 0-8 stallen: kleine stallenblok
 • 9-17 stallen: eerste stallenblok bij binnenbak
 • 18-32 stallen: tweede stallenblok bij binnenbak
 • 33-47 stallen: eerste blok achter paddocks
 • 48+ stallen: vierde stallenblok


Stapmolen

De stapmolen is de plaats op je ranch waar je aan de conditie van je paarden kan werken. Je kunt slechts 1 stapmolen op jouw ranch bouwen door bij de aannemer in Rijkerke er 1 aan te schaffen. Het bouwen van een stapmolen kost 50.000 coins en duurt 4 dagen. Als je zelf nog geen stapmolen hebt kan je deze huren van andere spelers. Je klikt linksboven in jouw scherm op het pijltje naast jouw naam -> Huren -> Stapmolen.
Als je een paard in de stapmolen zet, blijft het paard 10 minuten in de stapmolen. Het is niet nodig om je paarden te voeren of water te geven als ze in de stapmolen staan, omdat ze er maar 10 minuten in staan.

Functies

Met de stapmolen kun je de conditie van je paard trainen. Het paard krijgt +3% conditie als hij in de stapmolen staat. De honger en dorst van je paard zullen met 5% afnemen wanneer het paard in de stapmolen staat. Het is belangrijk om de conditie van je paard regelmatig te trainen als je op buitenrit wil. Elke nacht daalt de conditie van je paard met 3%.
Om een paard in de stapmolen te kunnen zetten moeten de balkjes honger en dorst op minimaal 50% staan. Ook moet het paard gezond zijn en in zijn stal staan.


Weide

Om veulens te kunnen fokken, heb je een weide nodig. Je kunt maximaal 3 weides bouwen op je ranch, het duurt 3 dagen om te bouwen. De bouw van de eerste weide kost 35.000 coins. De tweede en derde weide zijn duurder; 70.000 coins en 125.000 coins. Je kan deze weides aanschaffen bij de aannemer in Rijkerke. Ook kan je een weide huren van het spel als je bijvoorbeeld nog geen weide hebt of ze zitten al vol. Dit doe je via het menu linksboven, Huren en dan Huurweide. Een weide van het spel huren kost 200 pluscoins (of als je Premium member bent 1x weidetegoed). In de huurweide kan je alleen je eigen merries zetten, wel kan je er een geleende dekhengst in zetten.
Je hoeft jouw paarden verder niet te voeren en/of drinken te geven in de weides, omdat jouw paarden voldoende voedsel kunnen halen uit het eten van het gras en het water kunnen drinken uit de sloot die om de fokweides heen liggen.

Lees *hier* meer over hoe je kan fokken op My Horsez.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.