My Horsez - Wiki - Vallei

Wiki » Equada » Locaties » Vallei

Vallei

De Vallei is een van de natuurlijke schoonheden van Equada. Je kunt in de Vallei komen door op de kaart op 'De Vallei' te klikken.

De Vallei heeft momenteel 3 functies in het spel:
  • Een beginnerspaard halen
  • Een valleipaard kopen
  • Paarden vrijlaten

Beginnerspaard halen

Een beginnerspaard is het paard wat je krijgt aan het begin van het spel. Je kunt kiezen of je een Arabisch Volbloed of een Andalusier wilt hebben. Het beginnerspaard haal je tijdens de rondleiding in de Vallei. Als je het paard hebt opgehaald, kun je het bekijken in je stal en je paard een naam geven. In de rest van de rondleiding zul je vervolgens alle belangrijke plaatsen in het spel leren om je paard goed te kunnen verzorgen en trainen.

Alle beginnerspaarden hebben een totaal van 100 vaardigheidspunten. Op deze manier begint iedereen gelijk. De kleur van de paarden verschilt, dit is dus een verrassing.

Valleipaard kopen

Hier heb je de mogelijkheid om een valleipaard te kopen. Alle rassen van My Horsez zijn beschikbaar en kunnen gekocht worden doormiddel van pluscoins.

Valleipaarden hebben standaard 100 vaardigheidspunten.

Hoe werkt een valleipaard kopen?

Van elk ras zie je 3 paarden beschikbaar. Het paard dat je ziet op het plaatje, is het daadwerkelijke paard dat je koopt. Zodra je het paard koopt, worden de pluscoins van je account afgeschreven en zal het paard naar jouw stallen verhuizen. Soms kan hier iets van vertraging op zitten, maar meestal staat het paard binnen 15 minuten in je stallen.

Zodra je een paard hebt gekocht, staat het eerst volgende paard dat op de lege plaats komt, voor jou gereserveerd voor 15 minuten. Je kan dan de keuze maken om dat paard ook te kopen of te laten staan. Als je hem laat staan, zal het paard verkocht worden na 15 minuten aan de eerstvolgende die dat paard wil kopen.

Het kan zijn dat je een paard ziet staan die gereserveerd staat voor een ander. Als je interesse hebt in dat paard, kan je er voor kiezen dat paard te kopen. De pluscoins worden dan afgeschreven. Echter, als de persoon waarvoor het paard gereserveerd staat alsnog beslist om het paard te kopen, krijg jij de plusjes terug na 15 minuten. Als de speler het paard niet koopt, zal het paard na 15 minuten naar jouw stal verplaatsen.

Het kan dus op sommige punten zo zijn dat de pluscoins wel zijn afgeschreven, maar je nog geen paard hebt. Wacht dan deze 15 minuten tot je of je pluscoins terug krijgt, of je het paard in je stallen krijgt. Als je alsnog het idee hebt dat er iets mis is gegaan kan je altijd een ticket aanmaken.

Paarden vrijlaten

Sinds 15 januari 2015 is het mogelijk om je paarden vrij te laten in de vallei. Je krijgt hiervoor tussen 1.000 en 50.000 coins per paard. Alleen paarden die minimaal 5 jaar oud zijn kun je vrijlaten. Daarnaast moet het paard ingeënt en gezond zijn. De paarden die worden vrijgelaten, zullen als overleden worden weergegeven op hun paardenprofiel.

Als je paard eenmaal is vrijgelaten, kan hij niet meer terugkomen in het spel!

Aanpassing valleiprijzen Sinds 31-08-2017 zijn de valleiprijzen aangepast en hangen deze af van de leeftijd en het aantal sterren van een paard. De valleiprijs van een paard zal altijd tussen de 1.000 coins en 50.000 coins liggen. Hieronder volgt een uitleg van hoe dit werkt.

  • De basis vallei prijs blijft 3 000 coins.
  • Als een paard meer sterren heeft, stijgt de valleiprijs. Deze stijging is voornamelijk vanaf de 6e ster per discipline te merken. De 1e en 2e ster tellen niet mee voor de valleiprijs van een paard.
  • Als een paard jong is, zorgt het hebben van sterren voor een hogere bonus, dan wanneer een paard al oud is. Hierbij zijn paarden t/m 7 jaar als jong gerekend en 20+ als oud.
  • Als een paard niet gemaxt is, krijg je een lagere valleiprijs voor dit paard (- 2000 coins). Dit is de enige manier waarop de valleiprijs onder de standaardprijs van 3 000 coins kan komen. In alle andere gevallen heeft je paard ofwel dezelfde valleiwaarde, ofwel een hogere valleiwaarde.

Er is bewust voor gekozen om eigenschappen zoals de vaardigheden en kleur buiten beschouwing te houden. Vaardigheden zijn indirect al meegenomen, omdat als je hoge vaardigheden wil fokken, je je paard goed moet trainen. Op die manier krijg je namelijk veulens met hogere vaardigheden. Eigenschappen zoals bijvoorbeeld een kleur en waarde van specifieke vaardigheden worden door leden bepaald en worden dus niet meegewogen in de valleiberekening. Door middel van de valleiberekening wordt er voor gezorgd dat goed getrainde paarden een hogere minimumwaarde (de valleiprijs) hebben dan ongetrainde paarden. De vallei is géén waardeberekeningssysteem. De waardes van paarden zullen altijd door spelers onderling worden bepaald.

Limiet

In de vallei geldt dat je per week maximaal 150 000 kunt verdienen. Als je over je limiet van de afgelopen 7 dagen zit, krijg je standaard 3000 coins per paard. Dit limiet is ingesteld zodat je niet teveel tegelijkertijd kunt verdienen aan de vallei.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.