My Horsez - Wiki - Geschiedenis

Wiki » Over My Horsez » Geschiedenis

Geschiedenis

Versie 1

Marlinda van der Spek, geboren op 01-08-1994, was altijd al creatief bezig en hield van het organiseren van kleine evenementen zoals tuinfeestjes of picknicks. Op haar computer, waar ze al van jongs af aan gebruik van maakte, speelde ze online games die te maken hadden met het verzorgen van een dier en maakte ze kleine, simpele websites. Deze websites werden steeds mooier en uitgebreider.

Op een gegeven moment startte zij een nieuw project, namelijk Advanced Horse Game. Dit was een forumspel, ondergebracht op een gratis forum. Wanneer Advanced Horse Game is begonnen, is onbekend. Dit is waarschijnlijk eind 2007 of begin 2008 geweest. Dit forum is een paar keer verhuisd, en werd steeds uitgebreider. Alles werd met de hand bijgehouden. Marlinda was inmiddels bezig met een nieuwe versie van Advanced Horse Game (afgekort ook wel AHG genoemd) bezig. Omdat dit op een gegeven moment toch te veel werk bleek te zijn, begon Marlinda zich te verdiepen in de mogelijkheden voor het automatiseren van het spel. Na een tijdje was de automatische versie van Advanced Horse Game af. Echter, was Marlinda niet tevreden met de naam. De naam werd namelijk vaak fout gespeld of verkeerd uitgesproken door jonge spelers. Daarom werd de naam na lang twijfelen tussen een aantal namen "My Horsez".

Nadat deze naam was gekozen werd er doorontwikkeld aan het spel en werd de lay-out groen in plaats van paars. Na een aantal testfases kwam uiteindelijk op 07-11-2008 My Horsez versie 1 online. Op de eerste dag registreerde zich 142 nieuwe leden. Versie 1 werd stukje bij beetje steeds meer uitgebreid. Tot op een gegeven moment bleek dat het noodzakelijk was om delen van de website te herschrijven. Versie 1 ging tijdelijk dicht en werd er aan versie 2 gewerkt.

Foto's worden nog toegevoegd

Versie 2

Toen versie 2 online kwam, was er een hele andere manier van navigatie. Waar in versie 1 de menubalk horizontaal was, was deze in versie 2 verticaal en aan 2 zijdes van het scherm. Ook kwamen er veel nieuwe functies in het spel. Tijdens versie 2 werden er regelmatig nieuwe opties in het spel gebracht, het spel werd steeds uitgebreider. De paarden uit versie 1 bleven hetzelfde in versie 2.

In versie 2 nam het aantal leden fors toe tot 23933 leden. Op een gegeven moment waren er zoveel plannen voor nieuwe opties in het spel, dat Marlinda besloot al die plannen in een nieuwe versie samen te brengen. Er zou anders te veel aan het huidige (versie 2) spel moeten worden aangepast.

Foto's worden nog toegevoegd

Versie 3

Marlinda begon met het uitwerken van de plannen rondom versie 2 en het maken van diverse opzetjes voor versie 3. Naarmate ze bezig was kwamen er steeds meer ideeën, en daarom ook steeds meer plannen en werk om te doen. Hierdoor is bijvoorbeeld de lay-out en navigatie van versie 3 ook een aantal keer aangepast (voordat versie 3 opende). Ook de designers hadden veel werk met het maken van de paarden.

Op een gegeven moment kwamen er plannen om ook genetica en het optuigen van paarden te integreren in My Horsez. Echter was er wel een probleem: de tot nu toe gemaakte paarden voor versie 3 waren daardoor niet geschikt voor versie 3. Na overleg is toen besloten om nieuwe, nog mooiere paarden te maken. De oorspronkelijke versie 3 paarden worden nog wel gebruikt, bijvoorbeeld als paginaversiering.

Ook kwam er een geheel vernieuwde lay-out. Deze lay-out had weer een horizontale menubalk, deze manier van navigeren kwam dus weer terug uit versie 1. Ook werden de ranchkaart en dorpskaart weer belangrijker, mooier en uitgebreider in het spel. Marlinda schreef zich in bij de KvK met haar webdesign- en fotografie bedrijf, ook My Horsez werd een handelsnaam van haar eenmanszaak.

Op 16-01-2011 omstreeks 21:00 kwam My Horsez versie 3 online. Een compleet herschreven versie van My Horsez met vele nieuwe opties en een fris uiterlijk. Ook was er een mooi nieuw logo. De oude mascotte, Fury, verdween en maakte plaats voor een stukje meer "magie" in het spel in de vorm van De Kudde.

Op 6-11-2013 vierde My Horsez haar verjaardag gedurende een 4 daags evenement waarbij diverse nieuwe spelopties op basis van ideeën van leden aan het spel werden toegevoegd. Op deze dag telde My Horsez omstreek 50.000 leden.

Foto's worden nog toegevoegd

Versie 4

My Horsez groeide maar door waardoor de My Horsez versie 4 ook weer nodig was! In versie 4 is er in 2020 een nieuwe update gekomen, namelijk My Horsez Premium. Hierbij sloten spelers een abonnement af waardoor ze extra functies binnen het spel kregen om alles wat makkelijker te maken. Een voorbeeld hiervan is de timebar, deze telt af hoelang je nog moet wachten tot je bijvoorbeeld een quizzey kan beantwoorden. Ook is er een dekhengstensysteem gekomen waarmee je automatisch een dekhengst kan lenen zonder echt contact te hebben met de eigenaar hiervan.

Deze layout heeft een horizontale balk aan de bovenkant. Ook is er een uitklapbaar stuk linksboven bij je gebruikersnaam waarmee je op kleinere pagina's kan komen zoals je inventaris. De landkaart werd uitgebreid met de woestijn en de steppe en er is een 'Westerndeel' vrij gespeeld!

Foto's worden nog toegevoegd

Versie 5

Doordat het spel weer meer groeide, was het ook achter de schermen weer tijd voor veel aanpassingen. Van de ene uitbreiding kwam de ander waardoor er besloten was om direct een nieuwe versie te maken! Er kwam een forum wat meer geautomatiseerd werd en het handelsforum kreeg een hele update. Hiermee werd ieder topic gekoppeld aan een paard en biedingen kunnen nu ook automatisch met pluscoins, zodat dit ook bij bemiddeling voor minder problemen zal zorgen.

Deze layout heeft een verticale layout balk welke uitklapbaar is. Locaties binnen Equada hebben een nieuw uiterlijk gekregen en uiteraard is er in deze versie ook weer een darkmode! De kudde verhuisde mee en de quizzeys zijn weer onder de loep genomen.

Op 7 mei 2021 werd er ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van My Horsez op het forum verteld dat er een versie 5 aan zat te komen. Op dinsdag 25 mei was het zo ver en werd alles overgezet.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.