My Horsez - Wiki - Status van je paard

Wiki » Paarden » Status van je paard

Status van je paard

Op het paardenprofiel staat een kopje met 'status'. Dit is de huidige status van je paard. Op dit wiki onderdeel vind je meer informatie over wat de status van je paard betekent en hoe je deze weer omhoog kan krijgen.

Honger en dorst

De honger en dorst balken geven aan hoeveel honger en dorst je paard heeft. Om te voorkomen dat je paard ondervoed of uitgedroogd raakt, is het belangrijk om je paard op tijd water en voer te geven.

Voer geven

Voer kun je kopen bij de voerhandel in Appelveen. Iedere portie voer kost 50 coins. Je kunt kiezen om 1, 10, 25, 50 of 100 porties in 1 keer te kopen. Als je het voer gekocht hebt, zit het gelijk in de voerton. Deze wordt weergegeven bij je stallen. Onder de voerton staat hoeveel porties voer je nog op voorraad hebt.

Je kunt je paard voeren in de stallen van je ranch. Je kunt je paard om de 4 uur voeren. Iedere keer dat je je paard voert, gaat er 1 portie uit de voerton. Als er geen voer meer in de voerton zit, zul je bij de voerhandel nieuw voer moeten kopen.

Op het profiel van je paard kun je zien of je paard honger heeft. Als je paard honger heeft, zul je hem moeten voeren. Als je je paard niet voert, zal je paard verhongeren en uiteindelijk sterven.

Wanneer je paard op stal staat, zal het iedere 4 uur 5% honger verliezen.
Wanneer je paard in de paddock of fokweide staat, hoef je het paard niet te voeren omdat het dan onbeperkt gras kan eten.

Water geven

Je paard heeft altijd een gevulde waterbak nodig, zodat je paard kan drinken. Water hoef je niet apart te kopen. Je kunt de waterbak vullen in de stallen en de paddock. Als je paard op stal of in de paddock staat, zul je de waterbak in de stal moeten vullen voor je paard.

Iedere 4 uur drinkt je paard 10% uit de waterbak en zul je de waterbak moeten bijvullen. Als de waterbak leeg is, verliest je paard iedere 4 uur 3% dorst en hierdoor kan je paard uitdrogen en uiteindelijk sterven.

Conditie

Conditie geeft aan hoe fit je paard is. Voor bepaalde delen van het spel heb je een paard met een hoge conditie nodig.

Waar is conditie voor?

Je hebt een paard met minimaal 50% conditie nodig om:
 • Een buitenrit in de wouden van Solovo te te maken
 • Door de Siccusta woestijn te rijden

Het is handig om de conditie van je paard hoog te houden, zodat je in het bos en de woestijn kan rijden. Daarnaast heb je vaak een paard nodig met hoge conditie als er nieuwe functies in het spel komen.

Hoe train je de conditie van je paard?

De conditie van je paard kun je trainen door je paard in de stapmolen te zetten. Dit kan elke 10 minuten. Elke keer als je je paard in de stapmolen zet, wordt de conditie verhoogt met 3%. Elke nacht daalt de conditie van je paard met 3%.

Hoefkwaliteit

De hoefkwaliteit balk geeft aan hoe goed de hoefkwaliteit van je paard is.

Als de kwaliteit van de hoeven op 0% staat, krijgt je paard een peesblessure.

De hoefkwaliteit daalt dagelijks met 3% bij een paard met 100% verzorgde hoeven.
De hoefkwaliteit van een paard waarbij dit niet het geval is daalt dagelijks met 5%.

Hoefkwaliteit verhogen

De hoefkwaliteit van je paard verhoog je naar 100% door hem te laten bekappen bij de hoefsmid. Bekijk daarom regelmatig de status van je paard zijn hoefkwaliteit en bekap je paard op tijd, om peesblessures te voorkomen.

Hoefverzorging, vacht en manen

De hoefverzorging, vacht en manen balken laten zien hoe schoon je paard zijn hoeven, vacht en manen zijn. Je kan dit verhogen door je paard te poetsen. Poetsspullen kan je bij de ruiterwinkel in Appelveen kopen. Het is belangrijk dat je ook een poetskist koopt om je borstels in op te bergen.

Hoe poets ik mijn paard?

Vervolgens kan je deze spullen aan je paard geven door naar het paardenprofiel te gaan en dan het kopje 'verzorging' aan te klikken. Dan selecteer je eerst de poetskist die je wil gebruiken en daarna kan je de borstels toevoegen. Als je vervolgens op 'Start een poetsbeurt' drukt, zal je paard gepoetst worden. Hoeveel de hoefverzorging, vacht en manen balken omhoog gaan, ligt eraan welke items je in de poetskist hebt zitten. Elke 3 minuten kan je je paard poetsen.

Hoe meer borstels je in je poetskist hebt, hoe sneller je paard zijn vacht weer naar 100% is.

Hoefverzorging

De hoefverzorging balk geeft aan hoe schoon de hoeven van je paard zijn. De hoefverzorging kan je verhogen door je paard zijn hoeven uit te krabben. Dit doe je door een hoevenkrabber toe te voegen aan de poetskist van je paard. Als je dan je paard poetst, zal de hoefverzorging balk met 25% omhoog gaan.

