My Horsez - Wiki - Eventing

Wiki » Paarden » Eventing

Eventing


Naast dressuur en springen, kan je ook de specialisatie eventing rijden op My Horsez. Eventing rijden is gelijk beschikbaar in het spel. Je kan eventing rijden vinden doormiddel van naar de trainpagina te gaan (zadelicoontje in het menu) en vervolgens Eventing aan te klikken.

Eventing is een specialisatie die je paard kan doen naast dressuur en springen. De essentie van eventing wedstrijden is de juiste hindernissen genoeg trainen. Er zit een gelukselement in, maar je kan ook strategisch trainen door hints te ontvangen doormiddel van een strategiesessie.

Eventing bestaat uit verschillende fases:
 • Inschrijffase
 • Trainfase
 • Uitslag en rust


Waarom eventing rijden?

 • Doormiddel van eventing rijden kan je paard eventingsterren krijgen, dit maakt je paard meer waard.
 • Het geeft een leuke uitdaging in het spel.
 • Je kan eventing-only items winnen bij een succesvolle wedstrijd.


Inschrijffase


Je kan je paard inschrijven voor een eventingwedstrijd doormiddel van naar de trainpagina te gaan (zadelicoontje), vervolgens op ‘eventing’ te klikken en daar een wedstrijd uit te kiezen.

Waar moet je paard aan voldoen om in te kunnen schrijven?

 • Beleerd zijn voor dressuur en springen
 • Op stal staan
 • Volledig opgetuigd zijn
 • Geen honger en dorst
 • Gezond en gevaccineerd
 • Hoefkwaliteit van 50% of hoger
 • Eisen die voor de specifieke eventingniveaus gelden (Zie eventingniveau’s)


Eventingniveaus

Op de eventingpagina zijn 3 wedstrijden te vinden. Voor elk niveau zijn er bepaalde eisen om mee te kunnen doen naast de algemene eisen.

Eventingniveau starter
Eventingniveau starter is het beginnersniveau. Je kan meedoen aan dit niveau met de volgende eisen:
 • Je paard heeft minimaal 0 dressuursterren en 0 springsterren
 • Je paard heeft 0 tot 3 eventingsterren


Eventingniveau experienced
Eventingniveau experienced is het gemiddelde niveau. Je kan meedoen aan dit niveau met de volgende eisen:
 • Je paard heeft minimaal 4 dressuursterren en 4 springsterren
 • Je paard heeft 4 tot 7 eventingsterren


Eventingniveau pro
Eventingniveau pro is het hoogste niveau. Je kan meedoen aan dit niveau met de volgende eisen:
 • Je paard heeft minimaal 8 dressuursterren en 8 springsterren
 • Je paard heeft minimaal 8 tot 10 eventingsterren


Zodra je je hebt ingeschreven, gaat de wedstrijd van start en beland je in de trainfase. Een eventingwedstrijd doe je volledig zelf en je speelt niet tegen andere spelers. Je begint dus gelijk met de wedstrijd zodra je je hebt ingeschreven


Trainfase


De trainfase duurt 3 dagen vanaf het moment dat je je hebt ingeschreven. Het trainen doe je doormiddel van de eventingpunten verdelen over de hindernissen die je wil oefenen.

Eventingpunten

Je begint de wedstrijd met een bepaald aantal eventingpunten. Deze eventingpunten moet je verdelen over de hindernissen van het eventingparcour. Elke keer als je een hindernis of oefening traint, gaat er 1 eventingpunt af. Het doel is om al je eventingpunten te verdelen over het parcours. Je hebt niet genoeg punten om elke hindernis tot 100% te trainen. Je moet dus gaan inschatten en gokken op welke hindernissen je wil gaan trainen.

Eventing bonuspunten

Je kan ook extra punten krijgen om te verdelen, dit heten eventing bonuspunten. Als je een paard hebt met een hoger rasniveau, krijg je meer punten om te verdelen. Hoeveel punten dit zijn, hangt af van het rasniveau van het paard

Rasniveau 1: + 0 bonuspunten
Rasniveau 2: + 1 bonuspunten
Rasniveau 3: + 1 bonuspunten
Rasniveau 4: + 2 bonuspunten
Rasniveau 5: + 2 bonuspunten
Rasniveau 6: + 3 bonuspunten
Rasniveau 7: + 3 bonuspunten
Rasniveau 8: + 4 bonuspunten
Rasniveau 9: + 4 bonuspunten
Rasniveau 10: + 5 bonuspunten

Hoe meer punten je hebt verdeeld, hoe groter de kans natuurlijk is dat je een oefening genoeg getraind hebt!

Hoe win je?

De computer verdeeld ook punten over de hindernissen. Het doel is om minimaal het aantal punten te trainen als dat de computer ook verdeeld heeft. Je verliest als je meer dan 2 hindernissen* niet genoeg getraind hebt. Je kan ook verliezen als je 1 hindernis met een te grote afwijking van punten niet genoeg hebt getraind. Het is niet erg als je meer dan het benodigde aantal punten hebt getraind. Welke hindernissen je moet trainen, verschilt elke wedstrijd.

De winkans wordt bij elk niveau kleiner.

Strategisch spelen

Een deel van eventing is goed proberen te gokken hoe vaak je een hindernis moet trainen. Maar je kan ook tactischer spelen. Voor 1 trainpunt kan je ook een ‘strategiesessie’ doen bij Kristy. Deze optie staat tussen de hindernissen. Hierbij krijg je een tip over het parcours, op welke hindernis je bijvoorbeeld weinig of veel moet trainen. Onthou deze tips goed! Bedenk wel dat het 1 eventingpunt kost, die je niet meer kan gebruiken voor een hindernis.


uitslag en rust

Als de 3 dagen afgelopen zijn, ontvang je zo snel mogelijk een uitslag via het meldingensysteem. Als je hier op drukt, kan je de uitslag bekijken en zien of jij je punten ongeveer hetzelfde had verdeeld als de bedoeling was. Hier kan je ook bekijken of je hebt verloren of gewonnen.

Gewonnen of verloren

Als je hebt gewonnen, krijgt je paard een eventingster erbij. Daarnaast heeft elke wedstrijd bepaalde prijzen die je kan zien als je je inschrijft. Deze krijg je dus ook. Het is vaak een combinatie van een coinsprijs en een item. De prijzen worden beter bij elk niveau.

Als je hebt verloren, krijg je helaas geen prijs en eventingster.

Rust

Zodra je een eventingwedstrijd hebt gedaan, staat zowel jouw paard als jij 3 dagen op rust. Zolang kan je de uitslag bekijken op de eventingpagina. Na 3 dagen heb je weer de mogelijkheid om je in te schrijven voor een nieuwe wedstrijd. Daarnaast is jouw paard zijn honger en dorst naar beneden. Dus verzorg hem weer goed als je klaar bent met een wedstrijd!

*Let op: Eventing is net beschikbaar op het spel, het kan zijn dat er kleine tweaks worden gemaakt in de werking om eventing zo optimaal mogelijk te maken.


Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.