Wiki » Paarden

Op My Horsez hebben we wel meer dan 25 verschillende paardenrassen! Met jouw paarden kan je verschillende dingen doen, hieronder hebben we een korte uitleg neergezet over wat er mogelijk is met jouw paarden.

Fokken

Met paarden op My Horsez heb je de mogelijkheid om veulentjes te fokken! Veulentjes fokken doe je door een merrie en hengst van hetzelfde ras bij elkaar in de weide te zetten. Bij het fokken kan je paarden met betere vaardigheden fokken. Daarnaast kan je ook fokken op kleur, want My Horsez werkt met genetica gebaseerd op echte genetica. Meer leren over fokken? Dan kan je hier verder lezen.


Trainen en wedstrijden rijden (Dressuur en springen)

Op My Horsez kan je je paarden trainen in dressuur en springen. Door te trainen kan je hogere sterren halen door wedstrijden te rijden. Hoe beter je je paard traint, hoe meer vaardigheidspunten je paard doorgeeft aan zijn veulens. Op deze manier kan je steeds betere paarden fokken! Wil je meer leren over het trainen en wedstrijden rijden? Lees hier meer.

Om jouw paard te kunnen trainen naar bepaalde sterren, is het belangrijk dat jij als speler ook les krijgt! Daarom kan je gebruikerssterren halen. Hoe hoger je eigen sterren, hoe hoger je je paarden kan trainen en hoe hoger je andere spelers les kan geven!


Western rijden & westerntalent

Naast dressuur en springen, kan je ook western rijden op My Horsez! Dit werkt echter wel iets anders dan dressuur en springen. Je kan western rijden als je level 5 hebt afgerond en verhaallijn 2: De weg naar Buffaloo hebt afgerond.

1x per maand wordt op de hoofdpagina een westernwedstrijd aangekondigd. Vervolgens kan je je inschrijven voor deze wedstrijd en je paard beleren en trainen op de speciale westernpagina die dan beschikbaar is. Je hebt een week om je paard zoveel mogelijk te trainen, daarna wordt de wedstrijd gereden. Als je paard hoog eindigt in de westernwedstrijd, heb je de mogelijkheid om westerntalent te fokken. Daarnaast kan je westerncoins en speciale items winnen bij een westernwedstrijd. Lees hier meer over western & westerntalent.


Verzorging van je paard & ziektes

Het is natuurlijk belangrijk dat je je paard goed verzorgd. Het is vooral belangrijk dat je je paard gezond houdt door zijn hoeven bij te houden bij de hoefsmid en hem op tijd in te enten tegen ziektes. Anders loopt je paard kans op een peesblessure of een ziekte.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je paard zijn honger en dorst goed bijhoudt. Als je paard in de paddock staat eet hij vanzelf gras maar moet je het water wel bijvullen. Als je paard op stal staat is het belangrijk dat je hem regelmatig een portie voer geeft en zijn waterbak vult. Dit kan je doen via je stallen (paarden icoontje rechtsboven). Lees hier meer over de status van je paard & ziektes en blessures.

Navigeer via het menu naar de subcategorie/ pagina die je wil bekijken.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.