Deze items hebben effect op de hoefverzorging:
 • Hoevenkrabber: hoefverzorging: +10%

Vacht

De vacht balk geeft aan hoe schoon de vacht van je paard is. De vacht van je paard kan je poetsen door borstels toe te voegen aan de poetskist van je paard en hem vervolgens te poetsen. Er zijn veel verschillende soorten borstels te koop in de ruiterwinkel van appelveen en allemaal geven ze een ander effect op de vacht van je paard.

De volgende borstels hebben effect op de vacht van je paard:
 • Glansborstel: vacht +10%
 • Harde borstel: vacht +10%, manen +10%
 • Zachte borstel: vacht +10%
 • Roskam: vacht+ 10%

Manen

De manen balk geeft aan hoe schoon de manen van je paard zijn. De manen kan je schoonmaken door bepaalde borstels toe te voegen aan de poetskist van je paard en je paard vervolgens te poetsen.

De volgende borstels hebben effect op de manen van je paard:
 • Manenkam: manen +10%
 • Harde borstel: vacht +10%, manen +10%
 • Manenborstel: manen +10%

Als je de manen van je paard dagelijks naar 100% poetst, dan zullen ze na een tijdje langer worden:
 • Manenlengte 2 (normaal) krijgt je paard na 12 dagen 100% poetsen
 • Manenlengte 3 (lang) krijgt je paard na 36 dagen 100% poetsen
 • Manenlengte 4 (extreem lang) na 72 dagen 100% poetsen.

Waarom moet je je paard schoon houden?

Het is een goed idee om je paard schoon te houden. Hoe schoon je paard is, kan namelijk effect hebben op jouw spel.
 • Als je de manen van je paard elke dag naar 100% poetst, kunnen de manen van je paard langer worden.
 • Je paard zijn hoefverzorging, vacht en manen moeten minimaal 90% zijn om een wedstrijd te kunnen rijden.
 • Bij een wedstrijd wordt je paard beoordeeld op uiterlijke verzorging. Je krijgt dus meer of minder punten gebaseerd op hoe schoon je paard is.
 • Als je elke dag de hoeven van je paard naar 100% poetst, verlaagt de hoefkwaliteit van je paard dagelijks maar met 3%, in plaats van de standaard 5%.

Hoe wordt mijn paard weer vies?

Elke nacht zullen de balkjes van hoefverzorging, vacht en manen weer terug naar 0% gaan.

Het is niet zo dat wanneer de vacht, manen en hoeven tot 100% zijn gepoetst dit de gehele dag 100% zal blijven. Bij de volgende gebeurtenissen en activiteiten kan jouw paard namelijk weer vies worden:
 • Buitenritten (Vacht en hoeven -10%)
 • Paddock (Vacht en hoeven -5% elke 4 uur)
 • Willekeurige Gebeurtenissen (Vacht -100%)

Gezondheid

De gezondheid balk geeft aan hoe gezond jouw paard is. Als de gezondheid van een paard lager is dan 100% kun je niet met het paard fokken, trainen of wedstrijd rijden. Ook kan het paard niet worden uitgeleend via het uitleensysteem. Als de gezondheid van je paard 0% bereikt, zal je paard sterven.

Hoe gaat de gezondheid omhoog?

Belangrijk is om eerst te bekijken of je paard ziek is. Als hij influenza, tetanus of een peesblessure heeft, moet je dit eerst laten behandelen bij de dierenarts. Anders zal de gezondheid omlaag blijven gaan.

De gezondheid kan je omhoog krijgen door je paard in de paddock te zetten. Elke vier uur dat je paard in de paddock staat krijgt jouw paard er 5% gezondheid bij.

Hoe gaat de gezondheid omlaag?

 • Het paard heeft influenza (elke dag dat je paar ziek is, verliest hij 10% gezondheid.).
 • Het paard heeft Tetanus (elke dag dat je paard ziek is, verliest hij 20% gezondheid).
 • Het paard zijn honger staat op 0% (Elke dag dat je paard 0% honger heeft, verliest hij 10% gezondheid).
 • Het paard zijn dorst staat op 0% (Elke dag dat je paard 0% dorst heeft, verliest hij 10% gezondheid).
 • Het paard is oud.

Geluk

De geluk balk geeft aan hoe gelukkig je paard is.

Hoe krijg je het geluk van je paard omhoog?

Je kan het geluk van je paard omhoog krijgen op de volgende manieren:
 • Je paard poetsen met een poetshandschoen (geluk: +10%).
 • Je paard poetsen met een massageborstel (geluk: +10%).
 • Een buitenrit met je paard maken (geluk naar 100%).
 • Je paard in de paddock zetten (5% per 4 uur).

Waar heeft geluk invloed op?

 • Bij een wedstrijd wordt je paard beoordeeld op welzijn. Je krijgt dus meer of minder punten gebaseerd op hoe gelukkig je paard is.

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.