My Horsez - Wiki - Nieuwsbrief

Wiki » Over My Horsez » Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Iedere eerste van de maand komt er een nieuwe nieuwsbrief! Deze wordt gedeeld op het forum, onder de categorie 'team mededelingen'. De nieuwsbrief wordt altijd door de teamleden gemaakt, ook kan het zijn dat Marlinda mee helpt. Als teamlid kan je er zelf voor kiezen om wel of niet mee te helpen. De nieuwsbrief wordt op het forum gezet door het account 'Nieuwsbrief'. Je kan altijd een privé bericht sturen naar dat account als je een leuk idee hebt voor de volgende nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief zijn altijd meerdere categorieën die steeds weer terug komen. Op dit moment bestaat de Nieuwsbrief uit de volgende delen:

 • Nieuwtjes over MH / updates in beeld
 • Wist je datjes
 • In het zonnetje
 • Interview met een speler
 • Tips van het team
 • Kijk, luister of leestip
 • Collage
 • Prijsvraag


Het Blesje

Het Blesje werd geschreven voordat de 'nieuwsbrief' in het spel kwam. Het Blesje is de opvolger van het tweemaandelijkse tijdschrift Bles, wat tot november 2012 werd uitgebracht. Het Blesje is in juli 2013 voor het eerst verschenen nadat besloten was dat het niet meer haalbaar was voor de redactie om iedere twee maanden een nieuwe Bles te kunnen verzorgen. Door de werkdruk weg te nemen en te kiezen voor kleinere artikelen, is het nu haalbaar om iedere maand een mooie nieuwsbrief neer te zetten.

De onderwerpen van Het Blesje zijn vergelijkbaar met de onderwerpen die in Bles voorkwamen, maar kleiner opgezet. Er zijn informatieve artikelen, leuke weetjes, tips en wedstrijdjes.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod in Het Blesje:

 • Wist je dat...
 • Tips van de maand
 • Column
 • Ras
 • Vervolgverhaal
 • Informatief artikel 2x
 • Foto van de maand
 • MH'er in de spotlight
 • My Horsez

Naast deze vaste onderwerpen, was er sinds de editie uit December 2014 ook een 'Special' te vinden in 't Blesje. Deze special heeft iedere maand een ander onderwerp wat gerelateerd is aan de paardensport of My Horsez.

Het Blesje besteedt dus niet alleen aandacht aan paarden in het algemeen, maar ook aan wat er op My Horsez gebeurt. En niet te vergeten krijgen ook de leden van My Horsez een plaatsje in Het Blesje.

Met de overgang naar versie 4 in september 2015, werd besloten dat er geen plaats meer was voor Het Blesje en is de redactie opgeheven.


Bles

Bles was een tweemaandelijks gratis tijdschrift op My Horsez. In dit tijdschrift stonden diverse onderwerpen die te maken hebben met paarden of met My Horsez. Het tijdschrift werd door leden gemaakt, zo was er een redactieteam en een vormgevingsteam.

De eerste Bles kwam in april 2010 uit. Daarna is er een lange pauze geweest, i.v.m. inactiviteit van de redactie. In 2011 werd Bles met de komst van versie 3 weer opgepakt. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan het samenstellen van een betrouwbaar en goed redactieteam.

In Bles komen een aantal vaste onderwerpen terug in iedere editie. Zo zijn er iedere editie interviews, informatieve artikelen en leuke stukken om te lezen. In iedere editie is er een nieuw ras wat besproken wordt. Ook zijn er artikelen en interviews over sporten die met paarden te maken hebben. Daarnaast zijn er artikelen die speciaal voor de leden zijn, zoals het Paard van de Maand en de Bewerking van de Maand. Kortom, alles wat met paarden te maken heeft komt terug in Bles!

Sinds juni 2013 is Bles overgegaan naar een maandelijkse nieuwsbrief genaamd 't Blesje. In deze nieuwsbrief komen de meeste onderwerpen terug die ook in Bles waren opgenomen, maar worden ze kleinschaliger uitgewerkt.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.