My Horsez - Wiki - Ziektes en blessures

Wiki » Paarden » Ziektes en blessures

Ziektes en blessures

Net als in het echte leven, kan je paard op My Horsez ook ziek worden of last krijgen van een blessure. Om je paard in te enten tegen ziektes of te behandelen ga je naar de Dierenarts in Appelveen.

Als de gezondheid van een paard lager is dan 100% kun je niet met het paard fokken, trainen of wedstrijd rijden. Ook kan het paard niet worden uitgeleend via het uitleensysteem. De gezondheid kan je omhoog krijgen door je paard in de paddock te zetten. Elke vier uur dat je paard in de paddock staat krijgt jouw paard er 5% gezondheid bij. Voor een paard dat nog voor 80% gezond was duurt het dus 16 uur voor hij weer helemaal gezond is.

Een paard kan op My Horsez verschillende ziekten krijgen. Dit gebeurt wanneer je je paard niet goed hebt ingeënt of de inenting is verlopen. Als je paard eenmaal ziek is, moet je je paard voor de ziekte behandelen en hem opnieuw inenten.

Influenza

Influenza is een besmettelijke virusinfectie waarbij het paard erge last heeft van hoest en koorts. Het is een beetje te vergelijken met een verkoudheid bij de mens.

Op My Horsez is de ziekte niet besmettelijk. Een paard dat niet behandeld wordt verliest elke dag 10% gezondheid. Als je 10 dagen wacht met behandelen staat de gezondheid dus op 0% en zal het paard aan zijn ziekte overlijden.

De behandeling van influenza kost 250 coins en slaagt altijd.

Tetanus

Tetanus is een aandoening aan het zenuwstelsel van het paard. De ziekte ontstaat door besmetting van een open wond. Tetanus zorgt ervoor dat de spieren niet goed werken.

Een paard op My Horsez met tetanus verliest per dag 20% gezondheid. Dat betekend dat een paard na 5 dagen aan zijn ziekte zal overlijden.
De behandeling van tetanus kost 500 coins en heeft een slagingskans van 90%. Indien de behandeling niet aanslaat, kun je deze nogmaals laten uitvoeren.

Peesblessure

Een peesblessure is een beschadiging aan een pees van je paard, wat meestal gepaard gaat met een dik en warm been en kreupelheid. Een paard met een peesblessure moet meestal volledig rust houden tot de pees is herstelt. De grootste oorzaken voor een peesblessure zijn overbelasting, verstappen en slechte hoeven.

Je paard kan last krijgen van een peesblessure als de hoefkwaliteit en hoefverzorging niet goed bijgehouden worden. Het is dus belangrijk dat je regelmatig de hoeven van je paard uitkrabt en je paard op tijd naar de hoefsmid brengt.

De behandeling van een peesblessure kost 150 coins en slaagt altijd. Ook moet je je paard naar de hoefsmid brengen, anders zal deze meteen terug een peesblessure krijgen. Na de behandeling moet je paard 3 dagen op rust. Als je paard op rust staat kan je je paard niet verkopen, trainen, wedstrijden rijden en in de fokweide zetten.

Inenten

Het is belangrijk om je paard op tijd in te enten, zodat je paard niet ziek wordt. Een inenting verloopt tussen de 12 en 15 dagen, je moet je paard dus ongeveer om de 2 weken inenten. Een inenting beschermd je paard tegen de ziektes tetanus en influenza. Als je paard ziek is geworden, moet je je paard niet alleen behandelen voor deze ziekte, maar ook opnieuw inenten.

Een inenting kost 350 coins.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.